Digidexo.com

brokk forstoppelse

Burst brokk symptomer

Hernias er definert som "fremspring av et organ eller vev gjennom en åpning i dets omliggende vegger, spesielt i mageregionen." De er relativt vanlig og lett å behandle. Imidlertid kan komplikasjoner oppstå i sjeldne tilfeller, noe som gjør brokk farlig og livstruende. Kanskje det verste av disse er burst brokk. I å lese om brokk, vil du vanligvis finne "burst" brukes på to måter. Den første er ikke så alvorlig, er det andre livstruende.

Burst brokk

Mange ganger er brokk skyldes at det er et hull i bukveggen. Hvis dette er tilfelle, kan kirurgi for å lukke hullet anbefales. Dette er ikke en sikker kur, skjønt. I noen tilfeller blir det reparasjoner sprenge åpne. Dette betyr reparasjonen ikke holder.

Tegn brokk Burst

Hvis du har hatt brokk reparasjon, vil du vite at den har sprukket hvis brokk returnerer. Du vil se tilbake på bule forårsaket av brokk, sammen med de samme typer smerte du følte opprinnelig. Brokk må repareres igjen for å holde fra å få sepsis.

Tegn på alvorlig brokk problemer

Ett tegn på en brokk er at det kan generelt bli skjøvet tilbake inne i bukhulen eller redusert. På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Når blodtilførselen er kuttet av, kan vevet dø i så få som seks timer. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, men vil ikke ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Burst Brokk

Hvis kvelning er alvorlig nok, den delen av tarmen blir kvalt kan sprenge åpne, forårsaker intense smerter. Du vil da bli septisk og har en høy feber. På dette punktet, blir kirurgisk reparasjon et medisinsk nødstilfelle.

Oppsøk Medical Care

Hvis du finner noen brokk eller tror du har symptomer som kan indikere en brokk, gå til legen din. Selv om du kanskje ikke føler ubehag i begynnelsen, briste brokk er alvorlige. Begge typer briste brokk kan forårsake sepsis, som er en forgiftning av blodet fra innføringen av forråtnet materiale.

Tarm brokk symptomer

Tarm brokk symptomer


Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Dette kan skje med magen og hjernen, men den mest vanlige organ som vil herniate er tarmen. Tarm brokk vil gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Tarm brokk er forårsaket av svakheter i bukveggen, som omgir tarmen. Disse svakhetene kan være genetisk, men også forårsaket av graviditet.

Tegn og symptomer for reduserbar Hernias

Mange ganger, vil brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule fra en brokk er vanligvis den mest merkbare tegn du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Tegn og symptomer for irreducible Hernias

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Behandling

Hvis brokk er reduserbar og forårsaker mindre smerte, kan en lege anbefaler pasienten bære en truss. Dette er et plagg som skal legge press på brokk og hold den. Smertefull eller irreducible brokk vil kreve kirurgi. Med åpen kirurgi, vil legen bruke lokalbedøvelse og lage et lite snitt i pasientens nær herniated området. Tarmene blir deretter presset tilbake inne i bukveggen og veggen er sydd stengt. Dette er den mest vanlige behandling. Laparoskopisk kirurgi bruker narkose og tre små kutt (mindre totalt enn åpen kirurgi cut). Legen bruker deretter en laparoskop og små instrumenter, alt satt inn gjennom snittene å presse innvollene på plass igjen. Åpningen blir deretter stiftes stengt.

Forebygging

Enten du får en tarm brokk er nesten ute av kontroll. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Unngå å være overvektig og anstrengende å løfte ting. Fedme og belastning skape press på bukveggen som kunne starte en brokk. Også, trene magemusklene for å styrke dem slik at de tåler mer press mot dem.

Bukveggen brokk symptomer

Bukveggen brokk symptomer


Ordboken definerer en brokk som "utstikket av et organ eller vev gjennom en åpning i dens omkringliggende vegger, spesielt i mageregionen." Selv om brokk kan skje i mange steder, abdominal brokk, eller brokk som presser gjennom bukveggen, er den vanligste plasseringen. De ulike typer mage-vegg brokk inkluderer lyske (75 prosent av magevegg brokk), umbilical (10 til 30 prosent), lår, operasjonssåret, spigelian, obturator og magesekkens. Disse brokk generelt føre til litt smerte, men er identifisert av de buler de danner. Mens noen av de buler kan vises på andre steder enn mageregionen begynner brokk med en gjennomtrengning gjennom bukveggen. Selv om tunge løft og belastende ikke vil føre til en brokk, vil det gjøre brokk mer opplagt fordi handlingen presser tarmene mot svake områder i bukveggen.

Lyskebrokk

Disse brokk oppstår i lysken der låret møter kroppen og vises som en bule. Lyskebrokk er funnet i menn 25 ganger mer enn hos kvinner. Disse brokk kan være direkte eller indirekte. Forskjellen er der brokk stammer. Indirekte brokk følge stien av testiklene når de nedstammet fra magen. Denne banen stenger vanligvis som en mannlig aldre, men hvis den ikke gjør det, gir det hullet gjennom bukveggen som brokk trenger. Indirekte brokk kan også forårsake stikkene i pungen. Direkte brokk oppstår i nærheten av stedet der du finner indirekte brokk, men langs et område i bukveggen der det er tynnere.

Umbilical Hernias

Under graviditet, navlestrengen mellom mor og foster gir fosteret næring, men ledningen penetrerer også fosterets bukveggen. Før fødselen, lukkes det hullet i bukveggen. Når det ikke skjer, kan det åpne veien for et navlebrokk, som er sett på som en utvekst i navlen området når et barn blir født. Små brokk som regel nære på egen hånd etter den tid et barn når toårsalderen. Større brokk krever kirurgi rundt samme alder. Hvis en voksen får en navlebrokk, er det vanligvis på grunn av graviditet, fedme eller overflødig væske i mageområdet.

Femoral Hernias

Femoral brokk følge veien til lårarterien fra magen inn i låret. Dette brokk fører til en bule under lyskeområdet, vanligvis i midten av låret, og det har en tendens til å forekomme hos kvinner. Det er en høy risiko for at denne type brokk vil bli irreducible og strangulated. En strangulated brokk betyr at dens blodtilførsel er kuttet av.

Operasjonssåret og Spigelian Hernias

Operasjonssåret brokk er forårsaket av abdominal kirurgi. Operasjonen etterlater bukveggen svak, noe som kan føre til en brokk. Disse brokk kan selv komme tilbake etter at de har blitt reparert.

Spigelian brokk er sjeldne og kan bli funnet som utstikkere langs siden av midten av buken. Disse brokk følger kanten av rectus abdominis muskel.

Obturator Hernias

Dette er en sjelden brokk som er funnet generelt hos kvinner. Dette brokk ikke forårsaker en utvekst, men det kan blokkere tarmer. Det fører også til kvalme og oppkast. Tarmene presse inn i bekkenhulen gjennom en åpning i bekkenbeinet.

Magesekkens Hernias

I motsetning til andre abdominal brokk, epigastrisk brokk er fremspring av fett i stedet for tarmen som presser gjennom magen midtlinjen mellom navlen og bunnen av brystkassen.

Brokk symptomer

Den uvanlige bule fra en brokk er den mest merkbare indikasjon på at du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Testikkel brokk symptomer

Testikkel brokk symptomer


Odd buler rundt testiklene betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med testiklene. Det kan være et brokk. Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Den mest vanlige organ for at dette skal skje med er når tarmen presse gjennom svake punkter i bukveggen og gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen. De brokk som gjør seg merkbar rundt testiklene er lyskebrokk, som også er de mest vanlige mage-vegg brokk.

Lyskebrokk

Lyskebrokk oppstå i lyske-området hvor låret møter kroppen, og er funnet i mennesker med en hastighet 25 ganger større enn kvinner. Selvfølgelig vil kvinner ikke opplever brokk i testiklene, men det er to typer lyskebrokk: direkte og indirekte. Mens begge typer kan forårsake buler rundt testiklene, det skjer nesten alltid med indirekte lyskebrokk og sjelden med direkte lyskebrokk.
.

Indirekte lyskebrokk

Indirekte lyskebrokk begynne når tarmen presse gjennom bukveggen ved å følge stien av testiklene når de ned i pungen under fosterutviklingen. Selv om denne veien stenger vanligvis før fødselen, etterlater det et svakt område i magen. Denne typen brokk viser seg vanligvis etter en kul rundt testiklene.

Direkte lyskebrokk

Direkte lyskebrokk begynne nærheten av stedet for en indirekte lyskebrokk, men ikke langs testikkel banen. I stedet presser det gjennom en nærliggende sted hvor bukveggen er naturlig tynnere. Denne typen brokk sjelden viser seg rundt testiklene, men det skjer.

Tegn og symptomer

Mange ganger brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule rundt testiklene fra en lyskebrokk er vanligvis den mest merkbare tegn på at du har et problem. Brokk bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Faresignalene

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Lyske brokk symptomer

Når noen lider et brokk i lysken, har en del av intern vev eller tarmene presset gjennom den muskulære veggen av lavere bukhulen. Sil og alder er to vanlige medvirkende faktorer til denne tilstanden, men det kan også oppstå på grunn av genetikk, vekt, graviditet, skader, forstoppelse og til og med en kronisk hoste. Uavhengig av grunn, de fleste mennesker som lider av en brokk i lysken, ellers kjent som en lyskebrokk, oppleve en rekke symptomer ofte assosiert med denne tilstanden.

Asymptomatisk

For noen mennesker, en brokk i lysken forårsaker ingen symptomer i det hele tatt, spesielt når utstikket er relativt liten i størrelse. Det er ikke før en lege utfører en fysisk eksamen at skaden er oppdaget. I denne situasjonen, kan legen vente å se hva som viser seg før behandling av brokk.

Utstikket

Av alle symptomene på lyskebrokk, er en utvekst langt den vanligste. Dette utstikket er vanligvis funnet sted rundt skambenet og er relativt fast å ta på. De fleste mennesker er i stand til å plassere et lite press på utstikket å flytte den tilbake inn i bukhulen. Men det er likevel viktig å søke legehjelp med denne tilstanden, som en brokk lett kan bli et tilbakevendende problem.

Pain

Ofte følger utstikket er smerte. Denne smerte er vanligvis isolert i og rundt det området av lysken, men kan diffundere ut i bukhulen. For noen er denne smerten føltes som mer av et ubehag. For andre kan det være skarpe og noen ganger uutholdelig. Men uansett hvor smerte manifesterer, ofte forverrer det med bevegelse.

Trykk

Mange ganger, en brokk i lysken forårsaker en nesten overveldende følelse av press. I motsetning til følelsen av smerte, er dette trykk som et vekt trekke ned på bekkenet. Mens du er fortsatt helt i stand til å gå eller løpe, kan det føles som om du har en vanskelig tid å komme rundt.

Hevelse

Hos menn, kan en inguinal brokk også føre til en viss svelling i pungen. Dette skyldes i stor grad den utstikkende inngrep i dette området av kroppen. Denne betennelsen regelmessig bringer med seg en viss grad av smerte eller ubehag i testiklene og penis.

Symptomer på en ventral brokk

Symptomer på en ventral brokk


En ventral brokk er en tilstand der musklene i bukveggen har skilt nok til at deler av abdominal organer eller tarmene til å stikke gjennom. En rekke betingelser kan sette tilstrekkelig belastning på bukveggen for å forårsake en brokk, og personer som lider av dem oppstår et antall karakteristiske symptomer.

Årsaker

Ventral brokk kan oppstå for en rekke årsaker; de fleste av disse innebærer en aktivitet eller tilstand som gir magemusklene ved langvarig eller ekstreme påkjenninger, som for eksempel graviditet, fedme, eller løfte tunge gjenstander. Kronisk, voldelig hoste eller oppkast kan også stamme disse musklene. Det er også vanlig for ventral brokk å oppstå der et kirurgisk snitt i bukveggen ble en gang gjort.

Buksymptomer

Karakteristiske symptomer assosiert med ventral brokk inkluderer ofte sterke magesmerter når du hoster eller løfte; en del av magen og mage som ser ut til å bule seg ut fra legemet og kan skyves tilbake igjen; forstoppelse; og en oppblåst, oppsvulmet utseende magen.

Fordøyelsessymptomer

Symptomene kan være mer alvorlig når et segment av tarmen er fanget innenfor den plass i bukveggen. I disse tilfellene kan den enkelte lider av ekstrem magesmerter ledsaget av kvalme, oppkast, feber og frysninger.

Behandling

Ventral brokk er reparert gjennom kirurgi. Det finnes to hovedtyper av kirurgisk brokk reparasjon. Minimal invasiv brokk reparasjon bruker en laparoscope; åpen brokk reparasjon innebærer et snitt i buken. Mens den minimalt invasiv brokk tillater pasienten å komme seg raskere, kan bare mindre og mindre alvorlige typer av ventral brokk bli behandlet på denne måten.

Advarsel

Hvis du tror du kan ha en ventral brokk og opplever brokk symptomer, bør du kontakte lege så snart som mulig. Mens brokk er ikke alltid smertefullt og er sjelden alvorlig, kan en ubehandlet brokk blitt større over tid og øke sjansen for deler av tarmen blir fanget innenfor plass i bukveggen, og skaper det som er kjent som en kvelning brokk. Kvelning brokk er et medisinsk nødstilfelle.

Interne brokk symptomer

Interne brokk symptomer


Muskelvev som omgir magen og lysken spiller en viktig rolle i å holde indre organer intakt. Når disse vev blir skadet eller begynner å svekkes, kan interne strukturer ytterligere svekke vev områder og resultere i en brokk. Brokk symptomer kan variere avhengig av beliggenheten.

Identifikasjon

Interne brokk er unormale buler eller fremspring. De vises som en følge av svake inneholder vev som vike og la et internt organ å bryte gjennom. Disse formasjonene kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men mageområdet er den vanligste. Utgangspunktet, kan brokk vises som små, myke smertefri klumper. Som de indre organene fortsette å trykke mot inneholder vev, kan klump vokse seg større og begynner å gjøre vondt.

Umbilical Hernias

Umbilical brokk er ofte lekent referert til som "outie" bellybuttons. De resulterer fra en svikt i vevet som utgjør navlen området. Umbilical utstikkere kan utvikle seg til enhver tid fra barndom til sen voksenalder. Symptomer på en mulig brokk inkluderer en kul eller misdannelse i navlen området. Fartøyene som var en gang en navlestreng kan presse gjennom navlen eller et sted i sin nærhet. Smerter i navlen området er også et symptom.

Lyskebrokk

Lyskebrokk utvikle seg i nedre del av magen og kan dukke opp på hver side av kjønnshår området. Den myopectineal åpningen er en vegg av muskler som går på tvers av lysken. En svakhet eller skade på dette området kan vike for en tarm utvekst. Symptomer på lyskebrokk inkluderer en klump eller bule som vises like over bretten som begynner på toppen av benet. Enkeltpersoner kan føle en konstant smerte, eller smertene vil komme og gå. På grunn av de forskjellige muskelstrukturer hos menn og kvinner, disse typer brokk er mer utbredt blant menn enn kvinner.

Femoral Hernias

Femorale brokk også utvikles i lyske-området og kan overflaten på toppen av den indre lår samt i lysken verket. Svak eller skadet muskelvev i dette området kan vike for intestinal press. Utstikket er forårsaket av en intestinal sløyfe som går langs de store blodårene som kommer inn i beinet. Femoral brokk er mye mer sannsynlig hos kvinner enn menn. Mulige symptomer inkluderer en klump eller bule som er merkbart smertefullt.

Strangulated Hernias

I noen tilfeller kan et brokk bli korrigert ved å skyve det tilbake på plass. Når dette ikke er mulig, er brokk klassifiseres som irreducible eller fengslet. Dette er en mer alvorlig tilstand hvori blodstrømmen til den utstikkende organ kan bli blokkert. Om igjen uten tilsyn, kan orgelet bli Strangulated og begynner å dø av. Femoral brokk spesielt er utsatt for kvelning, og legehjelp er berettiget. Kvalme, oppkast, forstoppelse og feber er mulige symptomer når en brokk har blitt strangulated.

En CAT scan for en brokk

En CAT scan for en brokk


Når som krever omfattende og ekstremt invasiv utforskende kirurgi, kan brokk nå bli oppdaget og presist plassert under en enkel, ikke-invasiv CAT scan. Ligner på en rask og smertefri x-ray, CAT skanner ta levende, to-dimensjonale bilder av bein, vev og organer. CAT skanner hjelpe en lege bekrefte en brokk diagnose og bestemme en kirurgisk plan med minst mulig utvinning tid.

Brokk

Brokk skjema når organer eller fettvev stikke gjennom muskler eller bindevev. Det finnes forskjellige typer brokk som er klassifisert etter deres plassering. Den vanligste brokk er inguinal brokk, som når blæren eller deler av tarmen rote gjennom bukveggen ved lysken. Andre typer brokk kan dannes rundt tidligere kirurgiske områder, nær lårarterien i øvre del av låret, navle og membran. WebMD forklarer at "noe som fører til en økning i trykket i magen kan da forårsake et brokk, inkludert fedme, løfte tunge gjenstander, diaré eller forstoppelse, eller vedvarende hoste eller nysing."

CAT Scan

En katt, eller CT, er å skanne en x-ray som bruker datamaskin spesiell teknologi for å lage detaljerte bilder av innsiden av kroppen for å hjelpe legene stille riktig diagnose. CAT skanner er ikke-invasiv og smertefri. RadiologyInfo.org hevder at CAT scan er "en av de beste og raskeste verktøy for å studere ... abdomen og bekken fordi det gir detaljerte, tverrsnittbilder av alle typer vev."

Utføre Scan

Før CAT scan, må du kanskje drikke en væske kontrast eller du kan få kontrasten gjennom en IV. Kontrasten hjelper maskinen ta klarere bilder. Under en CAT scan for en brokk, vil du bli plassert på et bord, enten du ligger på ryggen eller siden. Tabellen vil bevege seg gjennom maskinen raskt, og deretter tilbake inn og ut sakte mens bildene blir samlet inn. Teknikeren vil be deg om å forbli stille og noen ganger holde pusten.

Etter at skanningen

Når datamaskinen har samlet bildene som sendes til den av skanning utstyr, vil en radiolog undersøke bildene og lage en rapport basert på bildene. Denne rapporten og kopier av bildene vil bli sendt til din lege. Din lege vil se over bildene og rapporten, og basert på resultatene, kan be deg om å gjøre en oppfølging avtale. Hvis bildene bekrefte at du har en brokk, vil legen diskutere den kirurgiske prosedyren og hjelpe deg å sette opp de nødvendige medisinske avtaler.

Symptomer på en brokk i en baby

Symptomer på en brokk i en baby


Brokk er en vanlig tilstand hos babyer. De skjer når en del av et vev eller organ stikker inn i et rom hvor den ikke hører hjemme. I de aller fleste spedbarn tilfeller har en del av tarmen presset gjennom en svakhet i magemusklene. Den mest åpenbare tegn på en brokk er en klump eller bule under huden. Umbilical brokk oppstår rundt navlen, mens lyskebrokk er i lysken. Mange saker kan overvåkes og lov til å leges på egen hånd. Imidlertid er en relativt enkel operasjon noen ganger nødvendig.

Risikofaktorer

Enkelte grupper er mer sannsynlig enn andre for å utvikle brokk. En av de største risikofaktorer er å være en prematur baby, fordi magemusklene ikke er like utviklet som de er i fullbårne barn. Prematuritet øker også sjansene for mer uvanlige typer brokk i åpninger som ikke har lukket før fødselen. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en familiehistorie med babyer med brokk, er African American, hofteleddsdysplasi, retinerte testikler, cystisk fibrose, og viss genital og urinutviklingsavvik.

Reduserbar brokk symptomer

En reduserbar brokk er en der bule ikke sitter fast i muskelen veggen. En lege kan du skyve den forsiktig tilbake gjennom åpningen. Reduserbar brokk er noen ganger bare synlig når babyen gråter, hoste, stående eller anstrengende - handlinger der magemusklene er strukket. Når de forekommer i navlen regionen, de vanligvis leges på egen hånd innen et år eller to. Behandling er ikke nødvendig med mindre det er komplikasjoner. Imidlertid brokk i lyske-området alltid krever kirurgi, selv om de er reduserbar.

Soning brokk symptomer

En fengslet brokk er mer alvorlig. Dette er når vevet har blitt fanget i åpningen. Det kan være noen flere tegn i begynnelsen, men en tarm blokkering kan oppstå. Symptomer som forstoppelse, oppkast, og irritabilitet indikere en Innelåst brokk. En baby kan reagere i smerte når området er berørt. Buken kan bli hoven som et resultat av en blokkering, og området rundt bule kan bli misfarget. Ring barnelege med en gang, eller gå til legevakten hvis du mistenker en soning brokk.

Strangulated brokk symptomer

I en strangulated brokk, har blodtilførselen til den fanget vev blitt kuttet av. Dette fører til økt og til slutt konstant, sterke smerter. Andre mulige symptomer inkluderer feber, rødhet og betennelse rundt klump, oppkast og forstoppelse. En baby som har en synlig bule sammen med noen av disse symptomene bør tas til et sykehus. Strangulated brokk er medisinsk nødhjelp som krever umiddelbar operasjon.

Diagnose

Barneleger kan vanligvis diagnostisere tilstedeværelsen av brokk ved å se etter dem. Hurtig visuelle undersøkelser av spedbarns hele kroppen er vanligvis gjort på godt babyen besøk. Men foreldre bør kontakte sin barnelege hvis de merker symptomer mellom avtaler. Ultralydundersøkelser og røntgen blir noen ganger brukt til å få en bedre titt på brokk og bidra til å fastsette et kurs av handlingen. Kirurgi kan utføres når som helst alder hvis det er nødvendig.

Hiatal brokk symptomer og rettsmidler

En hiatushernie oppstår når en del av den øvre mage rager ut gjennom åpningen i diafragmaet kalt hiatus. De fleste hiatal brokk er helt ufarlig og asymptomatiske, og krever ingen behandling. Noen har imidlertid forårsake halsbrann og sure oppstøt som kan behandles med enkle hjelpemidler. Alvorlig hiatal brokk, mens sjeldne, kan være livstruende og krever vanligvis kirurgi.

Typer

Det finnes to hovedtyper av hiatal brokk. Skyve brokk forårsake gastro-spiserør knutepunkt og et parti av den øvre mage for å gli opp inn i brysthulen gjennom hiatus. Dette skjer vanligvis bare når du svelger. Dette er den vanligste typen av hiatal brokk. Den andre typen, en paraesophageal brokk oppstår når den øvre magen stikker ut gjennom hiatus permanent og sitter ved siden av spiserøret.

Vanlige symptomer

De to vanligste symptomene på en hiatal brokk er halsbrann og GERD (gastro-esophageal reflux sykdom). Disse forårsake en brennende følelse i brystet og oppstøt av magesyre, også kalt syre reflux.

Alvorlige symptomer

En sjelden gang, kan en hiatal brokk bli alvorlig. Dette kan føre til en strangulated brokk, hvor den del av magen som stikker gjennom membranen mister sin blodtilførsel og begynner å dø. Symptomene på en strangulated brokk inkluderer sterke smerter i brystet eller magen, kvalme, oppkast, forstoppelse og manglende evne til å passere gass. En strangulated brokk er ansett som en medisinsk krise og trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Ikke-kirurgisk behandling

Den halsbrann og oppstøt forårsaket av en hiatushernie er vanligvis lett behandles med ikke-kirurgiske metoder. Halsbrann medisiner, enten over-the-counter eller reseptbelagte, generelt bidra. Pasienter kan også finne det nyttig å unngå å ligge ned umiddelbart etter et måltid, og til å heve hodet mens du ligger nede. Vekttap eller stressreduksjon er også ofte angitt.

Kirurgi

Spesielt dårlig hiatal brokk noen ganger krever kirurgi. Denne operasjonen kalles en Nissen fundoplication. Det innebærer å pakke den øvre delen av mage rundt den nederste del av spiserøret for å hindre den fra å bevege seg.

Hvordan gjenkjenne symptomer på brokk

Brokk er et medisinsk begrep som brukes for et menneske organ som buler ut unormalt og gradvis. Denne typen protrusion utover musklene er for det meste i mageregionen. Foruten voksne og barn, kan selv spedbarn bli påvirket av brokk.

Hvordan gjenkjenne symptomer på brokk

•  Forstå at det er forskjellige typer brokk. De fleste av dem begynner som små og knapt merkbare klumper. I utgangspunktet vises de som smertefri klumper men størrelsen øker gradvis. Husk hvert slag trenger ulik behandling.

•  Sjekk om pasienten har klumper i lysken eller navleregionen.

•  Legg merke til størrelsen på klump og finne ut om er smertefullt eller hvis intensiteten av smerte varierer. Størrelsen og intensiteten av smerte vil sannsynligvis øke dersom brist øker eller press på de berørte organ øker.

Undersøke om pasienten lider av kvalme og oppkast, noe som sannsynligvis vil skje hvis det er brudd i magen.

Finn ut om pasienten lider av forstoppelse, noe som sannsynligvis vil skje hvis det er brudd i tarmen. Pass på at hvis pasienten har urin brenning, hyppige infeksjoner og blærestein. Urinveisproblemer kan bli lagt merke til når pasienten har brudd i lysken.

Spør hvis pasienten står overfor problemer som impotens eller dyspareuni (smertefullt samleie med en kvinne). I noen tilfeller kan det være svellende på de indre organer av pasienten.

•  Sjekk om pasienten er overvektig, røyker eller har tidligere kirurgisk historie, er gravid eller har gjennomgått en plutselig vekttap eller hoster kraftig.

Hint

  • Oppsøker legen og følg riktig medisinering når noen gang du oppdager en klump på en hvilken som helst del av kroppen.
  • Ser øvelser for å opprettholde en rimelig kroppsvekt.

Tarmsykdommer med forstoppelse

Forstoppelse er vansker med eller en manglende evne til å passere avføring. Det kan være smertefullt, sørgelig og pinlig. Årsakene til forstoppelse inkluderer kosthold og livsstilsfaktorer, visse medisinske tilstander og problemer med tarmen. Tarmsykdommer kan oppstå fra mekaniske årsaker slik som en blokkering av tarmen, eller andre årsaker som nervelidelser eller inflammasjon.

IBS

Irritabel tarm syndrom er en tarmsykdom som forårsaker forstoppelse som veksler med diaré samt kramper og oppblåsthet.

Diverticulosis

Diverticulosis er når små poser i tarmen blir betent og hovne opp, bli smittet og kan føre til forstoppelse på grunn av manglende evne til mat til å passere gjennom.

Rektal Sår

Soli rektal ulcer syndrom er en intestinal lidelse som involverer magesår eller polypp-lignende utvekster i rektum og er forbundet med forstoppelse.

Tarmslyng

Tarmslyng er når deler av tynntarmen blir vridd og som et resultat, er mat ikke kan gå gjennom, noe som resulterer i forstoppelse.

Tarm Hindringer

Intestinal hindringer kan være forårsaket av svulster, brokk eller sammenvoksninger av vev og ifølge Mayo Clinic kan forårsake magesmerter, hevelse og forstoppelse.

Hirschprung sykdom

Forstoppelse hos barn kan være forårsaket av Hirschsprung sykdom, som er en fødsel defekt som følge av manglende nerver i tarmer.

Colon Cancer

Svulster av tykktarmskreft kan føre til hindringer i tarmer eller delvis blokkere tarmen og forårsake forstoppelse.

Legemidler som brukes for kronisk forstoppelse

Legemidler som brukes for kronisk forstoppelse


Kroppen inneholder en innebygd timing mekanisme som forteller tykktarmen når man skal ha regelmessige sammentrekninger. Disse sammentrekninger er det bevege avfallsstoffer gjennom systemet og ut av legemet. Forstoppelse oppstår når unormale forhold som endrer kroppens naturlige rytme kontraksjon og redusere eller stoppe bevegelsen av avfall gjennom kroppen. Det er mange årsaker til dette og kronisk forstoppelse kan føre til andre komplikasjoner. Legemidler og forebyggende tiltak er den beste behandlingen.

Identifikasjon

Forstoppelse er en tilstand der tarmtømmingen inntreffer sjelden eller hvor avføringen er hard og lite, eller er vanskelig og smertefull. Symptomer på forstoppelse inkluderer smerter i magen i forbindelse med avføring, en følelse av ufullstendig tømming av tarmen, og en oppblåst følelse i magen regionen. Daglig avføring er ikke en indikasjon på god helse er heller ikke avgjørende. Så lenge tarmer beveger seg regelmessig og uten ubehag frekvensen er ikke viktig.

Medisiner

Kronisk forstoppelse behandles på en rekke måter. Bulking agenter som kli og ispaghula skrelle er den vanligste typen av avføringsmidler med navn som Fybrogel eller Regulan. Stimulerende avføringsmidler som senokot og Dulco-lax årsak tarm muskler til kontrakt. Osmotiske laksativer som laktulose virker ved å øke mengden av vann i avføring ved å trekke det fra tarmslimhinnen. Smøremidler som mineralolje og lakserolje strøk tarmen og avføring med en vanntett film for å hjelpe avføringen beholde fuktighet for å forbedre evakuering. For alvorlige tilfeller kan sterkere reseptbelagte avføringsmidler brukes over lettere tilgjengelig over-the-counter variasjon.

Årsaker

Årsaker til forstoppelse inkluderer dårlig allmenntilstand, en inaktiv livsstil, utilstrekkelig hydrering, utilstrekkelig toalettfasiliteter og en lav fiber diett. Andre mulige årsaker er en under aktiv skjoldbrusk, rygg skade, irritabel tarm syndrom, kolon eller endetarmskreft, nyresvikt og bruk av narkotiske smertestillende, antacida eller antidepressiva.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av forstoppelse på kroppen inkluderer hemorroider forårsaket av anstreng, noe som er svært smertefullt og kan føre til lokale blødning. Misbruk av avføringsmidler over lang tid kan føre til en svak tarm og tvinge en avhengighet. Brokk eller svulmende av mageinnhold gjennom et svakt punkt i bukveggen kan være smertefullt og føre til kirurgi for å rette problemet.

Forebygging

Før behovet for medisiner, forebyggende tiltak er det mulig å bidra til å avverge tilstanden. En godt balansert høy-fiber diett som inneholder kli og frukt og grønnsaker er ofte den mest nyttig, men begrense hvitt brød, kaker og raffinert sukker produkter har også fordeler. Riktig hydrering av åtte til ti glass vann er en god ting for hele kroppen helse, med tillegg av noen varme drikker for å stimulere tarmen. Svisker og plomme juice er gunstig, og regelmessig mosjon og stressmestring vil forbedre fordøyelsen og behandling av avfall.

Tegn og symptomer på brokk

Tegn og symptomer på brokk


Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, ca 4,5 millioner mennesker har en bukveggen brokk hvert år. Brokk er forårsaket når organer, slik som tarmer, dytte inn i en svekket bukveggen. Noen mennesker er født med naturlig svake mage vegger. Men belastningen fra løfte tunge gjenstander eller selv fedme kan også føre dem.

Lyskebrokk

Av alle bukveggen brokk, lyskebrokk --- også kjent som lyske brokk --- er den hyppigste, ifølge eMedicineHealth. De er forårsaket av en svak bukvegg enten fra fødsel eller på grunn av kirurgi, fedme, anstreng eller andre aktiviteter som skaper press på magen. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Den mest merkbare tegnet er en bule i lysken. Hvis bule kan skyves tilbake, er det ofte smertefri. Hvis den ikke kan det, kan den lyskebrokk forårsake forstoppelse, kvalme og smerte.

Hiatal brokk

Når spiserøret har en større enn normal åpning der den møter magen, kan en del av magen skli opp gjennom spiserøret og inn i brystet. Dette er hva som forårsaker en hiatal brokk. Og selv om det høres ubehagelig, de fleste hiatal brokk er symptomfri. Men hvis du får symptomer, vil du mest sannsynlig få halsbrann og maten kan rape opp. Disse er begge tegn på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), forårsaket av hiatal brokk.

Lårbrokk

En lyskebrokk viser som en klump i den øverste delen av låret. De hyppigst dukker opp hos kvinner og kan føre til smerter i lysken regionen når bøyd over eller plukke opp ting. Hvis en lyskebrokk blir sittende fast --- kalt kvelning --- du kan føle kvalme eller smerte. En strangulated lyskebrokk bør behandles raskt som det kan stoppe blodstrømmen, til slutt forårsaker koldbrann.

Navlebrokk

Selv om de er mest vanlig med spedbarn, voksne kan også få navlebrokk. Hos spedbarn er de forårsaket når musklene som inneholder blodårer i magen ikke klarer å helt tett. De fleste navle brokk ende opp med å stenge av en alder av ett. Men hvis de er fortsatt til stede i en alder av fire, eller de dukker opp i voksen alder, kan de kreve kirurgi. Umbilical brokk kan bli sett på som en bule presser navlen utover. På babyer, de er synlige når barnet er anstreng eller gråt.

Operasjonssåret brokk

Gamle kirurgiske arr som har blitt strukket ut kan opprette en tynne delen på bukveggen. Tarmene kan bule gjennom dette tynne området, forårsaker en operasjonssåret brokk. Det vil se ut som en klump rundt området der du tidligere har grodd arrvev. Vanligvis operasjonssåret brokk er smertefri. Men hvis du er anstreng, løfting eller hoste tungt, kan du finne det øm å ta på.

Obturator brokk

Obturatoren brokk er sjelden og kan være vanskelig å diagnostisere. Det er en brokk som stikker ut fra bekken hulrom i bekkenbenet. De normalt forekommer i tynne kvinner som er i deres 70s eller 80s. I motsetning til andre typer brokk, trenger obturator brokk ikke produsere varemerke fysisk bule. Du kan bare ha en følelse av forstoppelse eller kvalme. Dette gjør dem vanskelig for leger å diagnostisere.

Hvordan vurdere for en Scrotal Brokk

Hvordan vurdere for en Scrotal Brokk


Scrotal brokk er forårsaket på samme måte som hvordan de fleste brokk er forårsaket --- gjennom tunge løft og mosjon. De primære symptomene er en bule i testikkelområdet og en brennende følelse, og folk som har hatt scrotal brokk i det siste er mer sannsynlig å utvikle dem i fremtiden. Noen ganger er symptomene ikke lagt merke til i det hele tatt, og kan bare bli følt av en lege under en fysisk undersøkelse. For å vite om du lider av en scrotal brokk, følger du disse trinnene.

Bruksanvisning

•  Vurder dine symptomer. Smerter og brenning nær pungen og en liten utbuling i dette området kan indikere en scrotal brokk. Andre symptomer inkluderer hevelse rundt testiklene. Hvis du har noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din. Han bør være i stand til å diagnostisere en scrotal brokk med en fysisk undersøkelse.

Undersøk dine risikofaktorer. Det er visse faktorer som kan gjøre deg utsatt for scrotal brokk. De inkluderer en familiehistorie med scrotal brokk, kronisk forstoppelse som resulterer i straining under avføring og delta i tunge løft eller annen intens trening.

Snakk med legen din om dine behandlingstilbud. Hvis det er en liten brokk, kan legen råde deg til å la den være ubehandlet og la det gro av seg selv. For større brokk eller brokk som forårsaker ubehag, kan legen anbefale kirurgi. Brokk operasjoner er vanligvis ganske rutine og kan gjøres poliklinisk.

Tips og advarsler

  • For å unngå å få en scrotal brokk i fremtiden, kan legen råde deg til å avstå fra tunge løft og mosjon. Endringer i kostholdet, slutte å røyke og vekttap kan også bidra til å redusere risikoen for å utvikle en scrotal brokk. Hvis du har problemer med forstoppelse, kan legen din hjelpe deg med å ta opp disse problemstillingene for å unngå en scrotal brokk.
  • Vanligvis brokk er ikke farlig. Hva som er farlig, er imidlertid de komplikasjoner som er et resultat fra en brokk. Hvis forstoppelse forårsaker scrotal brokk, kan dette resultere i obstruktiv tarm syndrom. Dette er bare ett eksempel, så det er viktig å se en lege hvis du har noen av symptomene på en scrotal brokk.

Høy risiko Graviditet & Brokk

Høy risiko Graviditet & Brokk


Ifølge Dr. Marianne Legato, medisinsk rådgiver for Ladiesâ € ™ Home Journal, ita € ™ s vanlig å ha ubehag og lett smerte på stedet av en brokk under svangerskapet, men intenst press eller endring i form, farge eller størrelse kan tyde på en behov for kirurgi.

Definisjon

Legato sier en brokk kan oppstå når magemusklene tåre eller strekning, som er vanlig under svangerskapet, noe som resulterer i tarmen poking gjennom svekket området. Brokk kan være synlig som en mage bule, men ser ut til å forsvinne når du ligger nede.

Beliggenhet

Brokk er oftest plassert i midten mageregionen, men mer-alvorlige femoral brokk kan utvikle seg i øvre del av låret, kutte kutte av blodtilførselen til tarmen. Ifølge Legato, theyâ € ™ re mer vanlig hos kvinner.

Forholdsregler

Gravide kvinner med brokk bør støtte brokk nettstedet når du hoster eller nyser, antyder Hernia.org, og unngå å bære overflødig vekt eller straining under avføring, som kan forstørre brokk. En diett høy i fiber kan forhindre forstoppelse.

Kirurgi

Hvis brokk utgjør ingen helserisiko, kan en lege anbefaler forsiktig skyve det tilbake på plass bak bukmuskelveggen, sier Legato. Kirurgi, hvis ikke kan unngås, bør forekomme i løpet av andre trimester, sier Hernia.org.

Levering

Høyrisiko kvinner bør diskutere leveringsalternativer med sin medisinske leverandøren. En keisersnitt kan være nødvendig for å unngå utvidelse av brokk under belastningen av en vaginal fødsel, melder OBGYN.net.

Hvordan finne ut om du har utviklet en Brokk under graviditeten

En brokk er forårsaket av svake magemusklene som gir rom for et lite hull for å danne noe som vil føre til en ubehagelig bule. Brokk er vanlig hos gravide kvinner - spesielt i løpet av tredje trimester, når navlen ofte "spretter". Nedenfor finner du alle ressurser for å hjelpe deg å avgjøre om du har en brokk, og hva du kan gjøre med det.

Bruksanvisning

•  Sjekk ut navlen. Ser det ut som det er "poppet?" Dette skjer ofte hos gravide kvinner, noe som gjør en "innie" i en "outie." Dette er den vanligste, og minst alvorlige av Brokk-tallet. Mesteparten av tiden vil dette fikse seg selv postpartum.

Sjekk ut magen ... noen uvanlige klumper (annet enn den ene forårsaket av baby)? Hvis du finner en klump som aldri har vært der før, kan du ha en brokk. Noen ganger presser på det kan føre til at det å gå ned, men hvis det er smertefullt og vil ikke rikke, må du kanskje kontakte legen din.

Forstoppelse og graviditet kan gå hånd i hånd, men av og til en brokk er å klandre. Hvis du har problemer med å gå på do, og når du går det er smertefullt, er det på tide å ringe din helse-omsorg leverandøren. Mange ganger vil unngå constipating matvarer løse dette problemet.

Løft noe tungt i det siste? Hvis du har følt en trekke, brenning, eller rive sensasjon, kan en brokk være å klandre.

Tips og advarsler

  • Mindre brokk kan bli løst ved å trykke på dem, unngå matvarer som vil gjøre deg forstoppet, unngå store mengder vektøkning i svangerskapet og styre klar av tunge elementer som må gjennomføres.
  • Enten Brokk går bort eller ikke på den er på, er det viktig å ringe legen din for å holde henne oppdatert på situasjonen. En alvorlig brokk kan kreve spesiell medisinering og selv kirurgi, så det er viktig at du tar vare på deg selv.

Hvordan behandle en Brokk Naturligvis

Hvordan behandle en Brokk Naturligvis


En brokk resultater når deler av tarmen slippe gjennom en del av magemuskulatur og inn i lysken eller øvre lår området. Brokk er en ekstremt smertefull tilstand og ofte krever kirurgi, men du kan hindre fremtidige brokk, samt behandle smerte og ubehag brokk fører med noen naturpreparater. Les videre for å lære hvordan man skal behandle en brokk naturlig.

Bruksanvisning

hindre fremtidige brokk ved å spise en lav-fett, høy-protein diett. Både overflødig oppbygging av fett og mangel på skikkelig protein kan svekke musklene i mage vegger, forårsaker brokk. Legge til lav-fett, høy-protein mat til kosthold for eksempel cottage cheese kylling, tunfisk og lettmelk kan styrke musklene som arbeider for å hindre brokk.

Ta Hawthornia kosttilskudd daglig før symptomene avta. Hawthornia er en kombinasjon av urter inkludert litchi frø, fennikel, sitrus frø og hagtorn som arbeider sammen for å styrke musklene som støtter dine indre organer. Hvis brukt fort nok, kan Hawthornia stoppe en brokk i sitt spor og kan hindre den fra repeterte. Hvis symptomene fortsatt etter to flasker, kan brokk har utviklet seg for mye, og du kan trenge operasjon.

Bruk Shepards vesken, en naturlig hemostatisk og snerpende som vil redusere betennelse og hevelse, langsom blødning og behandle infeksjon. Påfør shepard vesken skjær eksternt flere ganger om dagen over det berørte området for å bidra til å redusere hevelse og lindre smerte. Ta Shepards vesken internt for å hindre smitte, stoppe blødninger og redusere betennelser.

Se en akupunktør eller refleksolog for å behandle smerte av brokk både før eller etter operasjonen. Mange studier har vist at trykkpunkt stimulering kan sterkt redusere symptomene på brokk naturlig. Selv om disse behandlingene ikke vil kurere problemet, kan de hjelpe deg å takle smertene.

Praksis vanlig skånsom trening som fokuserer på kjernen magemusklene. Nøye designet mosjon kan hjelpe deg å miste vekt og redusere stress på magemusklene som forårsaker brokk. Tunge løft og overdreven eller feil utført øvelse er en vanlig årsak til brokk, så ta kontakt med helsepersonell før du begynner på et work-out rutine.

Spis rikelig med fiberrik mat som epler, pærer, avokado, erter, korn, nøtter og bønner. Forstoppelse på grunn av dårlig kosthold er en annen vanlig årsak til brokk. Øke fiber inntaket vil redusere sannsynligheten for forstoppelse, bidra til å avlaste den smertefulle symptomer og behandle årsaken til brokk.

Tips og advarsler

  • For dosering informasjon for Hawthornia og Shepard Veske, følg produsentens anvisninger.

Brokk Post-kirurgi komplikasjoner

En brokk oppstår når en del av kroppen, slik som et organ, stikker ut gjennom et svakt punkt eller rift i muskelen som inneholder det organ. Brokk vanligvis vises i mage eller lyske områder. Personer som er sykelig overvektige og de som har hatt Operasjonssnittene oftere utvikle brokk enn andre. Med mindre din brokk er kirurgisk korrigert, kan vev blir fanget innenfor brokk. Ifølge en lege-utviklet, pasientopplæring nettside, mer enn en halv million operasjoner, kalt herniorrhaphies, blir gjort hvert år i USA. Heldigvis komplikasjoner er få.

Infeksjoner

En infeksjon følgende brokk kirurgi er en mulighet. Imidlertid kan årsaken til infeksjonen ikke har sin opprinnelse fra operasjonen selv. Oftest en infeksjon begynner på stedet av snittet. Det anbefales pasienter avstå fra dusjing og spesielt bading i dagene etter operasjonen. Begrunnelsen for dette er å være sikker på at dine sting eller stifter er ikke utsatt for bakterier. Symptomer på en infeksjon på stedet av din innsnitt er rødhet, hevelse, svie og smerter. Legen din kan forskrive antibiotika for å behandle infeksjonen.

Blødning

Å ha noen blødning i avføringen etter brokk kirurgi kan se skummelt, men er ikke alle som betenkelig, ifølge Dr. Jeffrey S. Guy, MD, en generell kirurg ved Vanderbilt Burn Center. "En liten mengde blod etter [denne prosedyren] er ikke uvanlig, men det bør ikke vedvare", sier han. Blodet kan komme fra din innsnitt. Hvis blodet er lyse rødt, bør du rapportere dine symptomer til din lege eller kirurg. Tar en narkotiske smertestillende etter operasjonen kan forverre blødninger, siden disse stoffene er kjent for å herde avføring og gjøre dem vanskeligere å passere. Tar en krakk mykner kan bidra til å lindre dette problemet.

Passerer Urin

Rhode Island Hospital forteller at selv om komplikasjoner oppstår sjelden, noen vanlige problemer følgende brokk kirurgi inkluderer problemer med vannlating og avføring. Eldre menn er mer sannsynlig å ha problemer med vannlating etter operasjonen, på grunn av effekten på nerver i blæren under operasjonen. Normal vannlating bør gå tilbake i løpet av noen dager, men i alvorlige situasjoner kan kreve et kateter.

Nerveskader

De som har åpent brokk reparasjon, eller laparoskopisk kirurgi, kan oppleve nummenhet i deres lår eller pung. For de fleste vil sensasjon returnere, men noen pasienter har varig tap av følelse. Nummenhet oppstår vanligvis når nervene er skadet under operasjonen. Fordi kirurger er klar over muligheten for å skade nerver, de tar spesiell omsorg for å jobbe forsiktig. Men fordi nervene er så følsom, kan selv en liten trekk eller pull forårsake lammende eller andre symptomer som vedvarer i uker eller måneder.

Gjentakelse

Det finnes alltid en mulighet for din brokk gjentakende etter reparasjon kirurgi. Det er vanskelig å hindre gjentakelse av et brokk, men det er skritt du kan ta for å redusere disse risikoene. Ifølge Rodeo Drive Plastic Surgery, er det viktig å holde vekten i sjakk, siden overvektige mennesker er mer sannsynlig å utvikle brokk. Andre måter å redusere risikoen for å ha en tilbakevendende brokk er å holde magemusklene tonet, sørg for å behandle kronisk forstoppelse og hoste, og konsumere mat med høyt fiber.

Hva kan føre til Sharp Pain Etter brokk kirurgi?

Brokk kan være forårsaket av genetiske mangler som svekkelse av bukveggen eller ved tilfeldige skader. Kronglete, trekke muskler, løfte tunge gjenstander, forstoppelse, vektøkning, og en kronisk hoste kan alle føre til en brokk. Brokk kan vanligvis behandles gjennom operasjon med svært liten sannsynlighet for tilbakevendende smerter.

Kirurgi Type

I henhold til British Journal of Anesthesia, kan den type operasjon som utføres på brokk faktisk være årsaken til brokk smerte etterpå.

Smertefulle Scars

Det er mulig å lide av en smertefull arr etter brokk kirurgi. Denne smerten kan behandles med injeksjoner på arret området.

Gjentakende Brokk

Et brokk kan gjenta seg hos noen pasienter og føre til store smerter. I alle fall av mulig tilbakefall, bør lege oppsøkes umiddelbart.

Intern Damage

Intens smerte kan også følge brokk kirurgi hvis det har vært skade på andre indre organer. Mens disse tilfellene er sjeldne, National Digestive Disease Clearinghouse sier at det er mulig for tarmen, blæren, nyrer, nerver, indre kvinnelige organer og sædlederen røret for å opprettholde skade under operasjonen.

Infeksjon

Infeksjon kan være en annen kilde til sterke smerter etter brokk kirurgi. Infeksjon er vanligvis ledsaget av feber, utflod, hevelse, rødhet og smerter rundt snittet.