Digidexo.com

Hvordan vet jeg om noen er schizofren?

Schizofreni er en alvorlig og invalidiserende psykisk tilstand som påvirker om lag 2 millioner amerikanere hvert år. Personer med schizofreni ofte opplever skremmende symptomer som å høre stemmer eller å tro at andre mennesker er plotting mot dem. Disse tankene føre schizofrene mennesker til å bli uorganisert mentalt og fysisk. Behandling kan lindre mange symptomer, men de fleste schizofrene fortsette å lide noen symptomer i hele sitt liv.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om noen er schizofren

•  Se etter den mistenkte schizofren å stille ut to eller flere av symptomene forbundet med schizofreni (beskrevet i følgende trinn) for en betydelig varighet på en måned.

Lytt til historier han deler som utstillings delusional atferd. Han kan fortelle deg at folk konspirerer mot eller "ute etter å ta" ham. Ta oppmerksom når han forteller deg at han mottar personlige meldinger gjennom radio, TV eller i lesestoff. Se etter somatiske vrangforestillinger. Han kan fortelle deg at han har en sykdom eller fremmedlegeme i kroppen hans. Se for stormannsgalskap. Han kan fortelle deg at han har spesielle krefter eller evner til å dekode hemmelige meldinger som ingen andre kan.

Se etter tegn på hallusinasjoner. Ta varsel når hun deler med deg at hun ser, hører eller føler ting eller mennesker som ikke eksisterer. Spør henne hvem personen er, hvor de bor og hvordan de kjenner dem å vurdere om personen hun snakker om er ekte eller ikke. Spør henne hva slags stemmene hun hører eller hvem som snakker til henne og spørre om du kan snakke med stemmen.

Se for å se om personen engasjerer seg i en monolog med seg selv eller snakker som om han responderer til noen, for eksempel en tenkt person eller stemme. Be personen som han snakket til eller hvorfor han snakket til seg selv for å finne ut om han opplever uorganisert tale.

Hør for monotone samtaler og en flat stemme når han beskriver noe som vanligvis krever følelser eller spenning.

Pass opp for følelser av likegyldighet. Hun kan fortelle deg at hun ikke lenger har den samme forståelse for å engasjere seg i aktiviteter som hun en gang likte eller sosialt samvær med folk hun en gang likte å se. Be personen hvorfor hun ikke lenger er interessert og spør hva slags ting hun ønsker å gjøre.

Tips og advarsler

  • Hvis du tror at noen du kjenner har schizofreni, bør du oppsøke lege eller psykiater for å få dem riktig behandling og hjelp.