Digidexo.com

Er Resistance Bands Så godt som frie vekter?

Styrketrening kommer i mange forskjellige former. Den vanligste er vektløfting. Men elastiske motstand band er et populært alternativ til vekter og kan gi klare styrke-trening resultater.

Frie vekter

Frie vekter inkluderer øvelser ved hjelp manualer eller vektet barer. Den største fordel ved å bruke vekter er at flere muskelfibrene aktiveres med hver oppgave på grunn av den balanse og koordinasjon som kreves for å bevege vekten.

Resistance Bands

Motstand band kommer med eller uten håndtak, og er fargekodet etter motstand. Den treningen kommer i motsette strekningen av strikken.

Hvordan de fungerer

Frie vekter er styrt av tyngdekraften, slik at de mest kjenner motstand bare i en bestemt del av bevegelsen. Det er en mer konstant spenning på motstand band, slik at musklene til å arbeide gjennom et større spekter av bevegelse.

Spenst

Spenst er trening for en bestemt idrett eller kroppsbevegelse. Motstand band pleier å være bedre egnet for plyometrics, som de gir mulighet for mer aktivitet samtidig som motstand. Motstand band er bærbare, mens frivekter er mye mindre.

Konklusjon

Det er fordeler og ulemper til hver trening system. Frie vekter kan begrense ditt valg av aktivitet, men er bedre for å rekruttere flere muskelfibre, med hver bevegelse oppmuntrende styrke og leddstabilitet. Motstandsbånd skape større spenning gjennom en lengre bevegelsesområde og kan brukes i plyometric trening. Men de kan ikke nå vektbelastning kan sammenlignes med frivekter for visse styrke og masse gevinster. Velg et treningssystem basert på ditt nivå av erfaring og treningsmålene dine, eller bruke en kombinasjon av begge.