Digidexo.com

Symptom på Oral Herpes

Over halvparten av den voksne amerikanske befolkningen har hatt oral herpes en gang i livet. De fleste av dem vil ha det i en alder av 50. Oral herpes er oftest kontrahert i løpet av barndommen og er også kjent som en "forkjølelsessår" eller "feber blemme." Det er vanlige tegn på en møtende utbrudd som kan behandles med en lege omsorg.

Identifikasjon

Oral herpes er et utslett som påvirker området rundt munnen og noen ganger andre ansikts-områder. Det er svært smittsom og kommer fra samme virusfamilien som mononukleose, vannkopper og helvetesild. Oral herpes er relatert til HIV-2, som kan føre til AIDS, men er ikke dødelig, og er mye mer vanlig.

Første tegn

De første tegnene på et utbrudd er lik genital herpes. Lesjoner dannes som små blemmer fylt med væske. Disse kan være enkle blemmer eller en klynge. Med oral herpes disse blemmer kan vises på innsiden av munnen, men har blitt funnet inne i nesen, bak i halsen eller rundt leppene. Disse første tegn kan være mild og forvekslet med en annen infeksjon eller gå ubemerket hen. Mulig feil identifikasjon kan inkludere sprukken hud, insektsbitt, sprukne lepper og kviser.

Tilbakefall

Periodiske symptomer er vanlig opp til 25 prosent av tiden. Periodiske symptomene vil gjenta de første tegn på utbrudd vanligvis. Hvis det første utbruddet skjedde rundt leppene, deretter tilbakevendende utbrudd vil gjøre det samme. Vabler vil skorpe over under healing med hver gjentakelse. Avhengig av personen, vil antall utbrudd variere. Tilbakefall av oral herpes ikke avta over tid og som du blir eldre.

Time Frame

De fleste tilfeller av oral herpes vil vare opp til ti dager. Advarsel symptomer før selve utbruddet kan oppstå en dag eller to dager i forveien. Disse signalene kan være kløe, smertefulle opplevelser, eller prikking på stedet av utbruddet. Som andre svært smittsomt virus dette er også den beste tiden å passere viruset videre til andre gjennom nær kontakt.

Behandling

Den beste tiden å behandle symptomer på oral herpes er på advarselen fasen av utbruddet. Hvis du vet at du har hatt oral herpes, og føler irritasjon rundt der utbruddet skjedde, er dette tiden for å se på behandling for neste utbrudd som kommer. Oral herpes kan ikke kureres. En legens diagnose vil fortelle deg den beste behandling for ditt tilfelle. Kremer som Zovirax og Vectavir er tilgjengelig i apotek.