Digidexo.com

Symptomer på svette hender & føtter

Symptomer på svette hender & føtter


Svette er normalt, men når det er så mye at det forstyrrer livet ditt, forårsaker føttene å stinke og hendene til å bli så våt at du motstå skjelvende hender, dette er ikke normalt.

Hyperhidrose

Hvis du opplever ekstrem svetting i hender eller føtter, eller noen annen del av kroppen din, kan du ha en tilstand som kalles hyperhidrose, ifølge Sweaty-palms.com (referere en, nedenfor). Den svetting kan lokaliseres, som i føttene eller hendene eller armhulene, eller til og med i ansiktet ditt, eller det kan generaliseres og vises over hele kroppen.

Palmar hyperhidrosis

Hvis den ekstreme svette er først og fremst på hendene, kan du ha en tilstand som kalles palmar hyperhidrosis. Stress, emosjonelle stimuli, angst og visse matvarer kan forårsake hyperhidrosis.

Plantar Hyperhidrosis

Kraftig svetting bestemt i beina kalles plantar hyperhidrose, noe som kan resultere i stinky føtter og soppinfeksjoner. Vanligvis gjør føttene ikke pleier å svette så mye som hender, men fordi fotsvette er ofte innesperret i trange mørke områder, og kan komme i direkte kontakt med skitne flater oftere, sosiale problemer oppstår fordi tilstanden kan resultere i en forferdelig lukt som kommer fra føttene. Svetten kan også til slutt ødelegge skoene dine.

Noe av en Mystery

Det medisinske miljøet er ikke helt sikker på hvorfor en person opplever overdreven svetting, men det antas at det kan være genetisk og arvet fra ens forgjengere og forfedre. Hyperhidrose har også vært knyttet til en altfor aktiv sympatiske nervesystemet, spesielt thorax sympatisk ganglion kjeden. Denne kjeden er plassert inne i brysthulen og går langs vertebra av ryggraden. De aprocine og ekkrine kjertler, som er ansvarlig for svette, er kontrollert av det sympatiske kjeden. Ekkrine svettekjertlene er det meste i fotsålene og håndflatene.

Underliggende faktorer

Personer som lider av generalisert rikelig svette kan vanligvis tilskriver dette til en underliggende faktor som kreft eller skjoldbrusk lidelser, fedme eller febrile sykdommer.

Self-oppløsning, men sannsynligvis ikke

Hånd svetting, spesielt, kan plage en person fra tidlig i livet hans. Noen ganger tilstanden løser seg med tiden, men ikke stole på den. Den andre generasjonen av hånd-gensere er enda mindre sannsynlig å oppleve lettelse fra denne tilstanden. Det er i utgangspunktet en permanent og kronisk tilstand.

Behandlinger

Ifølge Curesweatypalms.com (referanse to), noen individer har slike svette hender som svette bokstavelig talt vil falle ut av deres hender. Disse menneskene kan ikke gjøre papirarbeid, av frykt for tilskitning blekket med sine våte hender, og er motvillige til å håndhilse på grunn av deres soggy palmer. The American Academy of Family Physicians (referanse 3) anbefaler følgende behandlinger, men vær klar over at alle har bivirkninger, så du må ta det i betraktning: Drysol, som er en aluminiumkloridoppløsning, kan brukes på huden på håndflatene hendene og fotsålene og dette vil hjelpe. Vann fra springen iontoforese, som er en annen behandling for hyperhidrose, består av en mild elektrisk strøm som sendes gjennom vann og deretter brukt til huden din. Botox-injeksjoner kan være nyttig for folk som opplever alvorlig svetting. Som en siste utvei, kan kirurgi gjøres for å kutte nervene som forårsaker svetting.