Digidexo.com

Hva Antibiotika brukes for øreinfeksjoner?

Hva Antibiotika brukes for øreinfeksjoner?


En vanlig infeksjon av babyer og små barn, er at i mellomøret, også kjent som mellomørebetennelse. Infeksjonen fører til smerte, utflod, og noen ganger blokkering av øregangen, noe dempet hørsel. Antibiotika er svært effektiv ved behandling av mellomørebetennelse.

Ear Anatomy

Trommehinnen blokkerer midtre og indre øret fra det ytre øret med Eustachian rør kobler til halsen, som representerer en perfekt vei for bakterier å komme inn i øret. Dersom rørene er blokkert under en infeksjon, bygger opp fluid, forårsaker symptomene på trykk og smerte.

Årsaker

Ørebetennelse hos barn er mange ganger forårsaket av Streptococcus lungebetennelse bakterier. Selv om noen stammer av bakterien utviser resistens penicillin, penicillin-antibiotika er avledet fremdeles den første behandling.

Behandling

Mens de fleste øreinfeksjoner klare seg på egen hånd, en fem-dagers kur med Amoxicillin, en form for penicillin, er den anbefalte antibiotikabehandling for ørebetennelse hos barn. Enkelte personer er allergiske overfor penicillin, slik at andre antibiotika kan anvendes.

Andre antibiotika

De som er allergiske mot penicillin kan behandles med azitromycin eller cefalosporiner. Lengden av behandlingen er avhengig av størrelsen av den person, med større, eldre mennesker som krever en større dose for lengre dager.

Andre behandlinger

Noen barn synes å være disponert for flere ørebetennelser. Disse barna kan ha stor nytte av en innsetting av et rør gjennom trommehinnen for å hjelpe ta over funksjonene til Eustachian rør, og la bakterier og sekreter som skal dreneres.