Digidexo.com

Hjem rette for Livmor Fibroids

Livmor fibroids (livmor myomer) påvirker opp til en tredjedel av alle kvinner over en alder av 35. Disse godartede vekster i livmoren er solide masser som finnes i livmoren eller glatt muskulatur som støtter livmoren. Størrelsen varierer --- noen kan være nesten usynlig for det blotte øye, mens andre kan være like stor som en honningmelon. Svingninger i de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron påvirke veksten av fibroids og økt østrogen i kroppen kan stimulere deres vekst. Det er mange naturlige behandlinger for å håndtere denne tilstanden.

Symptomer / bivirkninger

I et flertall av tilfellene, trenger fibroids ikke gi noen smerter eller ubehag. Men noen kvinner opplever smerter i begynnelsen av menstruasjonssyklusen eller økt flyt under det. Fibroids vanligvis ikke forstyrre menstruasjonssyklusen, men som de øker i størrelse de kan føre til økt vannlating, blære fortrengning, urinretensjon og obstipasjon. Fibroids kan også føre til spontanabort eller infertilitet og smerter under samleie.

Standard behandling

Mindre fibroids vanligvis ikke krever noen form for medisinsk intervensjon. De bør imidlertid kontrolleres regelmessig. Store og aktivt voksende fibroids som forårsaker overdreven blødning er ofte behandlet med medikamenter eller kirurgi. Legemidler som brukes til å kontrollere denne tilstanden har ofte masculinizing effekter som dypere stemme og overdreven ansiktshår. Fibroids er sjelden ondartet.

Fordelaktig Urter

Klaseormedrue kontroller blødning. Ta 250-500 mg daglig i tablettform.
Kanel olje kontroller fibroid blødning. Ta 5-10 dråper hvert 15. minutt for opp til 4 timer eller til blødningen stopper
Dan Shen: Behandler mørk levret blod under menstruasjon og lindrer bekken lunger. Dette bør kun brukes under oppsyn av en trenet helsepersonell.
Reishi stopper bekkenbetennelse. Ta 1 spiseskje av skjær i ¼ kopp vann daglig.

Urter for å unngå

Kvinner som lider av fibroids bør avstå fra å bruke følgende urter: Cordyceps, fennikel frø, lakris og peon.

Tradisjonelle kinesiske formler

Augmented Rambling Powder: Senker østrogennivå.
Cinnamon Twig og Poria Pill: Senker østrogennivå.
Fire Stoff Avkok: Behandler fibroids samt endometriose.

Anbefalinger

Spise en fettfattig diett becuse fett produserer overflødig østrogen i kroppen.
Unngå p-piller med høye nivåer av østrogen.
Livmor blødning er ofte et symptom på mange ulike forhold, blant annet kreft i livmorhalsen og livmoren. Alltid la en lege vite om du opplever dette symptomet.
Overdreven stress og kroppsvekt øker risikoen for fibroider. Gjør arbeidet med å forbedre disse faktorene.