Digidexo.com

Regjeringer Rolle i Family Planning

Regjeringer Rolle i Family Planning


En 2009 rapport fra Verdensbanken fant at et lands økonomiske stabilitet, barnedødelighet, muligheter for kvinner og utdanningsnivå har konsekvent forbedret når det er prevensjon utdanning, samt trygge, pålitelige og lave kostnader prevensjon alternativer. De fleste land forventer sine regjeringer for å hjelpe veksten dempe befolkningen, men regjeringer fortsetter å slite med hvor aktiv en rolle de bør ta i å hjelpe familier gjør familieplanvedtak.

Betydning

Familieplanlegging omfatter alle aspekter knyttet til et par avgjørelser som til når du skal begynne å ha barn og hvor mange barn de vil ha. Dypt personlige saker som prevensjon, abort og sterilisering alle hører hjemme i dette området, og det er derfor statlig innblanding er ofte sett på som altfor påtrengende.

India

I 1954 India introduserte den første regjeringen sponset familieplanlegging program, utviklet for å holde sin befolkning vekst på under 1,3 prosent. De følte at en høy befolkningsraten var en av de mest betydningsfulle detriments til deres økonomiske utvikling. Deres innsats var først ganske begrenset, men etter 1991 hadde de mer enn 150.000 offentlige klinikker som tilbyr prevensjon og frivillige steriliseringsprosedyrer. Til tross for disse fremskrittene deres befolkning fortsatt en av de raskest voksende i verden.

Kina

Med introduksjonen av deres ettbarnspolitikken i 1979 ble Kina den eneste regjeringen å sette obligatoriske begrensninger på folks reproduksjon. Det har utvilsomt forårsaket deres fødselsrate til raser nedover, med tjenestemenn i 2000 sier de har forhindret over 250 millioner fødsler siden programmets begynnelse. De sosiale og miljømessige konsekvensene av politikken er et verdensomspennende problem, med påstander om barnedrap og statlig tvangsabort gjort av noen som har levd under systemet. Den kinesiske kulturelle bias mot guttebarn har også ført til en ubalanse i sin befolkning, med over 32 millioner flere menn enn kvinner i 2009.

Pakistan

Til tross begynner en avant-garde familie planprogrammet i 1950, har Pakistans fødselsraten holdt seg høy, som i 2008 var det fire barn per kvinne. Pakistan regjeringen har satt som mål å begrense befolkningsveksten til erstatningsnivå innen 2020 De planlegger å oppnå dette ved å øke utdanningstjenester, samt forbedre rurale kvinners tilgang til gratis prevensjon. Pakistan er et land der virkningen av en konservativ islamsk religion på fertilitet har hatt en betydelig effekt på den sekulære regjeringens innsats for å dempe befolkningsveksten.

USA

En 2009 rapport fra Guttmacher Institute fant at amerikanske myndigheter finansiert familieplanlegging hjelper avverge nesten 2 millioner svangerskap og over 800.000 aborter i USA hvert år. Til tross for disse dataene, er det fortsatt en spent slagmark mellom konservative motsetning til regjeringen sponset prevensjon og liberalere som støtter disse programmene. Siden Title X programmering ble vedtatt i 1970 for å bidra til å gi prevensjon (men ikke aborter) til lavinntektsfamilier, har den amerikanske regjeringen slet med hvor aktiv en rolle de bør ta i familieplanlegging, om noen i det hele tatt.

Potensiell

Nyere prestasjoner i reproduksjonsteknologi feltet og økende infertilitet priser er overbevisende flere folk til å slå til vitenskapen for fruktbarhet hjelp. Etiske dilemmaer knyttet til bruk av disse teknologiene, som for eksempel 74 prosent økning i flere fødsler i løpet av de siste 20 årene, er overbevisende noen mennesker til å ringe for statlig regulering av dette feltet.