Digidexo.com

Divertikulitt Komplikasjoner

Divertikulitt er en tilstand der svulmende, små poser dannes i fordøyelseskanalen og bli betent. Disse posene er kalt diverticula- og kan vises gjennom fordøyelsessystemet, inkludert magen, spiserøret og tynntarmen, men de vanligst vises i tykktarmen. Mange pasienter opplever ingen symptomer eller komplikasjoner, men når komplikasjoner oppstår, er de ofte alvorlige og kan i stor grad påvirke pasientens liv.

Peritonitt

Peritonitis er en tilstand der innholdet i tarmen utslipp inn i pasientens bukhule. Dette skjer når en betent eller infisert diverticula brudd. Så snart innholdet er i bukhulen, oppstår betennelse. Ifølge Mayo Clinic, er denne komplikasjonen av divertikulitt et medisinsk nødstilfelle som krever øyeblikkelig legehjelp.

Rektalblødning

Rektal blødning kan oppstå i divertikulitt pasienter, som ofte fra en infeksjon eller rift i diverticula. Noen pasienter kan oppleve minimal blødning og bare varsel blod på toalettpapir. Andre kan oppleve kraftigere blødning og oppdager blod i avføringen eller toalett.

Abscess

Diverticula kan rive, noe som resulterer i en abscess, som er en liten, hoven sac av giftstoffer som pus. Hvis venstre ubehandlet, kan en abscess sprekke eller rive, slik at avføring å sive inn i bukhulen. Når dette skjer, kan infeksjoner føre.

Intestinal obstruksjon

En intestinal eller tarm, obstruksjon også kan forekomme. Hvis tarmen blir hindret, kan det ikke lenger passere avføring og avfall ut av kroppen og forårsake alvorlig infeksjon. For en fullstendig blokkering, er kirurgi nødvendig umiddelbart å fjerne blokkeringen. Delvis blokkering kirurgi er et alternativ, men det kan ikke være nødvendig.

Fistel

En fistel er en komplikasjon av divertikulitt som oppstår når to stykker av infisert vev som ligger på to forskjellige organer vokse sammen, forårsaker en unormal passasje. Fistulas oftest dannes mellom tarmen og pasientens vagina, urinblæren eller bukveggen.

Kreft

Divertikulitt er ikke kjent for å forårsake kreft, men det kan gjøre visse kreftformer som endetarmskreft eller tykktarmskreft vanskeligere å diagnostisere. Ifølge Mayo Clinic, kan divertikulitt bli diagnostisert når pasienten faktisk har kreft i tykktarmen, og etterlot ham til å leve med en udiagnostisert kreft. Pasienter som har hatt divertikulitt bør ha en årlig koloskopi for å bidra til å forhindre en feildiagnostisering.