Digidexo.com

Effekten av aldring på det kardiovaskulære systemet

Det kardiovaskulære systemet er hjertet og blodårer som pumper blod gjennom kroppen. Dette systemet fører oksygen og næringsstoffer til cellene i kroppen og transporterer bort avfallsprodukter. Endringene skjer i både blodårer og hjertet selv som kroppen aldre. Disse endringene tvinger hjertet til å jobbe hardere og å være mindre effektive.

The Heart

Som alderen øker, kan hjertet ikke svare på en økt arbeidsmengde så raskt som det en gang gjorde. Denne reduksjon i responsen oppstår fordi hjertemuskelen mister elastisitet og blir stivere og stivere. Hjerte celler har en senket evne til å bruke oksygen. Dette kan føre til svimmelhet og tap av balanse. Oftest dette er lagt merke til når det er brå bevegelser, en rask endring av stilling eller anstrengelse.

Blodårene

Som kroppen aldre, arteriene mister noe av sin elastisitet og bli mindre smidig og mindre. Dette fører til at hjertet til å arbeide hardere for å presse blodet gjennom arteriene til kroppen, noe som resulterer i redusert blodstrøm til de organer som hjernen, så vel som en økning i blodtrykket. Årer også lider noen endringer som svekker vegger og ventiler av fartøyene, noe som gjør eldre mennesker mer utsatt for åreknuter. Den glatte indre foring av alle blodårene blir litt grov som kroppen aldre, og etterlater en kropp mer utsatt for blodpropp eller blodpropp.

The Blood

Sammensetningen av blodet endrer seg som en person aldre. Det er en reduksjon i volumet av røde blodceller. Det er også en mer sannsynlig sjanse for blodpropp fordi blodet er i stand til å samle på enkelte områder på grunn av strukturelle svakheter i blodårene.

Livsstil

Det er fortsatt ikke klart av alle disse endringene er strengt på grunn av aldring eller hvis de er også forårsaket av en lengre eksponering for ting som dårlig kosttilskudd valg, sigaretter, mangel på mosjon og miljøgifter. Eldre mennesker som er i bedre form en tendens til å ha mer effektive hjerte-systemer.

Forebygging / løsning

Selv om det er umulig å forhindre aldring, er det mulig å bedre kardiovaskulær helse. Dette kan oppnås ved å opprettholde en sunn vekt, etter en næringsrik diett, og trene regelmessig. Gjøre smarte valg av livsstil er viktig gjennom et helt liv å bidra til å sikre kardiovaskulær helse som en person aldre. Det er mange eldre, passer folk som har bedre kardiovaskulær helse enn yngre mennesker som har gjort dårlige livsstilsvalg.