Digidexo.com

Er det en spesiell diett for primær pulmonal hypertensjon?

Primær pulmonal hypertensjon er en tilstand hvori blodtrykket i lungearterien stiger langt over vanlige nivåer for noen åpenbar grunn. Årsaken til primær pulmonal hypertensjon er ikke alltid sikker og ofte etterlater leger noe annet valg enn å forsøke å behandle tilstanden gjennom prøving og feiling. Som pasient kan dette la deg lurer på hva er trygt å spise mens du behandler deg. Heldigvis er det generelt akseptert at en lav salt diett er gunstig for dem som lider av primær pulmonal hypertensjon.

Effekter av Sodium på High Blood Pressure

En lav natrium diett kan være effektive i å senke blodtrykket generelt --- og spesielt med primær pulmonal hypertensjon --- fordi lavere natrium betyr lavere mengder av overflødig væske i kroppen som fører til høyere blodtrykk.

Når natrium når et uforholdsmessig nivået i kroppen, må nyrene arbeide vanskelig å behandle saltet. Når natriuminntak overskrider hva kroppen kan fjerne, bygger salt opp i blodet og rundt celler, holder for mye væske (oppblåsthet blodet) og bidrar til høyt blodtrykk.

Tips for en lav salt diett

Heldigvis for de fleste amerikanere, fordi høy salt i matvarer har blitt et problem, det er mange næringsmiddelbedrifter skape alternativer til deres beste merkene som inneholder langt mindre salt. Nesten alle typer cracker, suppe og juice inneholder en versjon med halvparten eller mindre salt enn det opprinnelige produktet.

Det er to viktige tips for å kutte ned på saltinntaket. Umiddelbart slutte å spise rask mat og behandlet mat, og ikke strø salt på noen av de matvarene du lage mat hjemme. Andre tips inkluderer å spise mindre mengder ketchup og sennep, unngå spekemat, unngå biff eller andre sauser og unngå saltet nøtter og peanøttsmør.

Lave salt diett Substitute tips

Mens du spiser en lav salt diett ser ikke ut som en hyggelig måte å leve, er det også alternativer for å holde dine matvarer velsmakende og sunn samtidig. Du kan starte ved å spise friske grønnsaker og frukt så mye som mulig. Grønnsaker og lave salt oster går godt sammen, spesielt når krydret med forskjellige urter.

Tenk krydre dine måltider med sitron, en liten mengde sukker, eller løk, persille, hvitløk, vin og andre typer krydder på krydderhylle. Eddiker er gode måter å legge smak til et måltid som en salt erstatning.

For snacks, kan du prøve å erstatte en banan, banan brød og melk, kanel epler eller noen annen form for krydret frukt. Du kan selv vurdere en lav salt cracker og en lav salt ost eller lavt fett blitt ost som en fin dessert etter middagen.

Vær oppmerksom på etikettene på de produktene du velger, og holde en daglig logg over saltinntaket.