Digidexo.com

Fem fasetter av Wellness

Fem fasetter av Wellness


Wellness representerer mer enn bare din fysiske helse og velvære. Det er avhengig av en avveining mellom viktige aspekter av livet som bidrar til lykke og velvære. De vanligst beskrevet fasetter av velvære er fysiske, følelsesmessige, sosiale, intellektuelle og åndelige, og et underskudd i noen av disse områdene kan redusere livskvaliteten og generelle velvære.

Fysisk

Opprettholde din fysiske velvære er en viktig del av velvære. Dette betyr forbruker en godt balansert kosthold slik at du får den næring er nødvendig for å holde kroppen fungerer som den skal. Andre aspekter av fysisk velvære inkludere får nok søvn hver natt slik at kroppen kan bygge og reparere seg selv, samt engasjere seg i fysisk aktivitet for å holde musklene, bein og hjerte-karsystemet sterk. Unngå dårlige vaner som røyking og overskytende alkoholforbruk, og få rutinemessige kontrollene fra legen din.

Emosjonell

Livet er uforutsigbart og i stadig endring, noe som gjør følelsesmessige velvære avgjørende for å takle utfordringene i dagliglivet. Redusere stress og engasjere seg i følelsesmessig sunn aktivitet for å fremme denne fasett av velvære. Aktiviteter som støtter følelsesmessige velvære inkluderer å ta en ferie fra jobben, meditere, avslappende trening som yoga, få en massasje, ta opp en hobby og lære nye ferdigheter.

Sosial

Ikke undervurder viktigheten av sosial velvære - folk med sterke sosiale bånd tendens til å leve lenger og føre en bedre livskvalitet, ifølge Harvard Medical School. Utvikle og vedlikeholde sterke mellommenneskelige relasjoner med familie, venner og samfunnet fremmer sosial velvære, som kan økes ved å delta på arrangementer for å møte nye mennesker, bli en klubb eller organisasjon med et felles mål som interesserer deg, bli kjent med dine medarbeidere og opprettholde en sunn positivt forhold til dine familiemedlemmer.

Intellektuell

Intellektuell velvære spiller en rolle i å forbedre din livskvalitet. Anskaffelse av nye ferdigheter, holde hjernen skarp og øke kunnskapsbase forbedrer din fungerer. Som kroppen din, trenger hjernen din trening også, så oppsøke kreative og intellektuelt stimulerende aktiviteter. Noen eksempler er å lese en bok, besøke en science museum, bli med en filosofi gruppe eller deltar på en ferdigheter workshop.

Åndelig

Åndelig velvære refererer til å utvikle og vedlikeholde sterke verdier og overbevisninger som fungerer som et kompass for å guide deg gjennom livet. Du trenger ikke nødvendigvis å praktisere en religion. Åndelig velvære inkluderer å være forbundet med verden rundt deg og gjøre ting for det bedre for andre. For eksempel frivillig ved en senior statsborger samfunnet eller donere din tid til barnevern årsaker er måter å fremme åndelig velvære.