Digidexo.com

Slik unngår du at nyreskader Fra Antibiotika

Antibiotika er ofte nødvendig for å behandle bakterielle infeksjoner, men kan føre til mange bivirkninger, inkludert nyreskader. Hver medisiner som du tar, blir filtrert ut av blodet ved nyrene og skilles ut i urinen. Du bør diskutere med legen din alternativer for å forebygge uønskede bivirkninger fra medisiner som han foreskriver for deg og alternativer for å hindre nyreskader fra dem. Men det er flere trinn som du kan ta i ditt eget hjem for å å hindre nyreskader fra antibiotika.

Bruksanvisning

Slik unngår du at nyreskader Fra Antibiotika

•  Drikk minst 64 gram vann hver dag. Hver medisiner som du tar passerer gjennom nyrene og vann bidrar til å spyle dem ut.

Drikk et glass tranebærjuice hver dag mens du tar antibiotika. Tranebærjuice bidrar til å skylle ut nyrene og hindre bakterier fra å vokse i urinveiene som kan øke risikoen for nyreskade.

Kutt ned på salt, koffein drikke og alkohol mens du tar antibiotika. Alle disse stoffene er hardt på nyrene og kan redusere deres evne til å filtrere urin.

Unngå paracetamol og smertestillende mens du er på antibiotika. Paracetamol finnes i mange over disk produkter, inkludert Tylenol, og er alltid hardt på nyrene. Unngå paracetamol og smertestillende mens du er på antibiotika vil redusere belastningen på nyrene å filtrere ut antibiotika, og dermed redusere risikoen for nyreskade.

Overvåk blodtrykk oftere når du er på antibiotika og følge legens ordre om tiltak for å redusere blodtrykket. Høyt blodtrykk kan føre til nyreskader.

Overvåk blodsukkeret oftere mens du tar antibiotika hvis du har diabetes. Mange antibiotika kan øke blodsukkernivået, og økt blodsukkernivå kan forårsake nyreskade.

Ikke røyker sigaretter mens du tar antibiotika. Røyking er alltid giftig for nyrene, men spesielt når du tar medisiner som nyrene trenger å filtrere ut av blodet.

Besøk din lege for å diskutere alternativer for å hindre nyreskader. Aminoglykosider er en klasse av antibiotiske stoffer som er spesielt toksiske for nyrene. Be ham om å unngå disse hvis mulig. Fortell ham for en urte eller over skranke medisiner som du tar for å unngå økt risiko for nyreskade. Legen din kan administrere enkle urin- og blodprøver for å vurdere nyrefunksjonen. Han kan foreskrive ACE-hemmere for å beskytte nyrene. ACE-hemmere er en blodtrykksmedisin, men kan hindre nyreskader selv om du ikke har høyt blodtrykk.

Tips og advarsler

  • Trene i 30 minutter minst tre ganger i uken kan bidra til å holde nyrene friske. I tillegg vil spise sunn mat som grønnsaker, frisk frukt og korn bidra til å hindre nyreskader.
  • Hvis du opplever noen uønskede bivirkninger fra antibiotika, ring din lege umiddelbart. Hvis du opplever symptomer på nyreskade som mørkere hud, vond lukt til urinen, muskelkramper, ekstrem tretthet og føler behovet for å urinere ofte, bør du ringe din lege eller gå til din lokale legevakten umiddelbart.