Digidexo.com

Kronisk diaré Årsaker

Innledning

Kronisk diaré er diaré som varer i mer enn to uker. Også kjent som vedvarende diaré, kan det oppleves av folk i alle aldre. Mens kronisk diaré er vanligvis dødelig for friske individer, kan det truer livet av dem som har et undertrykt immunsystem. Således er det viktig å forstå årsakene til kronisk diaré for å forhindre det, om det er forårsaket av en infeksjon eller ikke.

Årsaker

Infeksjoner som forårsaker kronisk diaré er vanligvis et resultat av parasitter, bakterier eller virus. Parasitter som fører til kronisk diaré er Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, og Cryptosporidium. Disse parasittene inn i kroppen gjennom forbruk av skjemt mat og vann. Som med parasitter, bakterieinfeksjoner oppstår når mat eller vann som er forurenset forbrukes. Bakterier som salmonella og E. coli er vanlige årsaker til diaré. Virus som forårsaker kronisk diaré omfatter rotavirus, herpes og virushepatitt.

Kronisk diaré som ikke er forårsaket av en infeksjon, kan være et resultat av en rekke faktorer. Lidelser i bukspyttkjertelen eller tarmen kan føre til sykdommer slik som Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom, som produserer kronisk diaré. Kronisk diaré kan være forårsaket av noen medisiner og matallergier, for eksempel antibiotika eller laktoseintoleranse. Sykdommer som hemmer immunsystemet, som HIV / AIDS, er også kjent utløsere av kronisk diaré.

I noen tilfeller, kan årsaken til kronisk diaré være ukjent, og det kan være vanskelig å foreta en korrekt diagnose. En lege kan utføre en fysisk eksamen og bestille tester for å fastslå årsaken til kronisk diaré hos en pasient. Disse testene analyserer blod og avføringskulturer av bakterier og parasitter, samt virus eller andre typer sykdommer som kan være årsaken. Ytterligere diagnostisk testing som en endoskopi prosedyre eller røntgen kan være nødvendig hvis lab kulturer ikke avsløre årsaken til diaré.

Behandling

Behandling av kronisk diaré avhenger av årsaken. Antibiotika kan være foreskrevet i tilfelle av en bakteriell infeksjon. For tilfeller som ikke er forårsaket av en infeksjon, kan andre medisinsk intervensjon er nødvendig, så vel som forandring i dietten er operasjon. De som lider av kronisk diaré bør jobbe med sin lege for å sikre at de får riktig medisinsk behandling. Det er viktig at de holder seg hydrert, avstå fra forbruk av alkohol og andre drikkevarer som fører til dehydrering og opprettholde et balansert kosthold.