Digidexo.com

Ernæringsmessig kosthold for nyresvikt

Ifølge opplysninger fra det medisinske nettstedet Medline Plus, er nyresvikt en tilstand der nyrene blir plutselig eller gradvis klarer å eliminere avfall. Nyresvikt kan være forårsaket av en rekke forhold, inkludert komplikasjoner fra graviditet, ekstremt lavt blodtrykk, eller infeksjoner som er rettet mot nyrene selv. Uavhengig av årsak, kan en spesialisert diett bremse nyresvikt progresjon.

Nyresvikt Diet Theory

Begrens inntak av protein, fosfor og natrium mens du følger en diett for å forsinke ultimate nyresvikt. Ifølge Drugs.com, denne type diett virker å hemme nyresvikt på grunn av sin fjerning av elementene som er mest belastende på nyrene. Ved å gi nyrene med en reduksjon i arbeidsbelastning gjennom fjerning av protein, natrium og fosfor, vil du forlenge deres levetid. Merk at denne dietten ikke vil kurere, stoppe, eller reversere nyresvikt, men det vil bremse progresjon av tilstanden.

Nyresvikt Diet

Bruker ikke mer enn 50 til 70 g protein per dag. Oppnå dette ved å drastisk redusere forbruket av kjøtt og meieriprodukter, sammen med å holde en matdagbok notering elementene du forbruker og deres proteininnhold. Være flittig i å gjøre dette, fordi nesten alle matvarer inneholder noen spor mengde protein som må katalogiseres å unngå uhell å gå over grensen.

Likeledes, begrense fosfor i kostholdet ditt for å ytterligere redusere stress på nyrene. I motsetning til protein, trenger du ikke holde fosforinntak under noen bestemt beløp, men unngå inntak av spesifikke fosfor-rik mat som melkeprodukter, erter, bønner, cola, nøtter og øl.

Til slutt, holde natrium inntaket relativt lav (mindre enn 2000 mg daglig). Som med protein inntak, utføre bestemte tabuleringer å holde oversikt over din samlede inntak av natrium, men du kan gjøre jobben mye enklere ved å unngå bordsalt og stikker til ferske matvarer så mye som mulig, som hermetikk og bearbeidet mat har en tendens til å inneholde høye mengder natrium (brukt som konserveringsmiddel).