Digidexo.com

Bruker for dekstrometorfan

Bruker for dekstrometorfan


Dekstrometorfan er en aktiv ingrediens i hostedempende midler som finnes i over-the-counter kulde medisiner. Ved høye dosenivåer er det brukt recreationally å generere en følelse av generell eufori og også indusere auditive og visuelle hallusinasjoner.

Juridisk bruk

Dekstrometorfan brukes til å behandle hoste, og er tilgjengelige enten alene eller i kombinasjon med andre medikamenter forkjølelse og influensa. De samlede medisiner inneholder ofte smertestillende, antihistaminer, slimhinneavsvellende midler og / eller ekspektoranter. En typisk voksen dose er 15 eller 30 mg administrert tre til fire ganger om dagen, og resulterer i anti-hostende effekter som varer i 5-6 timer.

Uriktig bruk

Når det tas som indikert av en lege eller instruksjonene medisiner, bivirkninger forekommer sjelden. Hoste som er forårsaket av astma, røyking eller emfysem kan ikke være effektivt behandles med dekstrometorfan. Å drikke alkohol i kombinasjon med dekstrometorfan vil øke bivirkninger som kan svekke tenkning eller reaksjonstid. Det også bør ikke tas i kombinasjon med antidepressiva eller sentralstimulerende midler, som også kan øke ubehagelige eller farlige bivirkninger.

Ulovlig og Recreational misbruk

Ifølge US Department of Justice, har unge voksne og tenåringer tatt nytte av dekstrometorfan er over-the-counter status ved å ta stoffet i farlig høye doser for å indusere eufori, endre oppfatningen av tid og indusere auditive og visuelle hallusinasjoner. Stoffet er ofte referert til på gata som DXM, CCC, Triple C, Skittles, Robo og Poor Mans PCP.

Fire platåene av dekstrometorfan misbruk

De som rutinemessig misbruke dekstrometorfan beskriver fire forskjellige stadier, eller platåer, doseavhengig bruk. Den første platå fra 100 til 200 mg, produserer mild stimulering. Den andre, etter en 200 til 400 mg dose, bringer eufori og hallusinasjoner. Den tredje platå, etter 300-600 mg, gir brukerne forvrengt visuelle oppfatninger kombinert med tap av koordinasjon og muskelkontroll. Den fjerde, og siste, platå er nådd etter en dose på 500 til 1500 mg og produserer dissosiativ sedasjon (dyp analgesi og amnesi, som samtidig gir lungene og hjertet skal fungere).

Rettslig status

Dekstrometorfan er ikke kontrollert eller regulert substans av US Department of Justice. Under de kontrollerte stoffer Act dekstrometorfan ble ekskludert fra de amerikanske Drug Enforcement Agency (DEA) planer i 1970, men det kan bli lagt gjennom den tradisjonelle planlegge prosessen. DEA er i ferd med å gjennomgå dekstrometorfan som kandidat for kontroll og regulering.