Digidexo.com

Spinal stenose Kirurgisk behandling

Spinal stenose Kirurgisk behandling


Spinal stenose er innsnevring av spinalkanalen som kan føre til press på ryggmargen og nervene. Denne tilstanden kan være degenerative, noe som betyr at det blir verre over tid, og kan forårsake en rekke smertefulle og ødeleggende symptomer som smerter i rygg, bein, hofter eller hals, tap av balanse og tap av tarm eller blære-kontroll. Det er mange årsaker til spinal stenose alt fra slitasjegikt til herniated plater til svulster. Kirurgisk behandling, bare ett alternativ tilgjengelig, er ikke en kur-all, men ikke streber etter å avlaste presset på ryggmargen for å lindre symptomene.

Decom laminectomy

En decom laminektomi er et kirurgisk inngrep for å fjerne lamina, to små bein som dekker spinalkanalen. Fjerne disse beina kan åpne opp spinalkanalen slik dekomprimering av nerver lindrende trykket og dermed smertene. Denne prosedyren kan utføres enten gjennom åpen kirurgi mening gjennom et snitt i ryggen eller gjennom laproscopic kirurgi som benytter flere små snitt til å sette inn kameraer og instrumenter til å utføre prosedyren.

Laminotomy

En laminotomy er et kirurgisk inngrep for å fjerne en del av arket, eller sporer av disse ben som dekker spinalkanalen som kan være stikker inn i kanalen, og å trykke på nervene. Denne prosedyren gir mer plass i spinalkanalen og tar presset ut av nerver og dermed redusere de ofte smertefulle symptomer.

Fusion

Fusion kirurgi innebærer fusing to eller flere vertebra sammen. Denne type kirurgi er nødvendig når mellomvirvelskive (soft gel-lignende pute mellom hver vertebra) enten tørker ut eller er skadet forårsaker vertebra (bein i ryggraden) for å gni sammen. Knoklene rubbing sammen kan skade bein videre, klem nerver og skape ustabilitet i ryggraden. Denne operasjonen vil lindre symptomene fra det skadede området, men fordi det parti av ryggraden ikke lenger kan bevege seg, områdene over og under sammensmeltingen har mer vekt på dem som gjør disse områder mer utsatt for skade.

Foraminotomy

En foraminotomy er en kirurgisk prosedyre som øker åpningen i ryggraden, hvor nerver drives fra ryggmargen. Denne åpningen kan bli innsnevret gjennom innholdet i en mellomvirvelskive lekker ut, bein spurs eller betennelse forårsaket av leddgikt.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Det er mange ikke-kirurgiske behandlinger tilgjengelig for å lindre symptomene på spinal stenose. Fysioterapi kan styrke musklene rundt ryggraden som tilbyr stabilitet og fleksibilitet. Medisiner som steroider for å redusere betennelser og smertestillende for å behandle smerte kan tilby midlertidig lindring. Iført en ryggvarmer kan også gi lindring og hjelp til å styrke ryggraden.