Digidexo.com

Hvordan å lindre smerte Fra smertefull vannlating

Smertefull vannlating bør ikke tas lett på, så betyr det at generelt er det en infeksjon i urinveiene som krever øyeblikkelig legehjelp. Mulige årsaker til smertefull vannlating inkluderer en urinveisinfeksjon, nyrestein, eller en seksuelt overført sykdom (STD) som klamydia eller gonoré. Selv om det er hjemme-behandlinger for å gi midlertidig lindring fra urinveisinfeksjoner, er profesjonell medisinsk assistanse sterkt anbefalt for å garantere riktig behandling.

Bruksanvisning

Bruk en varmepute. Påfør en overbygd varmepute til magen for å midlertidig lindre smerter forårsaket av en urinveisinfeksjon, ifølge Mayo Clinic. Varmeplatene kan finnes på de fleste apoteker og er billig. Ikke påfør direkte på huden, som irritasjon eller brenning kan forekomme huden.

Drikk vann ofte. Vann hjelper fortynne urinen og flush nyrestein gjennom systemet, ifølge "urinveisinfeksjoner. Detection, forebygging og ledelse" For å minimere smerte og forkorte tiden av passerer nyrestein du bør drikke minst 2,5 liter vann om dagen.

Ta antibiotika som foreskrevet. Legen din kan forskrive antibiotika som amoxicillin eller ciprofloxacin å drepe en infeksjon, ifølge Mayo Clinic. Du bør ta antibiotika diett inntil resepten går ut, for å hindre en tilbakevendende infeksjon. Antibiotika er også gitt hvis smertefull vannlating er forårsaket av gonoré eller klamydia, og administreres som en pille eller injiseres i hoften.

Gjennomgå en stein-fjerning prosedyren om nødvendig. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) er en medisinsk prosedyre som bruker sjokkbølger å bryte ned nyrestein, ifølge Mayo Clinic. Legen din vil enten plassere deg på en pute eller i en balje med vann, og sender sjokkbølger gjennom kroppen din til å målrette nyrestein.

Tips og advarsler

  • ESWL kan forårsake blåmerker, blødning rundt nyrene, eller blod i urinen. Kontakt legen din umiddelbart hvis noen av disse symptomene oppstår.
  • Ikke forsøk å bruke hjemme rettsmidler for å lindre smerter fra kjønnssykdommer; reseptbelagte medikamenter er nødvendig.