Digidexo.com

Forventet levealder & End Stage Skrumplever

End-stage levercirrhose oppstår når det er så lite sunn leveren vev igjen at orgelet begynner å svikte. Forventet levealder ved dette punktet er bestemt av hvor effektivt sykdommen vekst kan bli bremset ned.

Skrumplever

Cirrhose i leveren er en kronisk tilstand som skjer langsomt over tid og er forårsaket av alkoholmisbruk eller viral hepatitt. Ettersom tilstanden utvikler seg, erstatter arrvev friskt vev, minkende leverens evne til å fungere skikkelig, til slutt fører til leversvikt.

Symptomer

Symptomer på leversvikt som forvirring, desorientering, ekstrem søvnighet, koma og død.

Diagnose

Diagnostisering av sluttstadiet leversykdom bestemmes av CT-skanning, og blodprøver som evaluerer nivåene av visse enzymer og giftstoffer.

Behandling

Målet med behandlingen er ikke å kurere, men heller å bremse utviklingen av sykdommen. Behandlingsmuligheter inkluderer kjemoterapi og stråling behandlinger for å bremse veksten, og smertestillende og anti-kvalme medisiner for å lindre symptomer og holde pasienten så komfortabel som mulig.

Forventet levealder

Når en person har nådd sluttstadiet skrumplever, er hans levealder bestemmes av hvor godt progresjon av sykdommen kan bli redusert. Ifølge American Cancer Society, er den fem-års overlevelse for personer med leverkreft bare 12%.