Digidexo.com

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hva er endometriose?

Endometriose er en lidelse som påvirker millioner av kvinner over hele verden. Den er oppkalt etter endometriet, vevet fôr livmoren. Man vet at det skjer, eller ved hvilken prosessen, men endometriose oppstår der endometrievev er funnet voksende utenfor livmoren. Det er oftest funnet på egglederne, leddbånd rundt livmor, blære, tarmer, utsiden av livmoren og på slimhinnen i bekkenhulen. Eksistensen av dette vevet i disse områdene er ikke i seg selv farlig. Problemet er at den reagerer på samme måte som den normale endometrium under den kvinnelige menstruasjonssyklusen; det bryter ned og blør kraftig. Mens blod fra de normale endometrium renner ut av skjeden, er det ingen måte for blodet fra de unormale endometrievev å forlate kroppen. Dette resulterer i farlige indre blødninger.

Hva er symptomene på endometriose?

Blodet pooling i legemet fra det unormale endometrievev kan føre til dannelse av smertefulle indre lesjoner så vel som sekundære infeksjoner. Symptomer å se etter inkludere abdominal hevelse, varme og rødhet. Andre alvorlige ting å se opp for som er mindre tegn på sykdommen, men fortsatt et problem, er ekstreme smerter under samleie, og i løpet av menstruasjonssyklusen, samt smertefull evakuering av tarmer og blære. Bortsett fra smerte, dersom denne lidelse går ubehandlet, kan det føre til infertilitet på grunn av kumulativ skade på forplantningssystemet som helhet.

Hvordan er endometriose behandles?

Endometriose er vanskelige å oppdage med hell, og krever en laparoskopi, som omfatter et kamera ved enden av en nål-lignende sonde som blir drevet inn i det berørte området for å inspisere vevet aktuelle. Når den har blitt identifisert den kan behandles uten for mye bråk, men det er ikke å si uten mye smerte. Uakseptable endometrievev må fjernes kirurgisk, en prosedyre som krever en god lang tid å helbrede etterpå. Dessverre, omtrent 50 prosent av alle kvinner som har slikt vev fjernet erfaring et tilbakefall som mer endometrievev vises i tilstøtende områder. Den eneste måten å sikre at det ikke er noen tilbakefall er å gjennomgå en fullstendig hysterektomi. Uten livmoren og dens Slimhinnen tilstede, vil ingen ny endometrievev vises hvor som helst i legemet.