Digidexo.com

Dehydrering med nyresvikt

Dehydrering med nyresvikt


Hver dag, nyrene filtrere avfallsstoffer og ekstra vann fra ca 200 liter blod. Imidlertid kan ekstrem dehydrering føre til akutt nyresvikt (ARF), noe som betyr at nyrefunksjonen din plutselig stopper.

Typer

Prerenal forhold, ifølge Mayo Clinic, er forhold som kan føre til ARF. Når en prerenal tilstand, som dehydrering, oppstår det et plutselig avbrudd i blodtilførselen til nyrene.

Betydning

Som et resultat av dehydrering, kan kroppen din ikke er tilstrekkelig sirkulere blod - og avfallsstoffer som det bærer - til nyrene, slik at disse avfallsstoffer hoper seg opp i kroppen din.

Symptomer

Symptomer på dehydrering er munntørrhet, tørste, svimmelhet og rask puls. Du kan også oppleve kortpustethet, forvirring og væskeansamling i dine ankler, ben og føtter.

Behandling

Behandling for ARF med dehydrering er rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen nivåer. Dermed vil legen gi intravenøs (IV) væsker til deg å øke blodsirkulasjonen.

Forebygging / løsning

Ifølge Nefrologi Channel, vil din prerenal ARF med dehydrering dramatisk forbedre med intravenøs væske. Nyrefunksjonen og urinproduksjon vil også øke.