Digidexo.com

Botemidler for Pustular Psoriasis

Botemidler for Pustular Psoriasis


Pustular psoriasis er en sjelden form for hudsykdom psoriasis. Pustular psoriasis oppstår når mange små humper bryte ut på huden som er fylt med puss. Symptomer på pustuløs psoriasis kan forekomme av og på i mange år, eller det oppstår alvorlig i ett utbrudd. Selv pustuløs psoriasis er sjelden, kan det være forårsaket ved å ta systemiske steroider, graviditet, sollys eller antidepressiva som trazodon og litium.

Aktuelt Therapy

Lokal terapi inkluderer kremer og lotion som er foreskrevet av legen din. De mest populære reseptbelagte kremer og kremer for pustuløs psoriasis er kortikosteroider, kulltjære og Anthralin. Bivirkninger av disse medikamentene er hevelse, irritasjon og rødhet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kan det hende du har en allergi mot medisiner. De fleste pustuløs psoriasis pasienter blir innlagt på sykehus for observasjon, så du bør rådføre deg med lege eller sykepleier umiddelbart dersom du opplever noen allergiske reaksjoner.

Systemisk Terapi

Systemisk terapi er når reseptbelagte medikamenter er tatt inn i kroppen i form av en tablett eller flytende medisiner. Ifølge eMedicineHealth, kan retinoider være nødvendig rett etter pustuløs psoriasis er diagnostisert. En retinoid er vanligvis forbundet med den lysning av akne og er absorbert inn i huden, enten ved hjelp av et topisk medikament, eller i tilfelle av pustulært psoriasis, en pille. Retinoider kan føre til følelsesmessige og fysiske bivirkninger, som depresjon og spontanaborter. Du bør overvåkes av en lege mens du tar retinoider og bør slutte å bruke umiddelbart hvis du opplever depressive bivirkninger.

Lysbehandling

Ifølge eMedicineHealth, kan UV-stråler som er avledet fra naturlig sollys bidra til å redusere alvorlighetsgraden av pustulært psoriasis og til og med å helbrede sykdommen når behandlingen anvendes i forbindelse med orale eller topiske medikamenter. En metode er å ta en muntlig psoralen stoffet, som gjør huden lysfølsom, og deretter bruke UV-behandling mens du tar medisinen. Denne UV behandlingen gis to til tre ganger i uken, og kan forårsake negative bivirkninger som hud kløe, svie og kvalme.