Digidexo.com

Historien om Protese Legs

Protetikk har vært i bruk siden før skrevet historie som en erstatning for tapte lemmer på grunn av ulykker, sykdom eller kampskader. Protetikk har vært så enkelt som tre pinne ben eller så komplisert som involverer tannhjul og ledninger. Kunstige lemmer, som mange medisinsk utstyr, utviklet over tid som bedre metoder og materialer ble oppdaget. Kostnaden for protese ben er også redusert med utbygginger og forbedringer.

Tidligste Prosthetic

Den tidligste kjente protese etappe ble funnet i 1828 i Italia. Benet ble datert til 300 f.Kr., og ble gjort med bly og jern sammen med tre filler. Protesen var for en amputasjon under kneet. Det finnes rapporter om kjente personer som også har fått proteser under persiske og romerske tider.

Peg Legs

Under den mørke middelalderen, det 15. århundre, de fleste protetikk var pinne ben. Disse ble i hovedsak reservert for sårede soldater og rike borgere. Warriors ble utstyrt med en pinne leg, slik at de kunne ri hesten i kamp, ​​men disse var ikke ment for daglig bruk. De som var rike nok til å ha råd til en protese etappe kunne ha en laget for daglig bruk. Protetikk ble gjort av en rekke personer fra armorers til urmakere.

Pre-19th Century

Kunstige lemmer som kan gjenkjennes som sådan ble produsert på 16-tallet. The Iron Leg, skapt av Ambroise Pare, er den første kjente protese å bruke en artikulert kneleddet; Han var også ansvarlig for å innføre mange av de moderne kirurgiske prosedyrer for amputasjon. I 1696 ble den første nonlocking protese etappe utviklet av Pieter Verduyn. Det skulle bli grunnlaget for dagens moderne felles enheter.

19th Century

James Potts utformet en protese som benet løftet tåen ved bøyning av kneet med bruk av kunstige sener. Den amerikanske borgerkrigen hevet interesse og avansert teknologi på grunn av det høye antallet amputasjoner. Den amerikanske regjeringen begynte å finansiere forskning og produksjon av proteser på dette tidspunktet. Lettere protetikk ble opprettet ved hjelp av tre i stedet for metall. Funksjonelle stubber som forbedret tilpasning av protesen er laget på grunn av forbedringen av anestetika. I 1839 beinet utviklet av Potts ble brakt til USA av William Selpho og ble kjent som "Selpho Leg." Nye metoder for foten amputasjon hjulpet i evnen til å bruke en fot protese i stedet for en protese beinet når det var unødvendig i 1843 av James Syme. Tre år senere brakt tillegg av en anterior våren og glatt utseende av Benjamin Palmer. Hans enhet simulert et mer naturlig utseende bevegelse. I 1863 en sugekontakten, polysentrisk kne og bevegelig fot ble oppfunnet av Dubois Parmlee. Det første forslaget å bruke aluminium i stedet for tyngre stål ble gjort i 1868 av Gustav Hermann.

20th Century

Den første store forbedringen av det 20. århundre kom i 1912 da en aluminium protese etappe ble opprettet av Marcel og Charles Desoutter etter Marcel mistet et ben i en luftfartsulykke. James Hanger ville starte et selskap, Hanger protetikk, like i forkant av 1900-tallet, og det ble en leder i protese utvikling. Moderne protese ben er laget av aluminium, plast og kompositter. Dette har gjort dem lettere og mer tilpasningsdyktig til behovene til amputerte.