Digidexo.com

Bone Spur rettsmidler

Et bein anspore, kjent for det medisinske fellesskapet som en osteophyte, er definert av den amerikanske Academy of ortopediske kirurger som en overvekst av bein. Mens bein spurs er ikke smertefullt i seg selv, kan de muskler, sener og leddbånd som gnis mot bein anspore bli betent og hoven, noen ganger forårsaker sterke smerter.

Hva er årsaken til Bone Spurs?

Overvekst av bein som definerer et bein anspore er ofte en reaksjon på små skader som skjer til sener, leddbånd og brusk i leddene daglig. Noen ganger følger de en spesifikk skade, men bein sporer ganske ofte er en del av den naturlige aldringsprosessen. De er spesielt vanlig hos pasienter med osteoartritt, fordi brusk som beskytter endene av benene blir slitt og betent. Overvekt, stramme leddbånd og dårlig tilpasset sko kan også føre til betennelser og skader på disse strukturene. I alle fall er kroppens respons til denne skaden til å bygge nytt ben.

Funksjoner og Identifisering

Bone spurs kan oppstå på noen av bein i kroppen, men finnes oftest på hælene, ryggen og skulderen. De er ofte de første merkbare symptom på en annen tilstand, for eksempel spinal stenose eller plantar fasciitt, ​​noe som fører til hæl spurs.

Noen ganger du eller legen din kan faktisk føle brak fra et bein anspore, men vanligvis de blir diagnostisert med en Xray, CT eller MR undersøkelse.

Behandling Bone Spurs

Du kan ha bein spurs uten selv å vite det, så de fleste krever ingen behandling i det hele tatt. Når behandlingen er nødvendig, vanligvis løser det symptomene, i stedet for bein anspore selv.

Smertefulle bein spurs kan ofte behandles med over-the-counter, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen eller naproxen. Ice, høyde og hviler kroppsdelen kan også hjelpe deg med å håndtere smerten av en betent bein anspore.

Avhengig av plasseringen av benet sporen, ortotiske en enhet, for eksempel en sko innsats, kan både å lindre smerte og forebygge ytterligere skade. Hvis ingen av de mange ortoser som er tilgjengelige i butikken hvor du kjøper dine NSAIDS tilbyr avlastning, kan det hende du trenger for å få en resept fra lege for å få en ortose skreddersydd for din situasjon.

En mer vanskelig, men like viktig behandling, er å holde vekten nede. Bærer rundt overskytende pounds er skadelig for leddene og kan føre til etablering av bein spurs.

Kirurgi

Noen ganger smerte, hevelse eller betennelse fra en osteophyte kan være så ødeleggende at kirurgisk fjerning av sporen er det beste alternativet. Dette gjelder hvis bein anspore er å begrense omfanget av bevegelse, noe som kan skje med bein spurs i skulder, albue, hæl og ryggrad. Bein anspore fjerning er ofte gjort under andre operasjoner for å behandle leddgikt og kan gjøres enten gjennom en åpen innsnitt eller ved artroskopi.

Forebygging / løsning

Fordi bein spurs er en ganske vanlig reaksjon på aldring bein, muskler, sener og leddbånd, er det ikke mye som må gjøres for å hindre dem. Men å opprettholde en sunn livsstil, inkludert å holde vekten nede, trene regelmessig --- huske å varme opp og varm ned som en del av den øvelsen --- og iført velsittende sko vil gå en lang vei mot å unngå hevelse og smerte forbundet med worst-case bein spurs.

Advarsel

Mens de fleste bein spurs er godartet eller i beste fall irriterende, har de tidvis bryte av og seg fast i et ledd eller felles fôr. Dette kan føre til at felles å "låse opp", som vil føre til økt leddskader. Hvis dette skjer, bør du gjøre en avtale for å se en orthopedist.