Digidexo.com

hva er normal vekt

Hva er normal vann vekt for et menneske?

Hva er normal vann vekt for et menneske?


Normal vann vekt for mennesker er to tredjedeler av kroppsmassen, men den kan variere fra 50 prosent til 80 prosent. Serien er basert på faktorer som kjønn, kroppstype, mosjon og helse.

Hva er vann vekt?

Nesten hver eneste celle i kroppen inneholder vann. Det meste er lagret i blodet, muskler og hjerne. Om 77 prosent av hjernen og 75 prosent av musklene er laget av vann.

Bestemme vann vekt

Flere skalaer kan brukes til å bestemme din vann vekt. Velg den tiden av dagen for å veie deg. Vannstanden er lavest i morgen på grunn av svette og fordøyelse i hele natt. Den beste tiden å overvåke vann vekt er mellom frokost og lunsj.

Økning i vann vekt

Eggløsning er den primære faktor som bidrar til vann-vektøkningen hos kvinner. Hormonene østrogen og progesteron er forberede kroppen for graviditet ved å beholde vann for å lage en foring av vev i livmoren. Kvinner kan oppleve vann-vekt gevinster av to til fem pounds i løpet av denne tiden. Andre årsaker til vann-vektøkning inkluderer menopause, inaktivitet, allergisk reaksjon, høyt inntak av salt eller en mer alvorlig sak, slik som ødem - ekstrem vannretensjon som vanligvis dukker opp i bena og føttene.

Fad dietter

Dietter som lover å hjelpe deg å miste vekt raskt er vanndrivende som tvinger kroppen til å utvise overflødig vann. Enkelte diuretika føre vann som er nødvendig på cellenivå til å bli utvist, så vel som jern, kalium og kalsium. Hvis du er bekymret for overdreven vann vekt, bør du kontakte lege, øke mosjon eller velge naturlige diuretika, for eksempel grønn te, eple cider, vannmelon, agurk, tyttebær, kål og tomater.

Syv glass om dagen?

For å opprettholde normal vann vekt, drikke mye vann hver dag. Vann spyler kroppen for overflødig giftstoffer, og hvis du prøver å gå ned i vann vekt ved dehydrerende selv, vil det motsatte skje. Frata vannlegeme sender et signal for å lagre vann som en backup.

Hva er vanlig vekt for Kids?

Barna kommer i alle størrelser og former - kort og tettvokst, høye og hengslete, og alt i mellom. Selv om vi vet at det ikke er sant "normal" når det kommer til vekt, er det noen normer som kan hjelpe deg å forstå om barnet veier mer eller mindre enn de fleste barn sin alder. Hva du gjør med denne informasjonen kan være viktigere enn selve informasjonen.

Definisjon av Normal

Når det gjelder barn, er ingen gutt virkelig "normalt." Alder, høyde og bygge påvirke et barns vekt, og de trenger å bli tatt hensyn til. På samme tid er det viktig å vite om et barn er helt på en normal vekt eller barnet er obese. En måte å finne ut hvor et barn faller i forhold til vekt er ved å beregne barnets kroppsmasseindeks (BMI).

Body Mass Index

Et barns kroppsmasseindeks (BMI) måler hvordan den personen sammenlignet med andre barn på samme alder og høyde. Selv BMI er ikke et mål for fett, er det brukes av leger for å forstå hvorvidt en barnet er i en normal vekt.

Beregne BMI

For å beregne et barns BMI, bruke en kalkulator slik som den på KidsHealth.org (se Ressurser nedenfor). Hvis ditt barns vekt er mellom 5. persentil og 84. persentil, er normal vekten hennes. Hvis det er under 5. persentil, det er lavt, og hvis det er over 84. persentil, er det på høy. Et barn med en vekt er over den 95. persentilen regnes som overvektige.

Forskjeller mellom barn og voksne

Hvis du oppdager at barnet ditt er overvektig, kan du føle deg presset til å sørge for at han mister vekt med en gang. Ikke overreagere. Mens en overvektig voksen bør sannsynligvis diett for å miste overflødig vekt, barn har en fordel som kan redusere denne bekymringen: de er fortsatt økende. Det er normalt for et barn å bli litt tyngre før en vekst sprute, så hvis barnet ditt er fortsatt økende, ikke bekymre deg om han er litt overvektig for en periode. Selvfølgelig, er det ulike måter du kan sørge for at han fortsatt er sunt. Også huske på at muskel barn kan ha høyere BMI på grunn av muskelmasse og ikke fett.

Overvektige barn

Svært sjelden er det hensiktsmessig for barn som vokser til kosthold, og spesielt uten råd fra en barnelege. Det er mye mer fornuftig for en forelder å fokusere på et barns generelle ernæring snarere enn vekten hennes. Å sørge for at barnet får riktig ernæring, sørge for at hun er å spise en balansert diett som inneholder matvarer fra hver av de matvaregruppene. Oppmuntre henne til å spise hele korn, og for å begrense sukkerinntak - ikke slik at hun kan gå ned i vekt, men slik at hun kan være sunt. Pass på at barnet ditt er å trene riktig også.

Normal vekt Ranges for kvinner

Normalvektige områder for kvinner oppnås ved å sammenligne kroppsfett med høyde og kommer opp med gjennomsnitt basert på kvinnens høyde. Denne informasjonen blir så klassifisert som over, under eller gjennomsnittlig vekt.

Grunnlag for vekt classifciations

Leger vanligvis bruker et diagram basert på en persons høyde og vekt for å finne ut hva slags klassifisering en pasient er innenfor. Diagrammet vanligvis starter på 5 til 6 meter. En pasienter vekt ville være i forhold til hennes høyde for å gi legene en body mass index eller (BMI).

Fittng The Image

Det er noen kvinner som automatisk vil føle overvektige hvis de ikke samsvarer med vekt og høyde chart målinger. Figurene tar ikke hensyn til forskjeller i kulturell kroppen sminke. Mange kvinner baserer sin livsstil rundt diagrammet uten å ta i forhold som genetikk.

Eksempel høyde og vekt informasjon

Uten klær en kvinne som er 5 meter høy har en normal vekt rekkevidde på 97 til £ 128. Kvinner som er 5 meter, 4 inches høy har en normal vektområde på 110-145 kg. Høyere kvinner, på 5 meter, 8 inches har en normal vekt i området på 125 £ 164 og kvinner som er seks meter høye har en 140 til 184-lb. vekt rekkevidde.

Størrelse

Kvinner kan være lurt å bruke sin intuisjon for personlig størrelse idealer. Hensyn inkluderer hvordan klærne føler. Er du komfortabel med hvordan bukser, skjørt og topper passform. Legger du merke til ekstra plass i klærne. Hvis så du slippe inches som kan være like tilfredsstillende som å slippe pounds. Dette kutter også ned på for mange veie-ins som kan føre til stress.

Hensynet til helse

De normalvektige områder bør brukes som en retningslinje, og for å se hvor du faller i forhold til andre. En lege og ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med å komme på sporet å tape og eller opp i vekt, slik at du opprettholder en sunn størrelse.

Hvordan beregne Normal Vekt

Hvordan beregne Normal Vekt


En av de første skritt mot en sunnere livsstil er å vurdere din nåværende situasjon og finne ut hvor endringer kan gjøres. En del av dette er å beregne hva din normalvekt bør være. Disse beregningene kan tjene som en god samtale forrett med din helse utøveren å lage en plan for å leve sunt.

Hvordan beregne Normal Vekt

•  Beregn din Body Mass Index, eller BMI. BMI skala bruker din høyde og vekt for å anslå hvor mye av kroppen din mass består av fett. BMI skala siterer en normal vekt som en BMI mellom 18,5 og 24,9. Bruk linken i Resources nedenfor for å regne ut din BMI.

Beregn kroppen fett prosentpoeng. Prosentandel av kroppen fett kan bidra til å avgjøre om du er på en sunn vekt. Et tilnærmet normalområdet er mellom 20 til 30 prosent, men disse tallene variere basert på alder. Se Resources for en fettprosent kalkulator.

Consult et diagram. Det er en link til en i Resources som viser hva din sunn vekt bør være basert på høyde og alder. Dette bør bare brukes som en approksimasjon, fordi det ikke alltid ta hensyn til ting som muskelmasse og væskeretensjon.

Få vurdert av legen din. Legen kan avgjøre om vekten bidrar til eventuelle generelle helseproblemer. Dette er sannsynligvis den beste måten å finne ut om du er på en sunn vekt. Visse faktorer som muskelmasse og benbygning kan gjøre målinger som BMI upålitelig. Genetikk og familie medisinsk historie spiller også en faktor i hva en person bør vurdere sin sunn vekt. Legen din kan kjøre tester og evaluere din personlige og familiens medisinske historie og vurdere din wight å ta alle faktorer i betraktning.

Hint

  • Vurder å kjøpe en skala som gir vekt og fettprosent.
  • Ta alltid kontakt med helsepersonell før du gjør radikale endringer i kosthold eller vekt.

Normal vekt Ranges for menn

Opprettholde en sunn vekt kan være vanskelig i dagens verden av fast food og takeaway. Ifølge en artikkel i USA Today, ble nesten 65 prosent av amerikanerne regnes som overvektige i 2003 mens fedme kan virke mye pounds bort fra deg, faktisk, artikkelen definerer det som å være bare 30 pounds overvektig.

Funksjon

Et menneskes normale vektområdet bestemmes av sin kroppsmasseindeks, som er et tall avledet fra sin høyde og vekt. En manns body mass index er en pålitelig indikator på hvor mye fett i kroppen hans.

Betydning

Beregning av en manns kropp mass index er en måte å fastslå om en manns vekt er passende for hans høyde. Bestemme hvorvidt en mann er overvektig for sin høyde kan hjelpe skjermen for potensielle helseproblemer. For å beregne din kroppsmasseindeks, se referanser for en lenke til en body mass kalkulator.

Misforståelse

Det finnes ingen generelt "normal" vekt for et menneske. Hva er normal eller sunn for hver mann varierer etter hvor mye muskler han har, hvor høy han er, og hans kosthold. For eksempel, en mann som er 6 meter høy og veier mer enn en annen mann som også er 6 meter høy er ikke nødvendigvis mindre sunt. Mannen som veier mer kan ha mer muskler enn fett i kroppen hans; siden muskler veier mer enn fett, veier denne mannen mer. Dette betyr ikke at han ikke er sunt eller bør veie mindre.

Eksempler

En sunn body mass index er et tall hvor som helst mellom 18,5 til 24,9. I denne kroppsmasseindeks rekkevidde, ville en sunn vekt rekkevidde for en 6 fot høy mann være mellom 139-183 pounds. En sunn vekt rekkevidde for en 5'8 "mann ville være mellom 124-164 pounds.

Ekstra fakta

En kroppsmasseindeks etter 18.5 viser en mann er undervektig. En kroppsmasseindeks over 24.9 indikerer at en mann er overvektig.

Normal vekt Ranges for barn

Det er vanskelig å finne en "normal" vekt for et barn uten å se på flere faktorer. Noen barn er mer muskuløse enn andre. Noen vil treffe puberteten tidligere eller senere enn andre. Så det er barn som er genetisk disponert mot å være mindre eller større enn hva som regnes gjennomsnittet. Det finnes måter å fortelle om barnet ditt er i god fysisk form og vokser på en sunn måte.

Vekstkurver

De fleste leger bruker vekstkurver for å avgjøre om et barns vekst er sunt. Disse diagrammer ta alder, høyde og vekt i betraktning, og gjør det mulig for leger å avgjøre om resultatet møtes gjennomsnittet.

Persentilen

Persentil er måling brukes i vekstkurver for barn. Det viser hvordan barnet sammenlignet med andre barn på samme alder. Hvis ditt barns vekst opprettholder en jevn persentil, er han eller hun utvikler seg godt. Den 50-percentilen er median-høyde og vekt, men det betyr at det er et bredt område på begge sider.

Pubertet

Puberteten er en tid med stor vekst - barn kan få opp til 10 inches i høyden i denne fasen. Disse vekst spruter kan endre hva som anses å være en sunn vekt. Barn på samme alder kan være mye kortere eller mye høyere enn gjennomsnittet på grunn av puberteten relaterte svingninger.

BMI

En god måling av sunn vekt er body mass index (BMI). BMI beregnes ved hjelp av kjønn, alder og vekt, og kan indikere om kroppsfett er i en sunn rekkevidde.

Overvekt

Avhengig av alder og høyde, er gutter som overvekt hvis BMI er mer enn 30. For jenter, er en BMI på mer enn 32 regnes som overvekt.

Undervekt

Avhengig av alder og høyde, er gutter anses undervektig dersom BMI er mindre enn 14. For jenter, er en BMI på mindre enn 13 regnes som undervektig.

Hva er normal testosteron Readings for menn?

Hva er normal testosteron Readings for menn?


Menn som har hatt en blodprøve for å sjekke deres testosteronnivå kan lure på hva en normal rekkevidde skal være for sine testresultater. Testosteronnivå enten for høyt eller for lavt kan påvirke helse og indikerer sykdom, sykdom og andre helsemessige problemer.

Definisjon

Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og mindre mengder hos kvinner. Dette hormonet produserer muskel og bein vekst og stimulerer mannlige kjønnskarakteristika.

Normale Readings i menn

En gjennomsnittlig testosteronnivå faller innenfor et bredt spekter, som nivåer varierer fra mann til mann på grunnlag av alder, genetikk, størrelse, sykdom, tid på dagen testet og andre faktorer. Ifølge diagnostisere-Me, normale nivåer varierer fra 300 til 1000 ng / dl.

Too High

Økt testosteronnivå hos menn kan tyde testikler svulster, steroider, tidlig pubertet, adrenal svulster, medfødt adrenal hyperplasi og hypertyreose.

Too Low

Redusert testosteronnivå hos menn, kjent som hypogonadisme, kan bety flere ting, blant annet genetiske sykdommer som Kallman tallet, Prader-Willis og Klinefelters; skade på testiklene fra skade, alkoholisme eller kusma; og hypofysen sykdom.

Alder og Testosteron

Unge menn i alderen 14 til 20 erfaring sine høyeste nivåer av testosteron i denne perioden. Som menn alder, nivåene gradvis minske, potensielt forårsake tap av appetitt, depresjon, manglende evne til å vokse muskler, tretthet og tap av libido.

Hva er normalt vekt?

Kroppsvekt er en bekymring for mange mennesker. Siden alle har en annen type kropp, fokusere på en sunn vektområde, i stedet for et bestemt antall. For å finne ut om vekten din er i en sunn rekkevidde, beregne din kroppsmasseindeks, eller BMI. Alder, kjønn og utviklings priser er alle faktorer å vurdere i å avgjøre om du er på en normal vekt.

Betydning

Ifølge US Department of Health and Human Services, anslagsvis 65 prosent av amerikanerne er overvektig med 31 prosent av overvektige mennesker blir overvektige. Omtrent 34 prosent av voksne i USA er på en sunn vekt mens rundt fem prosent er undervektige.

Betraktninger

Helsemessige forhold som diabetes, stoffskiftesykdommer, kreft, cøliaki og auto-immune lidelser kan påvirke en persons vekt. Bivirkninger fra enkelte medisiner kan også føre til vekttap eller vektøkning.

Effekter

Å være overvektig eller undervektig øker risikoen for tilstander som diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, anemi, slag, leddgikt, osteoporose, redusert muskelstyrke, problemer med å regulere kroppstemperaturen og med død.

Geografi

Selv om vektproblemer forlenge over hele verden, rangerer USA først blant landene for å ha den høyeste fedme rate.

Forebygging / løsning

For å oppnå og opprettholde en normal vekt, bør du øve gode kostvaner og får regelmessig fysisk aktivitet. Hvis en underliggende tilstand eller sykdom påvirker vekten din, se en lege for den beste behandling plan for å oppnå en vekt som er riktig for deg.

Normal Vekt for kvinner

Kroppsvekt er trolig den vanligste bekymring for kvinner i dag grunner knyttet til både helse og utseende. Med medias vekt på pinne-tynne kjendiser, er det lett å glemme at ikke alle er ment å være en størrelse 0. Snarere er det mer viktig å finne en sunn vekt rekkevidde og holde seg innenfor dette området.

Vekt og helse

En normal vekt er viktig som et tegn på generell helse. Undervektige kvinner er i fare for amenoré (manglende menstruasjon), infertilitet, anemi, bentap og næringsmangel. Overvektige kvinner er i faresonen for hjerteproblemer, flere typer kreft, diabetes, leddgikt og en rekke andre plager.

Vekt Variasjoner

Normale vekt er vist i en rekke fordi vekten svinger i løpet av hver dag, og for kvinner, hver måned. Videre kan kvinner i tilsvarende høyder og kroppstyper har forskjellige kroppsvekt fordi man kan ha mer eller mindre muskler eller fett enn en annen.

Høyde og vekt tabeller

I flere tiår har leger avhengig av høyde og vekt tabeller laget av Metropolitan Life Insurance Company. Separate diagrammer er tilgjengelige for menn og kvinner, og hver viser vekten varierer for små, mellomstore og store rammer. Mens disse listene er nyttige for generell informasjon, mange mennesker har problemer med å bestemme deres rammestørrelse, som fastsettes ved å måle albue bredde for disse tabellene.

I tillegg er menn og kvinner høyere nå enn i tidligere generasjoner og diagrammer, sist revidert i 1999, show "håpløst lave vekter" for høye mennesker, ifølge Dr. Steven B. Halls, MD

BMI

En måte å finne ut om du er i en sunn vekt rekkevidde er å måle din Body Mass Index (BMI). BMI er forholdet mellom vekt og høyde. En normal BMI bør være mellom 19 og 24,9. Under 19 regnes som undervektig, mens en BMI mellom 24,9 og 29,9 regnes som overvekt. En BMI over 29,9 regnes som overvektige.

Livvidde

I tillegg til vekt og BMI, medisinske fagfolk også vurdere livvidde. Ifølge National Institutes of Health, kvinner med en midje som er større enn 35 inches rundt har en økt risiko for kroniske sykdommer som kreft og hjertesykdom.

Betraktninger

Måle høyde og vekt på et legekontor for de mest nøyaktige resultater. Rådfør deg med en lege før du gjør noen endringer i kostholdet ditt, spesielt hvis du har en kronisk tilstand, som diabetes eller hjertesykdom.

Fordelene ved å være en normal vekt

Fordelene ved å være en normal vekt


Det er allment kjent at å være over eller undervektig er skadelig for helsen din. Mange fokuserer på de negative punktene ved å være en unormal vekt, men det er best å fokusere på fordelene av å være på en sunn vekt i stedet. Fordelene er ikke bare bedre fysisk helse, men bedre mental helse også. Å miste eller opprettholde vekten er ikke lett, men når de vurderer fordelene, bør du finne deg selv tilstrekkelig motivert.

Lavere risiko for slag og hjertesykdom

Å være en sunn vekt reduserer risikoen for slag og hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, tusenvis av mennesker dør av hjertesykdom hvert år. Holde kroppen på en sunn vekt er en av de viktigste handlinger du kan ta for å redusere risikoen for hjertesykdom. Da sammen med regelmessig mosjon, å være en normal vekt vil bidra til å forebygge hjertesykdom og slag. Dette skjer ved å senke blodtrykket, styrker hjertet og forbedrer blodsirkulasjonen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), å være en sunn vekt hjelper også heve gode kolesterolet og lavere dårlige kolesterolet.

Lavere risiko for kreft

Holde kroppen på en normal vekt minsker sjansene for å utvikle visse kreftformer. Ifølge CDC, fedme er en risikofaktor for mange forskjellige typer kreft. Blant disse er bryst, tykktarm, eggstokk, galleblæren, livmor og prostatakreft.

Mer energi

Å være en normal vekt øker de samlede energinivå. Ifølge American Council on Exercise, bærer overflødig vekt legger unødvendig belastning på muskler og ledd, forårsaker du å bli trett raskere. I tillegg til å være undervektig styrker kroppen beholde så mye energi som mulig for å opprettholde daglig funksjon. Når kroppen er en sunn vekt, virkningen på ledd og muskler er lavere og kroppen blir styrket, noe som resulterer i høyere energinivå.

Self-Esteem

Holde kroppen på en sunn vekt forbedrer din selvtillit og attraktivitet. Å være over eller undervektig kan gjøre deg flau eller ubehagelig i offentlige innstillinger. Når kroppen din er en normal vekt, vil du se bedre ut i klær og bli mer trygg rundt andre. Dette er fordi du kan ta stolthet i kroppen din og i gjennomføringen av å opprettholde din figur.

Normal vekt for en mann

Normal vekt for en mann


Ifølge Journal of American Medical Association nettside, var 32,2 prosent av voksne menn i USA overvektige i 2007 til 2008 En manns normal vekt er lett å beregne, men kan påvirkes av muskelmasse. Menn med stor muskelmasse, for eksempel kroppsbyggere, veie mer enn menn med mindre muskelmasse på samme alder og høyde.

Historie

I 1960, det normale, gjennomsnittlige mannen, i alderen 20-74 år, var 5 fot 8 inches høy og veide 166 pounds. I 2002 disse tallene gikk opp, med den gjennomsnittlige mann å være 5 fot 9 inches høy og veier 191 pounds. I 2008, i henhold til Wonder quest hjemmeside, den gjennomsnittlige mannlige var 5 fot 9,1 inches høy og veide 180 pounds.

Body Mass Index

En manns normal vekt kan beregnes ved hjelp av body mass index (BMI) formel. BMI regnes ut ved å ta kroppsvekten i kilo og dele dette med kvadratet av høyden din i meter. En normal BMI varierer fra 20 til 25. En BMI mellom 25 og 29,9 er overvektig, og en BMI over 30 regnes som overvektige.

Misforståelse

En høy BMI betyr ikke alltid at du er overvektig eller fete. Kroppsbyggere og husky fotballspillere, for eksempel, har en høy BMI, men en lav kroppsfettprosent. Dette er fordi de er muskulær og muskel veier mer enn fett. Ved beregning BMI, bør fett-til-muskel-forhold tas i betraktning.

Hva er en normal vekt Range for menn?

Det er ingen hemmelighet at mange kvinner besette over sin vekt. Men mange menn holde et øye på skalaen også, som ønsker å fremstå tonet og sterk. Med slik en rekke former og størrelser blant menn, kan det være vanskelig å avgjøre om han er innenfor normalvektområdet.

Range

Den gjennomsnittlige voksne menneske kan veie alt fra ca 100 til 200 pounds. Det er imidlertid også en rekke for hver høyde. For hver høyde et menneske kan være (for eksempel 6 meter), er det et område som spenner over ca 55 pounds. Det er derfor vanlig å ha en seks meter høy mann som veier 140 pounds og en annen som veier 195.

Magerhet

Leanness (dvs. fysisk form, ikke generell tynnhet) er en av de viktigste faktorene for å bestemme en "normal" rekkevidde for mannlige vekt. Muskelvev veier mer enn fettvev, og dermed et svært kort, men svært god fysisk form man kan veie det samme som en svært høye, men overvektig mann. Generelt, jo mer lik høyde og magerhet av to menn er, jo mindre deres utvalg av vekten sannsynligvis vil være.

Høyde

Høyde er en annen faktor av mannlige vektklasser. Mindre menn har en tendens til å veie mindre enn høyere menn, rett og slett fordi høyere menn vanligvis har mer bein og vev masse. Imidlertid, på grunn av magerhet som beskrives ovenfor, er dette ikke et hardt og fast tommelfingerregel.

Body Mass Index

Vektområdet for menn kan bli målt i pounds, men det kan også beregnes ved hjelp av kroppsmasseindeks, eller BMI. Kroppsmasseindeks måler mengden av kroppsfett man har i forhold til lean vev. En normalområdet for BMI målinger hos menn er 10 til 20 prosent.

Andre hensyn

Det er viktig å merke seg at metoder for beregning av hann vektklasser, og å bestemme hvorvidt man er "sunn" basert på et sted innenfor området er ikke en eksakt vitenskap. For eksempel er en sunn vekt rekkevidde for en mann som er 6 meter høy sies å være ca 140-185 pounds. Dersom man får 15 pounds av muskel fra riktig trening, vil han bli vurdert av den sunne området, både for sin høyde og for den mannlige befolkning, selv om vekten ikke er oppnådd fra fett. Han ville bli betraktet som å være overvektig, selv om hans kropp-fett prosentpoeng faktisk kan ha senket på grunn av øvelse. Dette er grunnen til at noen i den medisinske profesjon talsmann gjør unna med vektområde og BMI kartlegge helt og foreslå måling sunn vekt med en mer individualisert vurdering.

Hva er en normal vekt for en kvinne?

Når det gjelder vekt, er det ikke normalt. Mange faktorer avgjør om en person er i en sunn vekt rekkevidde. Og vekt er ikke den eneste determinant i hvorvidt en person er sunt.

BMI

En måte å finne ut om du er på en sunn vekt er å finne ut din midje størrelse og din BMI, eller kroppsmasseindeks. Dette blir bestemt ved å sammenligne vekt og høyde.

Midje Størrelse

En frisk midje størrelse for de fleste kvinner mindre enn 35 inches. En usunn vekt setter en person på en større risiko for plager som diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Midje -til- Hip Ratio

Midje-hofte ratio hjelper avgjøre om en person er "epleformet" eller "pæreformet".

Kosthold og trening

Trene regelmessig, og velg sunne matvarer. Tynn er ikke alltid sunt.

Betraktninger

Mange er i en sunn vekt rekkevidde, men fortsatt er misfornøyd med sin vekt. Da det ikke er ideelle eller norm når det gjelder vekt, form og størrelse.

Hva er normal Infant fødselsvekt?

Når gravid, håper du for en sunn baby. Du kan føle deg som om magen ikke kunne få noen strammere og babyen din kunne ikke få noen større. Fødselsvekt imidlertid variere til tross for hvor stor du føler deg under svangerskapet, ifølge babycenter.com.

Endringer

Ifølge graviditet-info.net, babyer forvandle raskt. "I det første året av livet, vil en baby tredoble sin fødselsvekt, øke sin lengde med 50 prosent, begynner å vokse tenner, og lære å krype så gå og kanskje til og med si sine første ord." Med alle disse endringene, kan du lurer på hvor viktig en baby fødselsvekt er til hennes helse.

Hva er normalt?

Når et barn blir født, en god indikator på helse er hennes vekt, ifølge graviditet-info.net nettsted. Den gjennomsnittlige fulltermin Babyen veier vanligvis ca 6 pounds, 2 gram. Den gjennomsnittlige høyden er ca 20 inches lang.

Vekttap

Rett etter fødselen, kan mange spedbarn ned i vekt. Dette er ikke et stort problem fordi det ofte bare ekstra væske som blir utgitt. Leger vanligvis se vekttap å sørge for at barnet ikke mister for mye vekt.

Lav fødselsvekt

Babyer som veier mindre enn 3 pounds, er 4 gram anses å ha en svært lav fødselsvekt, ifølge graviditet-info.net. Dette er sjelden og forekommer bare i 1,5 prosent av spedbarn.

Høy fødselsvekt

Noen baby som blir født som er 8 pounds, 14,8 gram eller mer er kjent som å ha en høy fødselsvekt. Dette er vanligvis ikke en stor bekymring, siden det ikke faller inn i "normale" retningslinjer, ifølge graviditet-info.net.

Sunne babyer

Overvåking babyens vekt er et viktig skritt for alle foreldre og lege for å gjøre sammen. Ved å holde orden på vektendringer og utvikling, vil du sikre at barnet vokser til å bli et lykkelig og sunt barn.

Hva er normale Thyroid nivåer?

Hva er normale Thyroid nivåer?


Skjoldbruskkjertelen ligger foran på halsen. Dens viktigste oppgave er å skille ut hormoner som bidrar til å regulere stoffskiftet. Disse hormoner er også spille en rolle i den normale utvikling av organer slik som hjerte og hjerne, så vel som for normal reproduktive funksjon. Riktig nivå er også viktig for bein og kalsium metabolisme. Hormonene det hemmeligheter er tyroksin (T4) og tri-iodothyronine) eller T3). Hvis nivåene av disse hormonene er for høyt eller for lavt, kan du utvikle alvorlige helseproblemer.

Testing

Skjoldbrusk nivåer er sjekket av en enkel blodprøve utføres av legen din. Denne testen kan fortelle din lege hvis skjoldbruskkjertelen hormon produksjonen er normal, overaktiv eller underactive.

Hva gjør Test Detect?

For at skjoldbruskkjertelen til å gjøre jobben sin, må hypothalamus slippe tyrotropin-frigjørende hormon (TRH). TRH utløser så hypofysen til å produsere thyroid-stimulerende hormon (TSH). TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere T3 og T4. For å avgjøre om skjoldbruskkjertelen din fungerer som den skal, kontrollerer blodprøve dine nivåer av TSH.

Normale nivåer

Hos voksne, normale TSH nivåer er 0,4 til 4,5 mIE / L. Hos spedbarn, normale nivåer er 3-18 mIU / L.
Forkortelsen mIU / L står for milli-internasjonale enheter per liter. Nivåer utenfor disse områdene er klassifisert som hypotyreose eller hypertyreose.

Hypertyreose

Denne tilstanden oppstår når det er en overproduksjon av skjoldbrusk hormoner. Symptomer inkluderer muskelsvakhet, skjelving, tretthet, rask hjerterytme, vekttap, følsomhet for temperatur og synsproblemer.

Hypotyreose

Denne tilstanden er diagnostisert når det er underproduksjon av skjoldbrusk hormoner. Symptomer er tretthet, vektøkning, kuldefølelse og svak, tørr hud og hår og forstoppelse.

Hva er normale østradiolnivåer i IVF?

Normale østradiolnivåer under en in vitro fertilisering (IVF) syklusen kan variere fra kvinne til kvinne. Og mens et nivå på 1,000 kan være normalt for en kvinne, kan det betraktes som lav for et annet, avhengig av alderen til pasienten, og den foreskrevne medisin.

Funksjoner

Ifølge fruktbarhet nettstedet Delt Journey, er estradiol en type østrogen naturlig produsert av eggstokkene og utskilles i hårsekkene som vokser i eggstokkene. Mengden østradiol i en kvinnes blod endres fra dag til dag som hennes månedlige menstruasjon syklus utvikler seg.

Diagnostiske tester

En blodprøve blir brukt til å måle østradiol eller E2-nivå. Resultatet gir fruktbarhet leger en baseline for å spore hvor godt en kvinne reagerer på follikkelstimulerende hormon injeksjoner, for eksempel Menopur eller Follistim, som begge brukes til å stimulere flere follikler vekst under IVF.

Betraktninger

Sammen med blodprøve, er en ultralyd brukes til å måle follikler. Med disse resultater, vil en lege vet når en kvinne er klar for henting egg i IVF prosessen.

Betydning

Vanligvis er en moden follikkel når den måler 14 til 20 mm i diameter og E2 nivået når 200 pg / ml. Den E2-nivå vil være høyere, avhengig av antall follikler tilstede. Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, peak østradiolnivåer i IVF er vanligvis mellom 1000 og 4000 pg / ml.

Fakta

Alder kan være en faktor når det gjelder å østradiolnivåer. Vanligvis, jo eldre en kvinne er, jo mindre ovarial reserve - er noe som betyr færre egg stimulert - under IVF sykluser.

Advarsel

Som med alle medisinske prosedyre, IVF og økt hårsekken stimulering kommer til en risiko. En forhøyet østradiol nivå kan føre til ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Ifølge MayoClinic.com, symptomer på OHSS begynne tre til 10 dager etter at en kvinne begynner injeksjoner. Symptomer på OHSS inkluderer abdominal oppblåsthet og rask vektøkning

Hva er normalt vekt svingninger?

Hva er normalt vekt svingninger?


Små vekt svingninger, selv fra en dag til den neste, er helt normalt. Medisinske eksperter fra Mayo Clinic, FDA og andre medisinske og helsekontorer har etablert en rekke retningslinjer for å hjelpe folk å forstå hva som er normalt når det gjelder vekt endringer.

Funksjoner

Eksperter mener at svingninger på opp til fem pounds i en enkelt dag er helt normalt og har mer å gjøre med mat og væskeinntak enn noe annet.

Fakta

Vekten svinger (vanligvis øker) dagene før og gjennom en kvinnes periode, som vann oppbevaring og oppblåsthet er vanlig.

Effekter

Vekt øker vanligvis når vannforbruket er lavt, og inntak av salt er høy, siden disse to faktorer fører kroppen til å opprettholde væske inn som en konserveringsmetode.

Expert Insight

Som glykogen (glukose) nivåer får tømt i løpet av dagen eller etter en treningsøkt, mister kroppen vann, slik at tall på skalaen kan virke lavere, selv om dette ikke er en reell indikasjon på noen vekttap og pounds vil trolig bli gjenvunnet som snart en annen måltid er spist.

Fordeler

Vekt svingninger forekommer også hos dem som treningen ofte, vil så intens cardio trening tømme kroppen for vann (synkende vekt) og tung styrketrening vil øke konsentrasjonen av væsker i musklene, øke antall i skalaen.

Hva er normale kortisolnivå?

Hva er normale kortisolnivå?


Kortisol er et steroid som produseres av binyrebarken, som er et lite organ som ligger like over nyrene. Kortisol er i en klasse for steroider som kalles glukokortikoider, og det styrer nivåene av glykogen og glukose i blodet. Cortisol virker på leveren ved å instruere den til å syntetisere aminosyrer og fettsyrer fra lageret for å frigjøre glukose og glykogen. Høye nivåer av kortisol hormoner frigjøres under stress og andre systemiske forhold. Kortisolnivå kan også indikere hvor godt hypofysen fungerer siden den er utgitt som svar på hypofysehormon ACTH.

Tester

Kortisol tester er oppnådd ved å ta blod fra pasienten intravenøst. For små barn, blir testen utført med en lansett og en liten pipette.

Normale nivåer

Kortisolnivå stige og falle i løpet av dagen, slik at det tidspunkt på dagen testen tas er et viktig aspekt ved bestemmelse av resultater. Kortisol tester er tatt tidlig om morgenen for å sette en standard for laboratorieresultatene. For eksempel normale nivåer på 8 am for en pasient er 6 til 23 mcg / dl (mikrogram per desiliter). Høye nivåer er erfarne tidlig på morgenen, og kortisol nivåene begynne å avta etter hvert som dagen fortsetter.

Visse fysiske og psykiske forhold påvirker kortisolnivå. Det har vært en sammenheng mellom stressnivå og nivåene av kortisol i blodet fordi stress stimulerer hypofysen til å frigjøre ACTH. I tillegg er visse medisiner påvirker nivåene av kortisol. Kvinner som tar østrogen eller p-piller forventes å ha høyere kortisoltestresultater. Omvendt, stoffer som androgener og fenytoin redusere kortisolnivå.

Høye nivåer

Høye nivåer av kortisol er en indikasjon av flere tilstander i kroppen. De kan være et direkte resultat av visse medisiner, som kan endres for å redusere kortisol. Høy kortisol indikerer også andre forhold som adrenal svulster, Cushings syndrom, og ektopiske ACTH-produserende svulster.

Lave nivåer

Som høye nivåer, kan lave nivåer av kortisol også indikerer abnormiteter. Addisons sykdom er en årsak til lave kortisolnivåer. Fordi kortisol er avhengig av utgivelsen av ACTH fra hypofysen, kan lav test nivåer også indikere en underaktiv hypofyse. Hypopituitarisme kan også føre til andre forhold siden hypofysen er ansvarlig for flere hormonelle nivåer.

Symptomer

Symptomene er relatert til høye eller lave nivåer av kortisol. Ukontrollert aggresjon er vanlig hos personer med lave nivåer av kortisol, spesielt barn. Høye nivåer er oftest assosiert med Cushings syndrom. Cushings pasienter er normalt overvektige med liten eller ingen endring i sin vekt selv med kontrollerte dietter og ernæring. De har også lett får blåmerker og erfaring alvorlig utmattelse og muskelsvakhet.

Hva er normale kortisolnivå i menn?

Hva er normale kortisolnivå i menn?


Kortisol er et hormon produsert av binyrene. Det hjelper kroppen å håndtere stress, regulere blodtrykket, og forbrenne fett og sukker. Høye eller lave kortisolnivåer i enten blod eller urin kan indikere noen helseproblemer. De normale områder er de samme for både menn og kvinner.

Kortisol Blod tester

For en kortisol blodprøve, kan det hende du må oppgi to blodprøver? En i morgen, og en på ettermiddagen. Ifølge WebMD.com, er det normale området for morgen blodkortisolnivåer i et voksent menneske 5-23 mikrogram per desiliter (mcg / dl) eller 138 til 635 nanomol per liter (nmol / L). På ettermiddagen, er det normale området 3-13 mcg / dl eller 83 til 359 nmol / L.

Kortisol Urinprøver

For en kortisol urinprøve, må du samle alle dine urin under en nøyaktig 24 timer. Ifølge WebMD.com, er normalområdet for kortisolnivå i en 24-timers urin prøve av et voksent menneske mindre enn 100 mikrogram (mcg) eller mindre enn 276 nanomoles (nmol).

Faktorer som påvirker testresultater

For mer nøyaktige resultater, unngå anstrengende aktivitet, emosjonelt stress, tar p-piller eller amfetamin, eller spise direkte før testen.

Kortisolnivå Vary fra morgen til kveld

Kortisolnivå stiger og faller i løpet av dagen. I en normal syklus, nivåene er høyest tidlig om morgenen og lavest rett etter å sovne.

Konsekvenser av høye eller lave kortisolnivå

Unormalt høye kortisolnivåer kan tyde på Cushings syndrom, når aktiv binyrene produserer for mye kortisol, noe som resulterer i vektøkning, tretthet, diabetes eller depresjon. Unormalt lave kortisolnivå kan indikere skade på binyrene eller hypofysen.

Hva er riktig vekt for din høyde?

Hva er riktig vekt for din høyde?


Det er lett å finne automatiske vekt-høyde kalkulatorer på internett. Skriv inn din høyde, alder, kjønn og din idealvekt vil bli avslørt. Enkle vekt-høyde kalkulatorer bruke aktuar eller andre statistikk utarbeidet fra en stor befolkningsgruppe, for å avgjøre hvilken vekt tilsvarer den høyeste sannsynligheten for lang levetid. Men befolkningen målt kan ikke likne deg, og sunn vekt målet tilbudt Dem kan være unøyaktig.

Identifikasjon

Den beste måten å vite om kroppsvekt er sunt er å måle kroppssammensetning, eller forholdet av fett til mager muskelmasse. De mest tilgjengelige metoder for måling av kroppssammensetningen omfatter vann forskyvning eller hydrostatisk veiing, måling av hudfolder og kropps omkretser, og bio-elektrisk impedans, en fremgangsmåte for anvendelse av elektrisk strøm for å måle muskelmasse. Mindre vanlig, kan andre metoder som involverer røntgen, ultralyd eller infrarød stråling som brukes til å måle kroppssammensetning.

Expert Insight

Meninger blant leger og forskere varierer med hensyn til den sunn mengden kroppsfett. Ifølge American Council on Exercise, vil passe menn har 14 til 17 prosent kroppsfett; fit kvinner, 21 til 24 prosent; mannlige idrettsutøvere vil ha 6 til 13 prosent kroppsfett; og kvinnelige utøvere, 14 til 20 prosent. I praksis skjønt, er noen kvinnelige idrettsutøvere observert å ha kroppsfett så lavt som 10 prosent og menn, lavere enn 4 prosent.

Potensiell

Selv om kroppssammensetning testing er nå allment tilgjengelig på helse klubber og noen legekontorer, de fleste ikke dra nytte av teknologien. Som et alternativ, Body Mass Index, eller BMI, har blitt utviklet som en måte å grovt anslå kroppssammensetning uten å måtte ta noen komplisert kroppsmål.

Betraktninger

Som standard vekt-høyde diagrammer, sammen BMI en person til en befolkningsgruppe for å forutsi helse og levealder. Dens nøyaktighet avhenger av hvor godt den enkelte matcher befolkningsgruppe. Alder, kjønn, kondisjon og etnisitet er alle kjent for å påvirke vekten til høyde forholdstall uavhengig av faktiske kroppssammensetning. Så, med mindre en person er i forhold til en befolkning som ligner på seg selv, sin BMI vil ikke være en nøyaktig vurdering av sunn vekt.

Forebygging / løsning

BMI er mest nyttig når den kombineres med andre kropps målinger. For eksempel, midje og overarm omkrets er lett å måle, og da sammenlignet med høyden, er gode ytterligere indikatorer på kroppssammensetning. Et stort midjemål samsvarer med høy kroppsfett og kan tyde på at en person er faktisk overvektig selv om BMI i innenfor normale grenser. Motsatt er en stor bicep måling korrelert med høy muskelmasse og kan tyde på at en person med høy BMI er faktisk ikke overvektig.