Digidexo.com

Hvordan Block Lys i Silikon Tubing

Hvordan Block Lys i Silikon Tubing


Silikon er en klasse av slitesterkt, elastisk materiale som har en rekke anvendelser. Silikonslanger er hyppig brukt i biler, akvarier, medisinsk utstyr, vitenskapelig forskning og i ulike kjemiske prosesser. Det foretrekkes for disse oppgavene fordi silisium-oksygen-polymerryggraden gjør den mer holdbar, fleksibelt og motstandsdyktig mot varme og kjemikalier enn de fleste organiske plastmaterialer, som har en karbonhovedkjede. Imidlertid er silikon ofte gjennomskinnelig, noe som betyr lys fra omgivelsene kan påvirke innholdet i produksjonsrøret. I noen tilfeller kan det være nødvendig å gjøre røret ugjennomtrengelig for lys.

Bruksanvisning

Velg riktig Tubing

•  Bestem riktig størrelse og tykkelse for slangen. Hvis du arbeider med materiale som vil være under press, sørg silikonslangen er vurdert for minst 1200 psi. Den ytre diameter av røret bør være omkring to ganger den indre diameteren av røret, med mindre man vil pumping av fluider ved en meget langsom hastighet. For eksempel bør rør med en indre diameter på 1/8 tomme være minst 1/4 tomme bred på utsiden.

Kontroller at oksidasjon er ikke et problem. Silikonslanger er mye mer permeable for gasser enn de fleste plastrør. Dette betyr at oksygen kan komme gjennom røret med relativ letthet og kan reagere med visse væsker som du arbeider med. Med andre ord, kan problemet være oksygen i stedet for lys.

Hvis oksidasjon er et problem, kan det være lurt å se nærmere på temperaturbestandig plast i stedet for silikon. For eksempel er sulfonholdig basert plastrør ofte temperaturbestandig opp til 400 grader Fahrenheit, og er mye mindre gjennomtrengelig enn silikon er. De er også vesentlig dyrere.

Sjekk for å se om kjemisk oksiderer lett ved å se på sin sikkerhetsdatablad (HMS). Hvis du ikke har en datablad, kan du kjøpe en fra kjemisk leverandør. Disse arkene er ofte tilgjengelig for gratis online. Hvis brennbarhets- eller reaktivitet indekser på HMS-databladet er oppført som 2 eller høyere, er det en god sjanse for at din kjemisk oksiderer lett. I dette tilfellet, bør du se nærmere på en kjemikalie- og varmebestandig plast polymer for din slange.

Merk også at silikon er ikke anbefalt for syrer og organiske løsemidler, som kan skade slangen mye raskere enn med andre typer rør.

Få mest ugjennomsiktig silikonslanger du kan kjøpe. Silikon kjølevæske slangen er ugjennomsiktig og kan passe dine behov uten ekstra modifikasjon. Mest silikonslanger er ikke ugjennomsiktig, men kommer med varierende grad av farge og gjennomskinnelighet. Hvis du kjøper rør som har en dyp farge og er ikke gjennomsiktig, vil den blokkere de fleste innkommende lyset. Man kan også få peroksid-herdet, UV-bestandig silikonslanger som kan blokkere høyt energiske UV-stråler som kan skade væsken i røret.

Den blå silikonslanger hyppig brukt i luftlinjer akvarier blokker over 90 prosent av den innkommende synlig og UV-lys og er relativt billig. Dette er en god start for å blokkere lys i silikon tube.

Dekk Tube blokkere innkommende lys

Wrap ett eller to lag av aluminiumsfolie rundt røret. For en 1/4-tommers bred tube, kuttet en rektangulær stripe av aluminiumsfolie ca 2 inches bred og 12 inches lang og nøye vikle den rundt røret. For tynnere eller tykkere slangediametre, kan det hende du må justere bredden på stripe. Når du er ferdig å pakke folien rundt, sjekk folien dekker for hullene.

Dette er den enkleste måte å blokkere i det vesentlige all innkommende lys, og bør arbeide i situasjoner hvor selv små mengder av lys kan skade innholdet i røret. Dessverre er aluminiumsfolie noe delikat og vil ikke fungere for lenge i rør som er utsatt for betydelig bevegelse eller gnagsår.

Hook slangen til ditt apparat. For eksempel, i et akvarium, du vil nå plassere slangen på adaptere for dine pumper og filtre. Hvis det er mulig, gjør dette før du begynner å pumpe væske gjennom systemet. Ta oppmerksom på noen små hull i aluminiumsfolie i endene av slangen eller langs dens lengde etter at du har satt den på plass.

Wrap tape rundt folien. Dette vil bidra til å holde den på plass og gjør folien mer holdbar. Bruk svart elektriske tape hvis røret ikke vil bli utsatt for temperaturer over 175 grader Fahrenheit. Dersom røret kan bli utsatt for høyere temperaturer ved å bruke termiske båndet i stedet.

Vikle båndet rundt endene av folien, og eventuelle bøyninger. Du trenger ikke å dekke folie helt med tape. Bare vikle tape rundt folie-innpakket rør to til tre ganger hver fire til seks tommer.

Kontroller at denne metoden vil fungere for deg. Dette vil fungere i de aller fleste tilfeller der du trenger for å gjøre bestandig silikonslanger lys. I resten av tilfellene, vanligvis situasjoner der røret vil være gjenstand for hyppig vibrasjon eller gnagsår, bør du prøve å male røret.

Male Silikon Tube

gjelder maling tynnere forsiktig til silikon tube. Hell litt maling tynnere på en klut eller papir håndkle og tørk den over overflaten av røret. Dette vil endre overflateteksturen og plastisitet av røret slik at du kan bruke maling til det.

9. Påfør to lag med svart latex maling til røret. Male det første laget og la røret helt tørr før maling på det andre laget. Den fargen av røret skal vises selv, og du bør ikke være i stand til å se den opprinnelige fargen på røret under malingen.

Latex maling er elastisk og vil ikke sprekke lett, selv om det kan bli dårligere etter hvert hvis de utsettes for det ytre miljøet. Det vil også gi en barriere som vil redusere mengden av gass utveksling mellom innsiden av silikonrøret og det ytre miljø.

Spray to eller tre strøk med varmebestandig spraymaling på røret om det vil bli utsatt for høye temperaturer (over 160 grader Fahrenheit) som kan smelte latex maling. La røret helt tørr mellom hvert strøk. Når du er ferdig med å male røret, bør du ikke være i stand til å se noen av den opprinnelige fargen under malingen. Hvis du ser noen flekker eller tynne områder, bruke ekstra maling til dem.

Kontroller maling-belagt rør etter det har vært i bruk for en kort tid for å sørge for at sprekker eller sømmer er ikke utvikler seg i malingen. Dette kan noen ganger skje når røret beveger seg rundt mye eller væske inne er utsatt for press, noe som fører til at røret for å utvide og kontrakt.