Digidexo.com

Vaskemiddel og eksem

Vaskemiddel og eksem


Eksem er en hud tilstand som kan forårsake en kløende, irritert og rødt utslett på barn og voksne. I mange tilfeller kan eksem agiteres av detergenter, inkludert såper. Noe som brukes til å rense kroppen eller klærne kan betraktes som et vaskemiddel. For å forebygge og unngå kløende utslett, bytte til sensitiv hud vaskemidler og såper.

Tilstand

Parfymerte såper, vaskemidler, tøymyknere, bad rengjøringsprodukter, kjøkken såpe og andre husholdningsvaskemidler kan agitere eksem. Eksem er en hud tilstand som ofte er genetisk arvelig. Det ser ut som en hevet, rødt utslett som vises på hender, føtter og ansikt. Det kan også spre seg til bena og armene. Hvis barn blir født med eksem, de vil alltid ha det. Men, det finnes måter å hindre utbrudd av utslett. Noen ganger medisinering er nødvendig, men i andre tilfeller, bytte til sensitiv hud vaskemidler hjelper.

Såper

Såper er ofte en stor gjerningsmann når det kommer til eksem utbrudd. Såpe er en hvilken som helst form for vaskemiddel påføres huden. Hvis du mistenker såpe forårsaker eksem utbrudd, lukter hendene etter vask dem. Hvis det er en blomstrende duft, deretter såpe du bruker, har en parfyme additiv. Dette additiv har vært kjent for å irritere eksem. Bytt til en parfyme-fri såpe. Etiketten på såpe eller ingrediensene vil liste parfyme eller duft, som en ingrediens. Se etter en såpe som er annonsert "for sensitiv hud" eller "parfyme-fri."

Vaskemidler

Vaskemidler kan også forårsake eksem flare-ups. Mens midler i tillegg til å vaske klær, er parfyme eller tilsetningsstoffer også igjen i klær, noe som kan irritere huden. I dag er det mange alternativer som ikke inneholder tilsetningsstoffer. Se etter "gratis og klare" vaskemidler eller de som er annonsert også mild mot huden.

Diagnose

For å finne årsaken til eksem kviser, sjekk først hjemme. Se på klærne og huden under en svart lys. Hvis enten gløder brightly under svart lys, betyr det at det er parfymer lagt til, som kan være årsaken til eksem. Hvis du bruker rengjøringsprodukter regelmessig for badet eller kjøkkenet og merker en break-ut kort tid etter bruk, kan det være lurt å bruke naturlige produkter som eddik og natron.

Expert Hjelp

Hvis du endrer dine såper og vaskemidler ser ikke ut til å fungere, må du kanskje ta kontakt med legen din for å få en reseptbelagte medisiner. Flere aktuelle kremer eksisterer for å avskrekke eksem flare-ups, og bare legen kan avgjøre hvilke som er best for din tilstand.