Digidexo.com

Tips for en mangel på søvn

Tips for en mangel på søvn


Hvis du finner deg selv kaste og slå om natten, eller følelsen svak etter det du trodde var en god natts søvn, risikerer du å bli fratatt søvn. Søvnmangel kan påvirke hukommelsen, evnen til å fokusere, immunsystem og selv blodtrykk. Hvis du finner deg selv å fortelle andre at du ikke kan sitte stille uten å falle i søvn, så du opplever søvnmangel. Hvis telle sauer ikke hjelper deg å sove, det er andre teknikker du kan prøve.

Nap

En lur i løpet av dagen kan hjelpe deg å få påfyll av energi du trenger for å fungere på ditt beste. Finn et rolig, mørkt sted å flykte for en stund. Hvis du kan, dedikere en del av lunsjpausen til å fange opp på søvn. Lur i 15 til 20 minutter til ny energi og øke hjernen din makt. Men hvis søvnmangel er et resultat av søvnløshet, unngå napping helt, så det vil bare gjøre det vanskeligere for deg å sove om natten.

Trening

Trening forbrenner energi og øker din kroppstemperatur. Når temperaturen faller etter en treningsøkt, etterlater det kroppen din følelse kjøligere, noe som er ideelt for søvn. Unngå å trene for sent på dagen, men eller kroppen din kan være for varmt for søvn. Tid dine treningsøkter for sene ettermiddager i stedet.

Lag en rutine

Kroppen din har en klokke av sine egne, og du vil sove bedre hvis du gir den en sjanse til å regulere seg selv. Gi deg selv en sengetid og en tid for å våkne opp hver dag. Ikke avvike fra denne planen hvis du kan unngå det. Etablere en sengetid rutine for å hjelpe kroppen din å forberede seg for søvn. Gjør noe avslappende i minst en time før du klatre i seng. Unngå TV og datamaskin, som de sterke lysene fra sine skjermer vil vekke deg. Les en bok eller ta et varmt bad i stedet. Følg rutinen hver kveld for å signalisere til hjernen at det er på tide å sove.

Soverom Miljø

Hjernen trenger å knytte soverom med søvn. Hold TV og arbeid ut av dette rommet. Holde kjølig temperatur ved å legge en vifte eller åpne et vindu. Høye temperaturer kan gjøre deg ukomfortabel og avbryte søvnen din. Hold skarpe lys ut av rommet ditt etter at du har gått til sengs. Dekk vekkerklokke eller kjøpe en klokke som ikke lyser også sterkt. Lysene kan være forstyrrende for hjernen din og holde deg fra å få sove.

Spis en Snack

Hvis du er sulten når du går til sengs, vil behovet for å spise konkurrere med behovet for å sove. Ikke spis et tungt måltid, men - en snack for eksempel et eple eller en halv en sandwich vil bli kvitt din sult uten at du føler for full, en annen følelse som kan forstyrre søvnen.