Digidexo.com

Prostata Biopsi Forberedelse

En nål biopsi av prostata, i hvilket vev er fjernet for å sjekke for kreft, kan føre til engstelse og angst. En biopsi, er imidlertid den eneste måten har det medisinske feltet for å diagnostisere kreft i prostata effektivt. Ifølge 2001 California Cancer Journal for Klinikere, er rundt 200.000 tilfeller av prostatakreft diagnostisert i USA hvert år, og 32.000 mennesker dør av sykdommen årlig. Det er ingen fordel å forsinke en biopsi hvis medisinsk indisert.

Når en Biopsi er Indikert

Den amerikanske Urologiske Association anbefaler at de fleste menn begynner prostatakreft screening ved 50 år med en prostata-spesifikt antigen nivå (PSA) test, kombinert med en digital endetarms eksamen (DRE). PSA er et protein produsert av prostatakjertelen, og er forbundet med prostatakreft når den stiger over et visst nivå. En abnormitet i en av disse testene kan berettige en biopsi.

Tidlige Biopsi

Før PSA-test, ble prostatakreft vanligvis mistenkt ved en unormal DRE, eller etter avanserte symptomer dukket opp, slik som skjelettsmerter. Utføres under generell anestesi, ble tidlig biopsier guidet av fingerberøring. Legen ville sette en nål utstyrt med et par skjæreblader inn i mistenkelige området av prostatakjertelen og fjern 02:59 vev kjerner, hver måler en tomme lang.

Nåværende Biopsi Prosedyre

I dag er transrectal ultralyd (TRUS) guidet prostatabiopsi brukes. Det er et avbildningsteknikk hvor prostatakjertelen er undersøkt av en ultralyd-probe innsatt i rektum. Den fjærbelastet, håndholdt biopsi pistol fyrer av en hul 18-gauge nål inn i prostatakjertelen, så sender umiddelbart en kappe å skjære av og samle en kjerne av prostatavevet. Vanligvis, 10 til 12 kjerneprøver, 12 til 15 mm lang, er tilstrekkelig.

Forberedelse

En biopsi er vanligvis utføres i en urolog kontor eller noen ganger i en røntgenavdelingen. En pasient kan bli bedt om å ta en Fleet klyster og et bredt spekter antibiotika som ciprofloksacin (Cipro) umiddelbart før prosedyren. I tillegg kan du bli bedt om å slutte inntak av aspirin, til eventuelle anti-inflammatoriske medisiner, warfarin (Coumadin), urte kosttilskudd, samt vitamin E en uke før biopsi minimere blødning.

Pasienter som normalt følger et kraftig antibiotika diett før tannbehandling bør følge samme diett før en prostatabiopsi.

Test

Testen innebærer i seg selv omtrent 15 minutter for ultralydevaluering, pluss 10 minutter for å hente vev kjerneprøver. Hvis en lokalbedøvelse administreres, har tenkt på en annen 10 minutter for at den skal tre i kraft.

Du vil normalt bli bedt om å ligge på siden i en løs fosterstilling. Ultralydproben, ca 2-3 inches lang, vil bli satt forsiktig inn i rektum. Ubehag fra nålene er flyktig, og du skal føle minimal smerte. Etter at kjerneprøvene blir oppnådd, vil de bli sendt til en patolog for evaluering.