Digidexo.com

Symptomer på Eosinofil gastroenteritt

Eosinofil gastroenteritt er karakterisert ved et høyt antall eosinofiler, en type hvite blodlegemer, i magen og tynntarmen. Eosinofile står for mellom én og fire prosent av kroppens celle make-up. Disse blodcellene er oftest assosiert med allergiske sykdommer og parasittinfeksjoner.

Eosinofile bidra til å bekjempe allergi utløsende mat og luftbårne allergener. Imidlertid, når det er for mange, kan de forårsake kronisk inflammasjon som kan resultere i skader på vevet.

Symptomer

Symptomer på eosinofil gastroenteritt er diaré, dårlig vekst eller vekttap, oppblåsthet, anoreksi og gastroparese. Fordi disse symptomene er ikke spesifikke for EG lidelser, er en biopsi den eneste måten å bekrefte en diagnose.

Gastroparese

Gastroparese oppstår når musklene i magen ikke fungere riktig som, i sin tur, forårsaker ikke sammentrekningene som trengs for å presse mat gjennom fordøyelseskanalen.

Behandling

Det er i dag ingen kur for eosinofil gastroenteritt. Behandling kan bidra til å eliminere noen av symptomene og forhindre ytterligere problemer med mage-tarmkanalen.

Kost Therapy

Noen eksperter anbefaler kosttilskudd terapi som en måte å behandle eosinofil gastroenteritt. Først ville en test gjøres for å finne ut hvilke matvarer pasienten er mest allergisk mot, og da han ville unngå matvarer på den listen.

Medisiner

Det er for tiden ingen medisiner for å kurere eosinofil gastroenteritt, men det er noen som kan hjelpe lindre symptomene. Steroider er mest brukt.