Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har en brukket nese

Å ha en brukket nese er svært smertefullt i de fleste tilfeller --- ikke å nevne potensielt skjemmende. En pause kan føre til nesen din til å bli misdannet hvis den ikke får riktig pleie. Når du opprettholde et kraftig slag mot nesen din, er det mulig å brekke septum, eller nese bein, forårsaker nesen å bryte vekk fra sin anker til skallen. Det kan da "skyver" av på den ene side. Å kunne fortelle om nesen er brukket er første skritt til riktig behandling.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du har en brukket nese

•  Innse støyen som følger med skade. Høre en "snap" når du opprettholde et kraftig slag i ansiktet eller nesen, samt oppleve en stor mengde av intens smerte og / eller blod fra nesen, er en god indikasjon du kan ha brutt nesen.

Se for blåmerker rundt øynene eller rundt nesen med blåmerker sildret inn i øynene. Blåmerker ledsaget av smerter i nesen eller på neseryggen er en annen god indikator på at nesen blir ferska.

Se i speilet, eller har en annen person studere ansiktet forfra. Hvis nesen vises "skjevt", og det er ledsaget av smerte, har du sannsynligvis en brukket nese.

Se en lege hvis nesen føles "innestengt", renner slim som kan eller ikke kan være blodig, sveller eller blir mer øm, spesielt ved berøring. Selv om det har vært flere dager siden skaden ble påført, se en lege er viktig for best mulig restitusjon.