Digidexo.com

Facial Skin Disease

Mange ansikts hudsykdommer er vanlig og trenger minimal behandling. Noen er sjeldne, og kan være skjemmende eller til og med dødelig hvis den forblir ubehandlet. De fleste av de sykdommer som vises på forsiden kan vises på andre deler av kroppen også. Mange av disse sykdommene ligne hverandre i symptomer, så det er best å bli sett av en lege for en diagnose.

Lichen planus

Lichen planus er en sjelden hudsykdom som kan forekomme i ansiktet. Symptomer inkluderer skinnende røde flekker på huden og gråaktig hvite flekker hvis det skjer i munnen. Årsaken er ukjent. Det vises vanligvis i midlife og det meste hos kvinner. Det er en reoccurring sykdom som kan føre til en tørr eller metallisk smak i munnen som en av sine første symptomer. Det er antatt at dette kan være en viral sykdom.

Rosacea

Rosacea er en hudsykdom som forekommer i ansiktet. Utslettet ser ut som flushing, og papler og pustler kan bryte ut. Disse vises på haken, nese, kinn og panne. Rosacea på nesen kalles rhinophyma, også referert til som "whisky nesen". Årsaken er fremdeles ikke forstått, men det synes å være en kutan vaskulær lidelse.

Acne

Akne er en vanlig hudlidelse og selv om det er sett det meste i løpet av tenårene, kan du få kviser i alle aldre. Acne er betegnelsen for plugget porene som resulterer i hudormer, whiteheads, kviser og cyster. Det finnes mange typer av akne, som varierer i alvorlighetsgrad fra mild til skjemmende. Acne vulgaris er den mest vanlige type som også kan være til stede i varierende grad.

Skin Cancer

Hudkreft kan forekomme i ansiktet. En endring i utseendet av huden, så som en ny vekst eller et sår som ikke vil gro, er et symptom på denne sykdommen. Det er tre typer hudkreft. Melanom er den farligste av tre fordi det har en tendens til å spre seg raskt til andre områder av kroppen. De andre er basalcellekreft og plateepitelkreft. Disse sykdommene kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Psoriasis

Psoriasis er også en hudsykdom som, selv om vanligvis finnes på albuer og knær, kan forekomme i ansiktet. Med denne sykdommen huden blir rød og betent og danner skjellende flekker. Det kan bli svært smertefullt, og det kan klø, sprekke og blø. Dette er en sykdom i immunsystemet.

Sklerodermi

Sklerodermi er en sjelden autoimmun sykdom i huden som kan forekomme i ansiktet. Denne ødeleggende sykdommen stivner huden forlate det stramt og vanskelig å bevege seg. Ansiktsuttrykk av noen med denne sykdommen er ikke-eksisterende noen ganger på grunn av stivheten av huden. Denne sykdommen kan påvirke hele kroppen. Det kan være alvorlige, til slutt rende personen i stand til å bevege seg. Årsaken er ukjent, men det antas mennesker kan bli genetisk disponert for den.