Digidexo.com

Glaukom medisin bivirkninger

Grønn stær er en øyesykdom som ikke har noen symptomer, men det kan føre til permanent blindhet. Hvis du har grønn stær, har legen din sannsynligvis foreskrevet medisinert øyedråper for å holde din visjon sunt. Bivirkningene fra glaukom medisin er vanligvis milde, men følsomheten varierer fra person til person.

Typer

Det er to typer glaukom medisin bivirkninger: okulære bivirkninger og systemiske bivirkninger. Okulær betyr "øye", så disse er bivirkninger, for eksempel brenning, som påvirker selve øyet. Systemiske bivirkninger påvirke resten av kroppen gjennom blodstrømmen; disse er bivirkninger som tretthet, hodepine og munntørrhet.

Funksjoner

Bivirkninger oftest rapportert med glaukom medisin er brenning eller kløe i øyet, tåkesyn, tretthet og i noen tilfeller, lavt blodtrykk eller allergisk reaksjon. Det er en type glaukom medisin, prostaglandin analoger, som kan mørkere iris (øyenfarge) og huden rundt øyet.

Time Frame

De antibakterielle ingredienser i øyedråper kan forårsake svie eller brenning umiddelbart, og kan gi forbigående uskarphet så snart de er brukt. Imidlertid vil de systemiske bivirkninger som senket blodtrykket eller hodepine inntreffe over tid, etter at medikamentet kommer inn i blodstrømmen.

Forebygging / løsning

Den raskeste måten for medisinert øyedråper for å gå inn i blodstrømmen er gjennom tårekanalen. For å redusere sjansene for systemiske bivirkninger, prøve denne teknikken fra Glaukom Research Foundation. Påfør din dråpe (r), og lukk øyet, å trykke forsiktig på hjørnet nærmest nesen (hvor din rive duct er). Hold den milde press på innsiden av lukkede øye for to minutter. Dette vil bidra til å forhindre medisiner fra rushing gjennom tårekanalen og inn i blodstrømmen.

Advarsel

Glaukommidlene kan forstyrre andre medisiner. Hvis du opplever uvanlige eller ubehagelige bivirkninger, møte med legen din for å diskutere eventuelle mulige interaksjoner. Dessuten finnes det flere typer av glaukom legemiddel tilgjengelig. Hvis én type fører for mange bivirkninger, kan legen din alltid prøve en annen.