Digidexo.com

Linje tå negl stress

Hvordan behandle en skadet negl

Hvordan behandle en skadet negl


Den negl er en ofte glemt del av kroppen når det gjelder helse. Før noe går galt det er lett å bli tatt for gitt. Mens skadede negler kan være symptom på mer alvorlige medisinske tilstander eller underernæring, ofte er det stress i hverdagen og utilsiktet mishandling som forårsaker skaden.

Bruksanvisning

Trim neglene korte for å hindre ytterligere skade. Bruk en Emery bord for å gi neglen en myk kurve og ujevn kanter. Hvis du har en Bjørn Eidsvåg, sørg for at du klippet den av, i stedet for å trekke det. Trekke en hangnail off vil skade den omkringliggende spiker og hud vev.

Sug spikeren i vegetabilsk olje. Bruk en neglelakk pensel til å påføre en liten mengde olje til spiker og deretter massere oljen i. Dette vil bidra til å gjenopprette fuktighet til spiker, noe som vil styrke den.

Påfør et tynt lag med neglelakk på neglen. Dette vil bidra til å holde på fuktigheten og gi litt mer støtte til skadet spiker, som det helbreder. Ta ut og bruke på nytt neglelakk en gang i uken, inntil neglen er gjenopprettet. Ikke bruk neglelakkfjerner mer enn en gang i uken og aldri bruke remover som inneholder aceton, som det vil tørke ut neglen og gjør det sprøtt.

Hint

 • Når du arbeider med hendene i vann, slik som du gjør retter, er det en god ide å bruke gummihansker som de vil hindre at neglene tørker ut.
 • Bruk spiker fuktighetskrem etter at du fjerner neglelakk eller nylig har dynket hendene. En liten mengde vil gå en lang vei å holde neglene sunne og hindre skade.
 • Se etter tegn på infeksjon. Hvis det ikke er noen åpenbar årsak til skader på neglen, som å knuse fingeren eller stanger den inn i noe, så skaden kan skyldes infeksjon. Sjekk for uvanlig farge som unormal og lyse negler, eller hvis de blir blå. Se etter hvite linjer eller farger på og under neglene. Dette er alle tegn på infeksjon. Hvis du viser tegn på infeksjon bør du rådføre deg med legen din så snart som mulig.

Hvordan unngå en inngrodd tånegl

Hvordan unngå en inngrodd tånegl


Inngrodde tånegler kan være svært smertefullt. Mest inngrodde tånegler er forårsaket av feil spiker trimming, men noen ganger en skade på spiker for eksempel en stabbet tå eller arvede egenskaper kan føre til at neglen til å kutte mer dypt inn i kjøttet på hjørnet av tåa. Uansett årsak, kan inngrodde tånegler unngås eller kureres med riktig behandling eller mindre operasjon.

Hvordan unngå en inngrodd tånegl

Trim tåneglene i en rett linje og unngå å kutte dem for kort. Cutting tåneglene for kort kan føre dem til å vokse dypere inn i huden på hjørnet av tåa.

Unngå sko som er for kort eller stramt på tærne. Sko som er for stort kan også føre til problemer ved å legge press på tærne når du går eller kjører.

Unngå å trimme tåneglene for ofte, da dette kan gjøre inngrodde tånegler verre.

Hold føttene rene for å hindre infeksjon i inngrodde tånegler.

Påfør aktuelle medisiner for å redusere smerte og hindre smitte. Disse medikamentene kan hjelpe, men de vil ikke kurere eller forebygge inngrodde tånegler.

Planlegge en avtale med en podiatrist for fjerning av hjørnet av neglen. Legen kan gi varig fritak fra inngrodde tånegler, men forsøker å utføre "mindre operasjon" på spikeren selv anbefales ikke.

Hva er årsaken til Horisontale Ridges i Negler?

Hva er årsaken til Horisontale Ridges i Negler?


Utseendet negler kan fortelle en lege mange ting om en persons helse, fra en enkel vitaminmangel til noe mer alvorlig. Det er mange årsaker til riller eller rygger på neglene. Vertikale riller eller rygger er ganske vanlig; imidlertid horisontale rygger er ikke, og de kan betegne en underliggende sykdom. Snakk med legen din dersom du oppdager horisontale riller på neglene.

Beau linjer

Beau linjer er horisontale depresjoner på neglen, som regel til det samme området på neglene. De forekommer etter eller under en alvorlig sykdom som en systemisk infeksjon eller diabetes. Kreftpasienter som behandles med kjemoterapi kan få Beau linjer. Pasienter med Raynauds sykdom kan få horisontale riller på sine negler blir utsatt for kalde temperaturer. Nail traumer og underernæring kan også føre til Beau linjer. Rillene kan forsvinne etter å utvinne fra sykdom.

Muehrcke linjer

Muehrcke linjer vises som parene av tverrgående hvite linjer som strekker seg horisontalt over spikeren, parallelt med lunula. Disse sporene er forårsaket av en vaskulær abnormitet i neglesengen og forsvinner midlertidig når spikeren er trykket. Muehrcke linjer ikke forekommer i negl, derfor har de ikke flytte med en vekst på neglene. Disse fingernegl linjene er utbredt hos pasienter med lav albumin nivåer, nyre-eller leversykdom og underernæring.

Mee Lines

Mees 'linjer er horisontale, hvite bånd på flere negler forårsaket av arsenikk forgiftning eller i sjeldne tilfeller alvorlige systemiske sykdommer. Bredden av disse fingernegl linjer kan variere. Som spikeren sengen selv ikke er berørt, Mees 'linjer flytte høyere som neglen vokser.

Terrys Nails

I Terry negler, er negleplaten hvitt unntatt for et smalt horisontalt bånd nær fingertuppen. Disse horisontale riller på negler er ofte sett hos pasienter med levercirrhose, diabetes, nyresykdom eller HIV-infeksjon.

Horisontale Half Moons (Lunulae)

Den hvite, horisontal, halvmåne form som vises på bunnen av noen spiker senger (oftest på tommel og pekefinger negler) kalles lunula. Hvis lunulae er blå i fargen, kan dette representere Wilson Disease eller sølv forgiftning. Red lunulae kan være forårsaket av levercirrhose, karbonmonoksid forgiftning, KOLS, hjertesvikt eller psoriasis.

Nail Trauma

Negler kan opprettholde horisontale bulker eller rygger fra fysisk traume til neglesengen. Hvis du oppdager horisontale riller på neglene, vurdere eventuelle nylig traume som årsak. Disse spor er vanligvis forbigående og vil vokse ut med neglen.

Slik behandler inngrodde negler

Inngrodde negler er en smertefull og irriterende tilstand forårsaket av neglen vokser inn i huden rundt neglen. Det er vanligvis hjørnene av spiker som blir inngrodd men foran spikeren blir tidvis inngrodd i tillegg. Det er trinn som kan tas hjemme for å redusere ubehag forbundet med inngrodde negler. Mer alvorlige tilfeller kan kreve behandling av lege.

Slik behandler inngrodde negler

Administrerende inngrodde negler

•  Skjær foran spikeren i en rett linje med neglesaks. Dette vil tillate ingrown hjørner av spikeren til å vokse ut forbi huden.

Fil ned toppen av neglen med Emery bord. Tynning spikeren på denne måten vil gi en reduksjon i krumningen av spikeren, og hindrer spikeren fra å bli skjøvet inn i huden på sidene av spiker. Pass på å ikke sende inn gjennom neglen.

Riv et lite stykke bomull av av bomullsdott. Sett denne stykke av bomull under delen av neglen som er inngrodde. Dette kan være svært smertefullt i begynnelsen, men får neglen til å vokse over bomull, løfte neglen over det punktet hvor det blir inngrodde.

Gå til legen din dersom disse metodene ikke hjelper. Legen kan utføre en delvis eller hel tånegl fjerning og kan til og med drepe den delen av neglen sengen som vokser den delen av neglen som blir inngrodde.

Hint

 • Størrelsen på bomull brikke kan kreve litt prøving og feiling for å finne riktig størrelse for deg.
 • Seriøst inngrodde eller infiserte negler bør behandles av lege.

Hvordan Stopp Barn fra å bite sine negler

Barn biter negler av angst, kjedsomhet eller bare vane og det stopper vanligvis over tid. Denne praksisen er så ufarlig som tommelen suger for de fleste småbarn, men det kan ødelegge utseendet ditt barns negler og utsette skjellaget. Her er noen tips for å hjelpe barnet ditt slutte gnager inn i fingrene.

Hvordan Stopp Barn fra å bite sine negler

•  Forklar barnet ditt at folk bite negler når de er redd eller opprørt. Se om han biter neglene på bestemte tider og steder som for eksempel mens du lærer nye ting eller møte nye mennesker. Oppmuntre ham til å snakke om hva som plager ham til å lindre stress.

Prøv å ikke mase barnet ditt til å slutte spiker bite om det er bare en vane og ikke et tegn på nød. Den ekstra oppmerksomhet fra deg oppmuntrer henne til å fortsette vane og konstant påminnelse gjør henne mer nervøs.

Få en avtale om å belønne barnet ditt dersom han avstår fra å bite neglene. Det bør være hans bevisst beslutning om å overvinne vane for avtalen til å fungere. Gi barnet en gullstjerne eller et klistremerke til å merke de bite gratis dager og gi en spesiell godbit på slutten av uken.

Bruk fysiske påminnelser for å hjelpe deg barnet bryte vanen som taping et plaster over hennes negler eller male dem. Forbedre bevissthet om utseendet på neglene sine.

Skjær barnets negler regelmessig og fil dem nær. Barn er naturlig nysgjerrige og rastløs. Frynsete spiker eller grove kanter be dem om å bite negler gjør det til en vane over tid.

Hint

 • Hvis du søker løsninger fra apotek for å avverge bite negler, sørg for å lese ingrediens først.

Epsom salt behandlinger for inngrodde tånegler

Epsom salt behandlinger for inngrodde tånegler


En inngrodd tånegl oppstår vanligvis på stortåen. Problemet starter når spikeren vokser nedover i stedet for oppover, og graver seg inn i huden. Det er mest vanlig for å begynne på siden av neglesengen. Dette skjemmende problem forårsaker betennelse, smerte og hevelse. Tilstanden forverres når spikeren skjærer inn i tåen og området blir infisert. Dette kan føre til mer smerte, hevelse og lossing av pus.

Epsom salt behandling

En måte å behandle en inngrodd tånegl hjemme er å suge den berørte foten i en Epsom salt bath løsning. Legge Epsom salter til en fot suge gjør væsken super mettet. Når du setter foten i blandingen, oppstår en prosess med osmose der trykket i saltløsningen er større enn i tåa. Dette forårsaker infeksjonen til å bli trukket ut i vannet og bidrar til det klart raskere.

Klar Epsom salt behandling

Du ønsker å suge føttene i både varme og kalde soaks å bekjempe infeksjonen. Til den varme suge, varmt vann til 100 grader, og deretter legge til mer varmt vann til en maksimal temperatur på 110 grader. Vær forsiktig så du ikke å gjøre det suge for varmt og brenne deg selv. Legg mengden av Epsom salt anbefales på emballasjen og røre inn til alt saltet er oppløst. For den kalde suge, legger isen til kaldt vann og ikke legge noen Epsom salter.

Soaking føttene

Sett føttene inn i varm suge i tre minutter. I tillegg til å utvise infeksjonen, den varme suge også bidrar til å lette smerte og redusere svellingen. Deretter flytter føttene inn i den kalde foten suge i et halvt minutt. Endringen fra varmt til kaldt bør øke blodtilførselen til føttene, hjelper kroppen bekjempe infeksjonen raskere. Gjenta hele prosessen tre ganger. Du kan suge din infisert foten flere ganger om dagen om nødvendig.

Andre behandlinger for inngrodde tånegler

Hvis inngrodd tånegl er infisert, er det verdt å gå til legen for å foreskrive noen antibiotika. Dette bør bidra til å befri kroppen av infeksjonen raskere. Hold infisert foten utsatt så mye som mulig ved å ha åpne toed sandaler. For å unngå å få en annen inngrodd tånegl, sikrer du ha riktig montering sko. Det hjelper også hvis du klippe tåneglene i en rett linje og ikke for kort.

Hva er årsaken til hvite linjer og rygger i neglene?

Hva er årsaken til hvite linjer og rygger i neglene?


Akkurat som huden, neglene er et barometer for generell helse. Marks og fargeendringer kan være et tegn på underernæring eller sykdommer - fortid, nåtid og fremtid. De fleste rygger og hvite linjer er et signal om noe mer skummel enn liten spiker skade, men av og til, de indikerer noe som bør sjekkes ut av en medisinsk faglig.

Leukonychia

Hvitt spiker eller leukonychia, er forårsaket av tilstedeværelsen av neglesengen av parakeratotic celler som ikke reflekterer lys. Disse gjør neglen eller deler av den vises hvitt. Hvite striper på neglene er kalt "delvis leukonychia" og kan være enten travers - over spiker - eller langsgående. Linjene ikke nødvendigvis vises på hver spiker. Partiell leukonychia kan også være en fase av den totale leukonychia og vises som et resultat av å ha lidd tuberkulose eller Hodgkins sykdom.

Årsaker

Traverse delvis leukonychia vises ofte på neglene av kvinner og er vanligvis forårsaket av matrix traumer under manikyr. Årsaken hvite linjer på tåneglene er ofte tilskrives dårlig tilpasset sko. I svært sjeldne tilfeller er disse linjene er et tegn på arsenikkforgiftning og kalles "Mees 'linjer." Andre forhold som kan føre travers hvite linjer inkluderer herpes, meslinger og malaria. Langsgående hvite linjer kan være forbundet med Darier sykdom.

Ridges

Langsgående riller på neglene kan være noe mer enn et tegn på alder, ifølge Jessie Lowenfelt, av McGill University. Den neglesengen i seg selv er anordnet i parallelle linjer som løper i retning av vekst. Som vi alder, disse linjene blir mer fremtredende. Horisontale rygger eller "Beau linjer," vises etter alvorlig fysisk eller følelsesmessig sykdom har hindret spiker vekst. Disse rygger vil etter hvert vokse ut i ca seks eller syv måneder, noe som er omtrent den tiden det tar for en helt ny spiker til å vokse.

Forebygging

For å hindre rygger og hvite linjer på neglene, er det viktig å spise et sunt godt balansert kosthold, sier Lowenfelt. Spiker krymper og sveller i vann, noe som gjør dem sprø. Gummihansker kan beskytte negler og fuktighetskremer og cuticle krem ​​vil bidra til å holde dem næring. Neglelakk stopper negler fra "puste", og neglelakkfjerner bør brukes med måte, som det er svært tørking. Viktigst, bør manikyr være milde.

Adrenal Health & Stress

I tider med stress, binyrene produserer et hormon som hjelper kroppen å forberede angrep. Kortisol er stresshormonet som får kroppen til å lagre fett for energi og gir et løft til immunsystemet. Konstant stress fører binyrene til å bli overarbeidet og utarmet butikker av dette hormonet er resultatet. Binyretretthet oppstår når kroppen ikke lenger kan produsere stresshormoner.

Trening

Trening er en av måtene du kan håndtere stress i livet ditt. Å ta en lang tur for å tømme hodet er en enkel teknikk for å eliminere stress på slutten av en lang dag. Turgåing er ikke den eneste form for trening som vil redusere stressnivået. Finn en trening rutine som du liker for den beste stress relief. Når du inkluderer en aktivitet som du liker, er det mer sannsynlig at du vil delta hver dag.

Fysisk aktivitet er også sunt for kroppen. En god treningsøkt hver dag vil fremme bedre søvnvaner, som er avgjørende for stress lettelse. Under øvelsen rutine, vil kroppen produsere endorfiner som hjelper deg å føle deg gladere. Når du føler deg bedre, blir binyrene kronisk tilkalt for å produsere stresshormoner.

Meditasjon

Prøv en av de mange forskjellige typer meditasjon som kan redusere kronisk stress. Selv sitter i noen minutter hver dag i rolig tanke er nok til å redusere stressnivået. Din meditasjon kan gjøres hvor som helst med bare noen få minutter av din tid.

Alle tanker som går gjennom hodet ditt til enhver tid kan føre til stress. Meditasjon hjelper eliminere disse tankene ved å fokusere oppmerksomheten på et mantra eller puste. Bare konsentrere seg om pusten kommer inn og går ut er nok til å jage bort de vanskelige tanker som forårsaker stress.

Unngå stressende situasjoner

Stressfaktorer varierer fra person til person. Kom i kontakt med de tingene som forårsaker stressnivået til å gå opp og utarbeide måter å unngå disse situasjonene. For eksempel, hvis du er stresset ut av trafikk om morgenen når du går på jobb, endre tidsplanen etter noen få minutter for å unngå situasjonen. Du kan også handle på dager når butikkene er ikke så overfylt å unngå stress i lange linjer.

Det er umulig å eliminere alle stress å unngå binyretretthet og adrenal overbelastning. Ta deg tid til å overvåke områder i livet ditt som forårsaker stressnivået til å gå gjennom taket. Når du vet hva disse områdene er, kan du ta positive skritt for å gjøre situasjonen bedre. Dette kan ha en dramatisk effekt på hvordan du føler deg og tilstanden til binyrene.

Acid Reflux og Stress

Acid Reflux og Stress


Acid reflux er en tilstand forårsaket av løfting av magesyre gjennom den nedre øsofagus. Den nedre esophageal sphincter (LES), som skiller magen fra spiserøret, blir irritert av den stigende syre, skape vond følelse kjent som halsbrann. Mens belastning ikke direkte provosere sure oppstøt, stress kan påvirke syre tilbakeløp i en rekke forskjellige måter.

Acid Reflux fakta

Akutt tilbakeløp er på grunn av en midlertidig avslappet LES, som tillater tilbakestrømming av syre. Når les opplever en kronisk avslapning, dysfunksjon eller svakhet, er det ikke til å fungere som en mage-spiserør barriere, som fører til gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Intensitet

Psykologisk stress kan føre en person til å oppleve symptomer på syre reflux (halsbrann smerte) med en større intensitet.

Expert Insight

The Journal of Psychosomatic forskning (2005) inneholdt en studie som indusert stress til kroniske halsbrann pasienter. Mens pasientene rapporterte en økt følsomhet for acid reflux symptomer, forekom ingen faktiske økningen i esophageal syre nivåer.

Prostaglandiner

Prostaglandiner er hormonliknende stoffer som linje og beskytte magen; stress kan føre til et fall i nivået av prostaglandiner, og således øke magen sårbarhet for esophageal reflux syre og symptomer.

Atferd

Stress kan føre til endringer i atferd som for eksempel kveldsåpne overspising, røyke sigaretter (kanskje overdrevet) og overdreven alkoholforbruk - som alle kan utløse acid reflux symptomer.

Overfølsomhet

Etterforskerne ved UCLA Center for Neurovisceral Sciences funnet at GERD pasienter med varig hverdagens stress (eller kronisk angst) var mer sannsynlig å oppdage reflux symptomer under anfall av stress, noe som tyder på en sammenheng mellom psykiske plager og symptom oppfatning.

Adenosin Stress Protokoller

Adenosin Stress Protokoller


En tredemølle stress test brukes til å teste funksjonen av hjertet for å kunne fastslå hjerte abnormiteter. En pasient skal ha et hjerte overvåking maskin posten hans eller hennes hjerteslag mens han eller hun går på en tredemølle. Adenosin og dobutamin er sprøytet inn i kroppen for å utføre en stresstest på pasienter som ikke klarer å fullføre en tredemølle stress test. Adenosin akselererer hjertet, slik at en lege for å sjekke for hjerterytme unormalt. En rekke protokoller blir ofte fulgt når fullføre en adenosin stresstest.

Forberedelse

Ifølge Marquette General Health System, bør du ikke drikke noen form for koffein-holdige drikker, som kaffe, te og brus, før du får en adenosin stresstest. Bør ikke drikke eller spise noe seks timer før testen, bortsett fra små mengder vann. Pasienter kan ikke være i stand til å ta visse medisiner før testen, og de bør rådføre seg med en lege om disse medikamentene. Noen over-the-counter medisiner, for eksempel excedrin, inneholder koffein. Bruk komfortable klær, som en adenosin test kan ta fem timer, ifølge Marquette General Health System.

Skanning

Når du går til et legekontor for adenosin stresstest, en kardiolog og kjernekraft medisinsk teknolog vil bildet ditt hjerte før stresstesten oppstår. En sykepleier vil sette en intravenøs (IV) linje inn i armen til en pasient, som brukes til å passere adenosin og isotopen inn i kroppen. En radioaktiv isotop, blir brukt for å skape et bilde av hjertet ved hjelp av en atom kamera. Denne prosessen gjør at en kardiolog for å sjekke ut ditt hjerte i hvile og sammenligne dette bildet til ditt hjerte etter stresstesten. Atom medisinsk tech vil bruke ca 20 minutter å lage et bilde av ditt hjerte, og du vil måtte vente for bildene som skal utvikles.

Stress Test

Under den andre delen av testen, vil du bli koblet til en hjerte overvåkning (EKG) maskin. Denne maskinen vil spore hjerteslag over varigheten av testen. En kardiolog vil strengt overvåke pasientens vitale tegn, mens adenosin stresstest blir gjennomført. Du kan føle smerte eller ubehag som pulsen akselererer, men dette vil gå bort etter stresstesten er over.

Resultater

Den kardiolog vil ta bilder av hjertet og EKG-data, og han eller hun vil gå gjennom denne informasjonen for å kunne fastslå noen hjerte unormalt. Etter testen, kan du hvile for to og en halv til tre timer, inntil legen gir deg mulighet til å forlate. Du kan ikke spise eller drikke noe etter denne perioden. Legen kan ta flere bilder av ditt hjerte etter at adenosin har forlatt systemet.

Grey Hair & Stress

Kan stress være årsaken til grått hår? Stress kan faktisk være en faktor som fører til det første utbruddet av sølvfargede tråder i din ellers naturlig strålende hårfarge. Studier har konkludert med at visse fysiologiske og miljømessige stressfaktorer kan påvirke hårsekken evne til å produsere pigment. Men når du går grå er fortsatt i stor grad bestemmes av én faktor - din genetiske makeup.

Prosessen med å gå Grey

Mens alle av årsakene til grått hår er fortsatt under utvikling, er prosessen med gråning ganske grei. Cellene i hårsekkene som forårsaker melanin (pigment) som skal produseres er kalt melanocytter. Melanin er også ansvarlig for den fargen du ser på din hud og negler. Hver melanocyte har en forhåndsbestemt levetid, stor grad bestemt av genene dine. Når en melanocyte dør, slutter produksjonen av melanin. Hår med noen gjenværende melanin vokser ut grå eller sølv, mens håret uten pigment vokser ut hvite.

Er stress en faktor?

Ifølge Scientific American, kan hormoner som produseres av stress redusere levetiden på melanocytter, men ingen formell kobling er etablert mellom stress i seg selv og tilstedeværelsen av grått hår. Imidlertid kan andre faktorer som også spiller inn. Ifølge forsker Emi Nishimura av Tokyo Medical and Dental University, er DNA stadig utsatt for skade av eksponering for kjemikalier, ultrafiolett lys, og ioniserende stråling. Resultater av et laboratorium studie utgitt i juni 2009 avdekket at etter mus ble utsatt for røntgenstråler og kjemiske injeksjoner, stamcellene i deres hårsekker fått varige skader, forårsaker pelsen å vokse ut upigmentert. Uroen i gener brakt videre av uunngåelig eksponering for slike skadelige elementer kan være en ledende faktor i aldringsprosessen, konkluderer studien.

Grey Night: Truth or Legend?

Historien er fylt med folklore om kjente skikkelser som hårfarge ble påvirket av ekstrem frykt, angst og stress. Håret av Thomas More og Marie Antoinette angivelig gikk hvit natten før de skulle henrettes. Fordi det tar mer enn bare en dag for tidligere pigmentert hår å vokse ut hvit, er det høyst tvilsomt at disse historiene er sanne. Men, kalt en medisinsk tilstand diffus alopecia areata fører pigmentert håret til å falle ut samtidig la upigmentert hår intakt. Dette kan forklare hvorfor noen mennesker synes å gå grå i en svært kort periode.

Andre årsaker til Grey Hair

Grått hår er tettest forbundet med aldringsprosessen. Menn legger merke til grå hår først rundt en alder av 30 og kvinner i en alder av 35. Men tidlig grått kan være et resultat av enkle genetikk - hvis mange nære familiemedlemmer hadde tidlig grått hår, er det en god sjanse for at du vil også. Det finnes imidlertid andre medisinske tilstander som kan føre til grått hår, slik som anemi, tyreoidforstyrrelser og vitiligo, som er en form for albinisme.

Kan Grey Hair bli reversert?

Alternative løsninger som den gamle kinesiske urt Fo-Ti lover å reversere grå hår, men det vitenskapelige samfunnet forsikrer oss om dette er ønsketenkning. Det er ingen medisinsk behandling som kan reversere grå hår. Uansett om din grå er faktisk forårsaket av stress, aldringsprosessen eller andre faktorer, den eneste sikre løsningen til "herding" grå hår kan bare bli funnet i en forbrukerprodukt: en boks med hårfarge.

Hva er håret Negl?

Hårtap kan føre til psykisk stress og tap av selvfølelse. Hvis du er misfornøyd med utseendet ditt på grunn av skallethet, bør håret pode vurderes.

Håravfall

Hårsekkene har tre stadier. Det vokser et hår, så det kaster et hår. Til slutt går hårsekken sovende i en kort periode før du starter prosessen på nytt. Når hårsekken ikke vokser et nytt hår, kan dette føre til hårtap.

Hair Negl

Hair pode, eller hårtransplantasjon kirurgi, er en behandling for hårtap. Legen din kan ta sunne follikler fra baksiden og sidene av hodebunnen og transplantere dem inn i skallet områder, gjenopprette håret.

Enkelt Grafts

Hår pode kan gjøres en follikkel av gangen eller i grupper. Enkelt hår grafts brukes ofte for å skape en naturlig ser ny hårfestet at legen kan planlegge med presisjon.

Mikro-grafts

I en mikro pode, fjerner legen tre eller fire hårsekker om gangen og transplantasjoner dem som en gruppe. Dette skaper en fyldigere, tykkere utseende i ditt nye hår enn en enkelt pode.

Betraktninger

Hair pode kan føre til at noen komplikasjoner, inkludert arrdannelse i de områdene der hårsekkene høstes og risikoen for infeksjon ved transplantasjon nettstedet.

Ernæring for sunne negler

Ernæring for sunne negler


Ernæring spiller en viktig rolle i produksjon og vedlikehold av sunne negler. Uten riktig foring, kan våre kropper midlertidig mister evnen til å gjenoppbygge og reparere. Neglene kan gi et tidlig varsel om at kostholdet er mangler eller at noe mer alvorlig kan være galt med funksjonen til en av kroppens systemer.

Fordeler

God ernæring er viktig for alle aspekter av sunn spiker vekst og utseende. Linjer, hvite flekker og sprø negler er bare noen av konsekvensene en grunnleggende mangel på vitaminer og mineraler kan ha på neglene.
Etter en riktig diett av balansert ernæring, slik som den som er vist i USDA mat pyramide, er måten å forsikre kroppen har det materiale det er behov for å bygge friske celler, vev og hud.
Alle kroppens systemer er da frisk nok til å jobbe sammen, hver og en fungerende fullføre et skritt i prosessen med spiker regenerering.

Betraktninger

Helse og generelle tilstanden til negler kan peke din lege mot spesifikke medisinske problemer som påvirker kroppen din. Jo mer sunn spiker, vil de mer åpenbare disse signalene fra innenfor være og jo raskere du kan få en diagnose.
Spiker farge er den mest grunnleggende anelse legen kan legge merke til. Negler med et blått skjær kan vise mangel på oksygenopptaket i blodet fra en pust eller blodsykdom. Røde spiker senger kan bety hjertetrøbbel. Bleke spiker senger kan bety anemi er et problem.

Advarsel

Slanking, spiseforstyrrelser og ekstrem mangel på enkelte komponenter i kostholdet (protein, mineraler og vitaminer, for eksempel) kan negativt påvirke vekst og helse negler.
Mangel på kalorier vil bremse veksten av neglene. Fordi negler vokser raskt, kan endringer sees på deres overflate før mer alvorlige symptomer (av sykdom eller mangel) vises i resten av kroppen.

Forebygging

Delta i aktiviteter som krever bruk av hendene kan bidra til å fremme blodstrøm og gi sirkulasjonen som trengs for å bidra til å vokse og reparere negler.
Hele syklusen er drevet av riktig ernæring. Hvis du er frisk, hvis kroppen din er godt matet, vil neglene bli sunnere. Hvis du spiser riktig, vil cellene ha de grunnleggende byggesteinene for å regenerere. Neglene vil være bedre i stand til å oppnå lengde uten svakhet (som kan føre til bøying og brudd).

Misforståelse

Ikke bry prøver å spise en bestemt mat å kurere spiker ills. For eksempel, spise gelatin eller soaking hendene i det vil ikke øke styrken på neglene ( http://www.roanoke.com/entertainment/insideout/eat/wb/109415 ). Det er en myte.
Hver spiker inkonsekvens indikerer ikke en medisinsk tilstand eller sykdom. Noen er rett og slett et resultat av daglig slitasje, svingninger i våre vaner eller kosthold.

Typer av negl sykdom

Typer av negl sykdom


Vi ser ofte negler som "skrape verktøy", men de faktisk beskytte vev av våre fingre. Våre negler er bygget opp av lag av keratin, som er en herdet protein også funnet i hår og hud. Ifølge MedlinePlus, kan negler gi en indikator på hvor sunt du er: når neglene er glatt med en konsekvent farge, indikerer at dette generelt god helse. Imidlertid kan visse negl misfarging og endring i vekstrate signaliserer sykdom.

Splinter Hemorrhages

Splinter blødninger er gjenkjennelige med sin farge, en rødbrun farge. The American Academy of Dermatology (AAD) forklarer at utbryter blødninger vises som en fin vertikal linje som ser ut som en splint, bare under neglen. Splinter blødninger oppstår når blodårene i neglesengen er skadet, vanligvis ved skade. Imidlertid bemerker MedlinePlus også at visse medisinske tilstander som infeksjon i hjerteklaffene forårsake disse blødninger også, så det er best å se en hudlege for å positivt identifisere deres sak.

Bakterielle infeksjoner

Rødhet, smerte og hevelse i hudfolder rundt neglen er symptomer på en bakteriell infeksjon, som er ofte forårsaket av eksponering for vann og kjemikalier. AAD anbefaler at du ser ut for noen grønn misfarging, noe som indikerer tilstedeværelse av en bakterie som heter Pseudomonas. Hvis du har en bakteriell infeksjon, kan du se en hudlege.

Vorter

En spiker som endrer form kan være en indikasjon på en vorte. Vorter lever i noen del av negl og kan til slutt ødelegge den. En vorten er en virusinfeksjon som påvirker huden rundt eller under neglen. Vorter kan være svært smertefullt og kan hindre deg fra å bruke affisert finger. Legen kan fjerne vorte ved å fryse den.

Mucinøst Cyster

Mucinøst cyster, beskrevet som "klare, gelé-fylt papler eller Sacs" av American Academy of Dermatology, vises på bunnen av neglen. Disse cystene kan bli smertefullt og skade eller deformere neglen. Fjerning av cysten er anbefalt behandling for denne tilstanden.

Mørke flekker eller streker

Utseendet til mørke flekker eller streker kan være et resultat av en skade. Hvis du ikke har hatt en skade på neglen, gå å se din lege som i dette tilfellet noen mørke flekker eller streker kan indikere en melanom, "den mest dødelige formen for hudkreft,» sier AAD.

Psoriasis negler

Hvis du har psoriasis, en hud tilstand som forårsaker røde, skjellende flekker, kan du også lider av spiker problemer. The American Academy of Dermatology viser symptomer på denne tilstanden som rislende, groptæring og spiker misfarging. Dessuten kan huden under neglen blir rødbrun. I tillegg kan splint blødninger danne og spiker kan den løsne fra neglesengen eller det kan smuldre eller delt.

Tånegl vekst problemer

Tånegl vekst problemer


Du kan ikke bruke mye tid på å tenke tåneglene, men problemer med dem kan indikere andre helsemessige problemer. Siden tånegler er plassert på en av de ytterste punktene i sirkulasjonssystemet, kan de signalisere tilstedeværelsen av systemiske sykdommer og andre tilstander. De kan også oppleve lokaliserte problemer som langsom vekst eller deformere spiker som det vokser.

Typer

Flere forskjellige typer av sykdommer kan påvirke tånegler. Psoriasis lider har ofte økt spiker tykkelse og vekst problemer som skaper groper i neglene. Personer med jern-mangel anemi kan utvikle negler som runder innover, ikke utover. Soppinfeksjoner kan føre til at neglen til å forvrenge, tykkere og vokse feil. Folk som har hatt alvorlige sykdommer kan finne sine negler har hvite linjer på tvers dem, noe som indikerer en periode med svak vekst.

Funksjon

Tåneglene vokser stadig, men ulike forhold føre dem til å vokse på forskjellige måter. For eksempel, hvis en person har en overdreven mengde skjoldbruskkjertel hormon i deres system, kan de ha ekstremt rask voksende tånegler. Folk å komme seg en skade kan også ha problemer med rask vekst. Lave nivåer av visse hormoner kan føre til langsom eller inkonsekvent vekst.

Betraktninger

Nail vekst problemer kan oppstå på personer av begge kjønn og alle aldre, men er vanlig hos eldre mennesker og de med dårlig sirkulasjon. Siden behandling av spiker problemer kan kreve delvis eller total fjerning av spiker, og siden andre behandlinger ofte påvirke koordinasjon, eldre og personer med nedsatt funksjonsevne bør se en profesjonell til å håndtere sine negleproblemer.

Forebygging / løsning

Det er mulig å behandle noen typer tånegl vekst problemer hjemme. Infiserte tåneglene kan bli dynket i saltvann og bandasjert, og medisinert soaks kan hjelpe soppinfeksjoner. Alltid diskutere alvorlige endringer med en lege, though. Hold neglene rene, trimme regelmessig og unngå iført trange eller spisse sko for å hindre inngrodde negler og andre misdannelser som ikke er forårsaket av sykdom.

Advarsel

Tånegl vekst problemer kan se relativt små, men de kan signalisere et mye mer alvorlig problem. Skjoldbrusk problemer, anemi og til og med hjerteproblemer kan føre til problemer i spiker vekst. Ubehandlede tånegl vekst problemer kan føre til forverring fysiske tilstand. Selv om problemer med spiker vekst er bare i tåen, kan dårlig behandling resultere i smerter, infeksjoner og skader på foten.

Hvordan bruke Negler som tegn på helseproblemer

Hvordan bruke Negler som tegn på helseproblemer


Vi bite, fil og male våre negler, avhengig av humør eller anledning. Men vi ofte ikke klarer å gjøre våre negler hva som er mest presserende - se på dem etter tegn til helseproblemer. Selv ikke vanligvis det første tegn på at noe er galt, kan varierte unormalt av neglen signalisere det på tide å se en lege.

Bruksanvisning

•  Undersøk dine negler for variasjoner i farge. Ifølge WebMD, kan hvite negler betegne helsemessige problemstillinger knyttet til leveren, for eksempel hepatitt; mens gule negler kan signal luftveis- og lungeproblemer eller diabetes. Nyreproblemer er forbundet med negler som er halvt hvit og halvt rosa.

Se under neglen til neglesengen. Vær oppmerksom på spiker senger som er røde eller bleke. Røde spiker senger har vært knyttet til hjertesykdom, mens hvite eller bleke spiker senger har vært knyttet til anemi, ifølge WebMD. Røde striper har vært knyttet til lupus og bindevevssykdommer, mens mørke linjer under neglen kan signalisere melanom.

Gni fingrene over neglen. Ribbing av neglen kan signal psoriasis eller inflammatorisk artritt. Lungesykdommer kan varsles med overflødig vev nær endene av fingre, kalt "clubbing", ifølge WebMD. Clubbing er også assosiert med "inflammatorisk tarmsykdom, hjerte- og karsykdommer og leveren forhold", ifølge Mayo Clinic. Anemi kan også være forbundet med "spooning" av neglene, hvor kantene av spiker vippe oppover, likner en skje.

Kontroller at spikeren er fortsatt festet til negl. Hvis spikeren blir frakoblet fra sjiktet, kan den signalisere en myriade av tilstander, inkludert underernæring og ukontrollert diabetes.

Tips og advarsler

 • Gå til legen din dersom du merker unormalt av neglene. Pass på å merke noen ekstra symptomer samt hvor lenge neglene har hatt farge og tekstur forskjeller.

Hvordan Cut diabetiker tånegler

Diabetikere må være veldig forsiktig med føttene. Cutting tåneglene for en diabetiker person er en oppgave som bør være ferdig med presisjon og oppmerksomhet på detaljer.

Hvordan Cut diabetiker tånegler

Fyll liten fot badekar med varmt vann. Test vannet med albuen din for å sikre at vannet ikke er for varmt. Diabetikere har nedsatt følelse i føttene og varmt vann kan lett føre til brannskader. Sug føttene i badekaret for ikke lenger enn fem minutter.

Bruk badehåndkle til å tørke av føttene grundig. Husk å tørke hver tånegl og mellom tærne også.

Bruk tånegl clippers å kutte hver tånegl rett over. Ikke kutt tånegl hele veien opp til huden linje. Cutting tåneglene for kort kan forårsake sår eller blemmer å danne.

Bruk en Emery bord til forsiktig fil hver tånegl rett over. Vær forsiktig så du ikke å sende inn huden rundt tåneglene da dette kan også føre til blemmer.

Kontroller hver tånegl å sørge for at huden ikke ble skadet. Hvis det er noen kutt eller skrubbsår til slutten av tærne fra prosedyren, legen din ringe så snart som mulig. Legen vil trenge å evaluere såret for å sikre at infeksjonen ikke forekommer.

Hint

 • Sørg for å arbeide i et område med god belysning. Arbeid langsomt og betale ekstra oppmerksomhet til oppgaven.
 • Diabetikere har nedsatt følelse i beina og kan ikke føle smerte. Sørg for å inspisere føttene godt etter klipping tåneglene. Hvis du har skadet noen av tærne, er det svært viktig å se din lege. Små sår fra kutte tåneglene kan utvikle seg til større sår og infeksjoner. Om lov til å utvikle seg, kan amputasjon av føtter føre.

Fjerning av inngrodde tånegler

Fjerning av inngrodde tånegler


En inngrodd tånegl kan skape unødig smerte og hevelse på noen tå, men er mest vanlig på stortåen. Tilstanden vil ikke fikse seg selv og trenger din inngripen. Denne foten sykdom kan være forårsaket av iført feil montering sko. Eller det kan være forårsaket når en tånegl er klippet for kort. Når spikeren er trimmet i en vinkel kan det vokse tilbake i og under huden, forårsaker ubehag eller smerte. Folk alle i alle aldre kan lide av denne tilstanden, som kan være lett utbedret hjemme. Hvis det ikke er noen infeksjon eller du kan ikke gjøre det til en lege, kan du prøve å rette på inngrodd tånegl selv.

Bruksanvisning

•  Bløtlegg tå og foten i et varmt bad med vann og Epsom salt. Hvis du ikke har Epsom salt, bland i litt av hydrogen peroxide. Hold tå under vann inntil huden blir myk.

Gni forsiktig tilbake huden dekker inngrodde negler. Stoppe hvis det blir smertefullt. Dette kan gjøres samtidig som tåen er fremdeles i vannet. Tørk foten grundig.

Klipping en del av tånegl nær brikke som er innebygd kan bidra til å lindre problemet. Fagfolk anbefaler at du ser dem i stedet, men du kan fjerne den smertefulle inngrodde tånegl stykke hjemme hvis det ikke er noen infeksjon.

Bruk pinsett til å lage en liten rift i toppen av neglen nær inngrodde delen. Trekk forsiktig liten stripe av spiker hvis du har nok spiker til å gjøre dette uten å utsette den sarte huden under neglen. Trekker i retning av hvor inngrodde delen er. Du kan fjerne det lille stykket som er inngrodde på denne måten, ved å forsiktig trekke den ut.

Skyll tå med trollhassel eller annen mild cleanser. Gni i en antibiotisk salve og dekk med en bandasje. Sjekk på tånegl igjen før du går til sengs. Gjenta soaking hvis nødvendig.

Tips og advarsler

 • Infeksjon er tydelig av hevelse, smerte og pus.
 • Unngå gjentakende inngrodde tånegler ved å kutte negler i en rett linje, ikke en kurve.
 • Hvis et barn eller småbarn ser ut til å være gange morsomt eller haltende, sjekk hans tær for en mulig inngrodd tånegl.
 • Diabetikere bør ikke prøve å fjerne en inngrodd tånegl hjemme, i stedet ringe legen.

Om tånegler

Finger- og tåneglene er primas svar på klør. Den harde, flate strukturen av negler bedre grep og følsomhet ved å støtte tips av fingre og tær. Tåneglene er utrolig tøff, så de gir en viss beskyttelse til endene av tærne.

Funksjoner

Tåneglene er porøse strukturer laget av proteinet keratin. Keratin celler produseres i matrisen, som er plassert under huden på bunnen av negleplaten kalt den proksimale fold. Matriksen er ansvarlig for å bestemme formen og tykkelsen av negleplaten. Huden under neglen plate kalles neglesengen. Skjellaget, eller eponychium, som har utspring i den proksimale fold, beskytter matrisen fra smitte ved å forsegle den bort fra det ytre miljø. Den halvmåne formet lunula som fronter den proksimale fold representerer den delen av neglen rot som strekker seg inn i neglesengen. Tåneglene vokser ca 2 til 3 mm per måned. Det tar i gjennomsnitt 12 til 18 måneder å vokse en tånegl.

Forebygging / løsning

Hold tåneglene rent, tørt og godt trimmet. Du bør klippe dem rett over for å unngå en inngrodd negl. Hvis tåneglene er spesielt tykk, prøv å dyppe dem i varmt saltet vann i 5 eller 10 minutter, og deretter bruke en fuktighetskrem som urea eller melkesyre krem ​​for å myke dem opp før trimming. Bruk alltid sko med tilstrekkelig plass for tærne og tånegler. Sørg for at verktøyene som brukes til trim og ta vare på tåneglene er hygienisk. Mange salonger bruker nå produkter som gel eller krem ​​cuticle vers fremfor cuticle saks.

Betraktninger

Inngrodde tånegler, et vanlig problem, kan oppstå hvis tåneglene ikke er skikkelig kuttet (dvs. rett over) eller skoene er for trange. Tånegl kurvene ned under huden på de sideveise bretter. Hvis du får en inngrodd negl, må du se en spesialist. IKKE prøv å "grave det ut" selv. Du kan ende opp med en alvorlig infeksjon.

Betraktninger

De fleste infeksjoner som rammer tåneglene er sopp, den vanligste av disse er dermatofytter og gjær. Noen ganger kan du bli kvitt denne type infeksjon med en aktuell soppdrepende middel; de vanligvis krever noen form for muntlig reseptbelagte medisiner. Til tross for det faktum at det er en arvelig tilbøyelighet mot soppinfeksjoner, disse sjelden forekommer i barn.

Bakterier kan også være kilden til en tånegl infeksjon, som manifesterer seg som rødhet, hevelse og smerte rundt hudfolder. Disse infeksjonene vanligvis følger noen form for skade eller traume til spiker, men kan også være på grunn av overeksponering for vann eller kjemikalier.

Advarsel

Tåneglene kan også være bud om en rekke sykdommer, blant annet lunge eller nyresykdom, psoriasis eller andre bindevevssykdommer, dårlig ernæring eller en legemiddelreaksjon. Hvis fargen eller formen på tånegl endringer, eller hvis du ser hvite eller sorte linjer, bulker eller rygger i tåneglene, bør du oppsøke lege.

De viktigste årsakene til stress i familielivet

Når vi kommer hjem fra jobb regner vi med å være i stand til å slappe av, slappe av og tilbringe tid med familien, men selv familielivet kan noen ganger være stressende. Stress er ikke begrenset til ett aspekt av livet. Det påvirker oss på mange måter og flere områder av våre liv. Noen ganger det mest stressende tid er det på tide at vi tilbringer med mennesker vi elsker mest.

Bruksanvisning

Typer

De vanligste årsakene til stress i familielivet er økonomi, arbeid og helse. Den økonomiske situasjonen er årsaken oftest sitert for stress i familielivet. Når det er økonomiske problemer, folk har en tendens til å leve i en evig tilstand av stress. Arbeidet kan legge til familie stress også. Det er nok av folk som føler seg fanget i dead-end jobber uten mulighet for avansement. De jobber lange dager, gjør minstelønn og sliter med å betale regninger. En annen faktor som forårsaker stress er mangel på jobbsikkerhet.

Barn er en annen kilde til stress. Foreldre prøver å beskytte dem fra de harde realitetene i verden, men til tider hindringer kan virke uoverkommelig, spesielt når barna nå de pre-teen og tenårene. Foreldre bekymrer seg for tenåringer å bli involvert med alkohol eller narkotika, eller henger med feil gjeng. De bekymre seg om sin utdanning, og sørge for deres behov og deres sikkerhet. Tar på seg for mange oppgaver er en annen viktig årsak til stress i familielivet. Noen mennesker synes det er vanskelig å si nei. Dette får dem til å bli belastet med mer enn de kan håndtere.

Helse kan være en årsak til stress, særlig når folk begynner å alder eller om de har en spesiell helsetilstand. Å leve med dårlig helse kan være stressende nok, men folk flest er så opptatt av for den økonomiske sikkerheten til sine familier som de er sin egen helse. Foreldre som fortsatt har små barn bekymre deres omsorg bør noe skje med dem før barna er vokst.

Effekter

Stress kan ha en enorm innvirkning på familielivet. En person som lider av stress kan være mer sensitive og irritabel enn normalt. Han kan argumentere med sin ektefelle over saker som vanligvis ikke ville provosere en slik respons. En stresset forelder kan knipse på barn over den minste overtredelse, da føler dårlig om det senere. Når en person i en familie opplever høyt stress nivå, alle andre føler stress også. Familiemedlemmer kan føle seg som om de går på eggeskall. Det er vanskelig å trøste noen som er ekstremt stresset siden de kan bli deprimert også.

Betraktninger

Det er flere faktorer å ta hensyn til når du arbeider med stress i familielivet. Når årsakene til stress er identifisert, finne ut om de har vært på lang sikt. For eksempel har økonomiske problemer pågått? Har ekteskapet vært i trøbbel for en stund? I så fall må du komme til roten av problemet å finne en løsning. Søke hjelp av et ekteskap rådgiveren eller gjeld konsolidering spesialist for å sette problemet i riktig perspektiv. Finn ut hva alternativene er, søke alternativer og jobbe mot en løsning. Ta det ett skritt av gangen. En annen kilde til stress er at folk ofte prøver å gjøre for mye for fort. Når du tar på mer enn din del at du er nødt til å ende opp med å føle seg stresset. Hvis du setter deg bak i dine ansvarsområder og problemer ser ut til å montere raskere enn du kan løse dem, lære å takle en situasjon på en gang. Fordel prosjekter i små skritt, slik at de vil være lettere å håndtere.

Betydning

Stress er en del av livet og vi er alle berørt av det på en eller annen måte. Men når kilden til stress er i ens familieliv, synes det er det ingen unnslippe. Du kan la stress arbeid på kontoret, men når du går hjem til stress, ender du opp med å leve i en tilstand av kronisk stress, som er dårlig for alle rundt deg. Du kan føle at du må forlate huset og gå andre steder bare for å få litt fred i sinnet. Håndteringen av det nivået av press er absolutt ikke sunt.

Bruk en positiv tilnærming til å lindre stress i familielivet. Hold en åpen linje for kommunikasjon med din ektefelle og familiemedlemmer. Snakk med tenåringsbarn. Selv om de opptrer som om de hører ikke etter, være trygg på at de hører deg. Bare å få dine følelser ute i det fri kan gå en lang vei mot å lindre stress. Talking kan ikke løse problemene som forårsaker stress, men det kan hjelpe slippe stress du har holdt flaske opp inni. Familie stress kan beseires når familiemedlemmer jobber sammen for å løse problemer.

Advarsel

Langvarig stress kan påvirke helsen i negativ måte. Stress kan bidra til et bredt spekter av helsemessige forhold fra hodepine til hjertesykdom. Det kan påvirke deg mentalt, fysisk og følelsesmessig. Stress kan påvirke din evne til å konsentrere seg og forstyrrer søvnmønster. Å leve med kronisk stress kan føre til alkoholisme, narkotikamisbruk, overspising, manglende appetitt og depresjon. Kronisk stress kan også svekke immunforsvaret, noe som gjør deg utsatt for en rekke helsemessige forhold. Alle disse faktorene påvirker familielivet, fører til enda mer stress i det lange løp.

Forebygging / løsning

Alle har stress i livet, men det er hvordan du reagerer på at stress som er viktig. Du kan lære å takle stress ved å se etter positive løsninger. Be om hjelp når du trenger det og holde en åpen linje for kommunikasjon med din ektefelle, kolleger, venner og familiemedlemmer. Folk vet ikke hvordan du føler deg, med mindre du snakker med dem. Ikke sjonglere for mange oppgaver på en gang og gjøre en forpliktelse om gangen. Du kan takle stress i livet ditt hvis du lærer å forvente et positivt utfall heller enn en negativ en. Mennesker som lever under kronisk stress har en tendens til å forvente det verste case scenario. Slutt å dvele ved det negative og se for seg det positive. Stress safter din energi. Det tar gleden ut av å leve livet. Lær å håndtere stress i stedet for å la den kontrollere deg.