Digidexo.com

Inhalator Enheter for astma hos barn

Inhalator Enheter for astma hos barn


Om 1out av 10 barn i USA har astma, ifølge Barn & Asthma i Amerika, og mange lider ofte fra astmaanfall. Dessverre kan noen barn lide fordi de bruker enheter som er upassende for deres tilstand og alder. Med det i tankene, her er scoop på hvilke inhalator enheter er mest hensiktsmessig for barnets aldersgruppe.

Hva er astma?

Astma er en kronisk lunge betennelse som fører til innsnevring av luftveiene. Under et astmaanfall, den glatte muskulaturen i bronkiene begrense ytterligere, og luftveiene inflame og hovne opp.

Astma Enheter for babyer og barn under fire

For spedbarn og barn under en alder av fire, en trykk aerosol inhalator med spacer er en effektiv måte å administrere astma medisiner.

Trykk aerosol inhalatorer (eller bare "inhalatorer") er beholdere med flytende medisin. Når beholderen er trykket ned, medisinering avgir til pasientens munn. Avstandsstykker (også noen ganger kalt aerosol-holding kamre) er plast eller metall rør som reduserer leveringen av medisiner fra en inhalator, hjelper det å nå umodne lunger lettere. Avstandsstykker også bidra til å redusere mengden av medisiner som når babyens munn, mink sjansene for å utvikle gjær infeksjoner.

Ofte er en forstøver brukes i stedet for eller i tillegg til et mellomstykke og inhalator. En forstøveren blir flytende medisiner inn i en tåke som er lett å inhalere. Vanligvis babyer puste denne tåken gjennom en ansiktsmaske.

Enheter for barn mellom fire og åtte

For unge barn i skolealder, er trykk inhalatorer med avstandsstykker fortsatt ofte brukt. I tillegg kan tørrpulverinhalatorer (DPIs) benyttes. DPIs er ofte i form av en kapsel som er plassert inne i en inhalator; inhalatoren blir deretter plassert inn i munnen, og barnet puster dypt, holder deretter pusten i ca 10 sekunder. Disse kan være besværlig for noen små barn, fordi hvis pasienten ikke sterkt inhalerer, betyr at pulveret ikke brytes ned i tilstrekkelig små partikler til å effektivt behandle barnet.

Noen ganger kan en pust aktivert inhalator brukes også for barn i denne aldersgruppen. Disse spray en dose av legemidlet når pasienten begynner å puste inn; disse kan arbeide mer effektivt enn DPIs for små barn med lavere lungekapasitet.

Enheter for barn eldre enn åtte

For eldre barn, alle typer enheter som er nyttige for behandling av barn er hensiktsmessig, avhengig av pasientens behov. Dette inkluderer tørr-pulverinhalatorer, trykkspray inhalatorer eller trykkspray inhalatorer med en spacer, og pusten aktivert inhalatorer.

Viktigheten av riktig enhet

Ifølge Barn & Asthma i Amerika, barn glipp av 21 millioner skoledager fordi deres astma ikke er godt kontrollert. Ett av 10 barn savnet mer enn to uker av skolen på grunn av astmaen sin, og over en tredjedel av foreldrene savnet arbeid for å hjelpe sine astmatiske barn. Gitt den potensielt alvorlige karakter dårlig kontrollert astma, er det viktig for foreldre å jobbe med leger for å finne de beste inhalator enheter for barnet sitt.