Digidexo.com

Slik unngår du at Vibrio Infeksjoner

Slik unngår du at Vibrio Infeksjoner


Vibrio infeksjoner er forårsaket av bakterien i slekten Vibrio, vanligvis ikke-kolera-grupper fordi kolera grupper er bare referert til som kolera. Vibrio vulnificus er den farligste av de ikke-kolera arter av Vibrio, som krever saltvann. Skalldyr er spesielt utsatt for forurensning. Vibrio-infeksjoner har vært økende i USA, trolig på grunn av den økende varmen og saltholdighet i bukter i Gulf of Mexico. Les videre for å lære hvordan du kan forhindre Vibrio infeksjoner.

Slik unngår du at Vibrio Infeksjoner

•  Vær forsiktig når du svømmer i havet i det sørøstlige USA i løpet av sommeren, spesielt Gulf of Mexico. Unngå svømming med åpne sår. Unngå samleie - dette er spesielt viktig for kvinner - i brakkvann.

Cook sjømat grundig. Rå eller kokt sjømat er vanligvis den mest sannsynlige årsaken til Vibrio infeksjoner og kan ikke oppdages ved lukt eller smak. Dette er spesielt viktig for personer med høy risiko for Vibrio infeksjoner som folk med alkoholisme, kreft, skrumplever eller organtransplantasjoner.

Cook skalldyr om ni minutter eller til lubben. Koke krabbe eller reker til skjellene bli rosa og kjøttet er stekt i midten. Fisken bør være kokt til den tykkeste delen er ugjennomsiktig.

Oppsøk lege omgående dersom sterke smerter i nedre ekstremiteter utvikler. Vibrio-infeksjoner også ofte ledsaget av magekramper, diaré, feber og kvalme.

Rapport Vibrio infeksjoner til Centers for Disease Control og regionale kontorene til Federal Drug Administration. Dette vil tillate sporing og kontroll av Vibrio utbrudd.