Digidexo.com

Om Salmonella utbrudd

Salmonella infeksjon utbrudd forårsaket av salmonellabakterier. Utbrudd spres av vann og mat som har blitt forurenset av avføring som inneholder bakteriene. Salmonellabakterier kan forårsake gastroenteritt eller tyfoidfeber.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan dyr avføring forurense kjøtt eller fjærfe under slakte prosessen. Frukt og grønnsaker kan bli forurenset hvis de er vannes eller vaskes med vann som inneholder salmonella.

Risikofaktorer

Internasjonale reisende som besøker steder med dårlige sanitærforhold, samt eiere av kjæledyr fugler eller krypdyr, har en høyere risiko for å utvikle en salmonella infeksjon. I tillegg kan folk i konsern levekår har en høyere risiko for en utbredt salmonella utbrudd.

Gastroenteritt

Salmonellabakterier kan forårsake gastroenteritt utbrudd, med symptomer som inkluderer oppkast, diaré, feber, magesmerter, hodepine og muskelsmerter.

Tyfoidfeber

Noen typer salmonella bakterier kan forårsake tyfoidfeber og bringe på en feber over 102 grader Fahrenheit, hevet rose-fargede flekker på brystet og hoste. Symptomer er diaré, mental forvirring og en langsom hjerterytme.

Testing

Salmonella kan identifiseres med tester av avføringsprøver eller blod. Mange pasienter gjenopprette fra sine symptomer da resultatene av en krakk test er kjent.

Behandlinger

Antibiotika kan være foreskrevet for å bekjempe bakterielle infeksjoner som er forårsaket av salmonella.