Digidexo.com

Typer av Herpes Virus

Typer av Herpes Virus


Herpes virus forårsaker smittsomme sykdommer, inkludert vannkopper, oral herpes og genital herpes. To typer herpes virus finnes: herpes zoster og herpes simplex. The Epstein-Barr-viruset er også et herpes virus, en som fører til "mono". Herpes virus, som alle virus, er biter av genetisk materiale som invaderer celler og bruke cellene til å formere seg, skaper sykdom.

Herpes Simplex

Herpes simplex virus kommer i to typer, som er kjent som herpes simplex type 1 og herpes simplex type 2. Type 1 og 2 er forkortede HSV-1 og HSV-2, respektive.

HSV-1

Herpes simplex type 1 er ansvarlig for de fleste utbrudd av oral herpes, som folk kaller forkjølelsessår eller munnherpes. Et utbrudd av sår og blemmer i munnen eller på leppene er et tegn du har kontrakt viruset.

HSV-2

Herpes simplex type 2 er generelt ansvarlig for genital herpes, en seksuelt overførbar sykdom. Et utbrudd fører til blemmer og sår på kjønnsorganene eller rundt endetarmen, selv om mange folk ikke innser at de har en avtale med genital herpes fordi deres symptomer er milde. HSV-1 kan også være kilden til en genital herpes infeksjon.

Herpes zostar

Herpes zoster forårsaker vannkopper og helvetesild. Når du har vannkopper, forblir viruset i kroppen din, sovende. År senere, kan det reaktivere som helvetesild. Det kan også reaktivere hos personer med svekket immunforsvar. Helvetesild er ikke smittsom.

Epstein-Barr-virus

The Epstein-Barr-virus kan forårsake mononukleose, som føres ved kontakt med spytt. Sykdommen varer vanligvis opp til to måneder, men det kan vare lenger, og fører til sår hals, feber og hovne lymfekjertler.