Digidexo.com

Hallux valgus kirurgi og Komplikasjoner

En liktorn er en smertefull misdannelse av foten som oppstår når stortåen beveger seg mot den andre tå, og skaper en brak av ben og mykt vev i bunnen av stortåen. Iført altfor små sko med spiss tå er en vanlig årsak til bunions. Selv bunions kan behandles uten kirurgi, noen ganger ikke-kirurgiske behandlinger er ikke nok til å løse problemet. Hallux valgus kirurgi, kalt bunionectomy, kan bidra til å lette smerter og løse problemet, men er ikke uten risiko.

Prosedyrer

Det er flere tilnærminger for å bunion kirurgi. En kirurg kan fjerne de skadede delene av stortåen bein, reparere senene rundt stortåen og justere felles. De fleste Hallux valgus kirurgi er utført på poliklinisk basis. Pasienten tilføres en ankel blokkanestesi, som bedøver foten, men gjør det mulig for pasienten å være bevisst. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og pasienten er klar til å dra hjem en til to timer senere.

Typer kirurgi

Det finnes mange typer av bunion kirurgi. Anthrodesis operasjon er fjerning av den skadede felles flater og innsetting av skruer, ledninger og / eller plater. Reseksjon protesekirurgi er fjerning av den skadede delen av skjøten i seg selv. Exostectomy kirurgi fjerner bump på tå joint, og osteotomi kirurgi realigns leddet. En annen kirurgisk prosedyre innebærer reparere sener og leddbånd rundt stortåen, som ofte brukes i forbindelse med osteotomi kirurgi. Din ortopedisk kirurg vil velge kirurgi som er best for deg.

Komplikasjoner

Selv om færre enn 10 prosent av mennesker opplever komplikasjoner med Hallux valgus kirurgi, det er en viss risiko involvert. Infeksjon kan oppstå og krever ekstra behandling. Det er også mulighet for at Hallux valgus kan dukke opp igjen etter operasjonen. Andre Hallux valgus kirurgi risiko inkluderer nerveskader, arr, langvarig hevelse, langvarig smerte, blodpropp, stivhet, en forkortet tå, undercorrection, overcorrection og sjansen for at såret ikke kan gro skikkelig.

Forventninger

Ha realistiske forventninger - Hallux valgus kirurgi har begrensninger og det er ingen garanti for at det vil helt lindre smerte. Etter operasjonen er det ofte en lang restitusjonsperiode, og du må kanskje bruke tid på fysioterapi. Du kan også ha å bruke krykker og trening vil være begrenset til korte turer i de første ukene. Masker vil bli fjernet ca to uker etter operasjonen, men foten vil forbli i dressinger eller en spenne i opptil åtte uker.

Hallux valgus (e) kan gjenta seg hvis du går tilbake til seg små eller smale sko etter operasjonen.

Kandidatur

Er Hallux valgus kirurgi for deg? Du bør kanskje vurdere Hallux valgus kirurgi hvis du opplever tå stivhet, toe betennelse, tå misdannelse eller alvorlig foten smerte som forstyrrer hverdagen. En annen grunn til å vurdere Hallux valgus kirurgi er hvis ikke-kirurgiske løsninger som for eksempel medisiner, orthotic innleggssåler og sko endringene har liten eller ingen effekt på smerter eller andre symptomer. Konsultere en ortopedisk kirurg for å se om Hallux valgus kirurgi er det beste alternativet.