Digidexo.com

HIV-testing Metoder

Selv om det finnes flere forskjellige typer tester tilgjengelig for å screene for HIV. Alle er ekstremt nøyaktig, og gir opptil 99 prosent nøyaktighet med sine testresultater, men noen metoder er mye dyrere enn andre, og som sådan brukes ikke så ofte.

Antistofftester

Antistofftester er de mest brukte screening verktøy for å diagnostisere HIV. De kommer i flere forskjellige varianter, noen å jobbe sammen med andre. I stedet for å lete etter HIV-viruset i seg selv, ser de for HIV-spesifikke antistoffer i blodet.

ELISA

Enzyme-linked immunosorbent assay, eller ELISA, er generelt den første blodprøve gitt for HIV-testing. Den brukes som et screeningverktøy og kan være opp til 99-prosent nøyaktig på å oppdage antistoffer som kan indikere HIV-infeksjoner, selv om antistoffer som den oppdager kan også være forårsaket av andre infeksjoner i tillegg (som resulterer i sporadiske falske positiver.)

Western Blot

Dersom en person som tester positivt i en ELISA-test, er en Western Blot anvendes for å bekrefte resultatet. Denne testen sjekker for HIV-spesifikke antistoffer, slik at et positivt resultat anses å være en klar indikasjon på HIV-infeksjon.

Antigen tester

Antigenet testen ser ut til p24, et protein som er unik for HIV. Denne testen ble opprinnelig brukt for å skjerme blod som ble gitt, men det ble funnet å være noe upålitelig på grunn av sin lave følsomhet. På grunn av dette, blir antigen tester ikke brukt så ofte som de en gang var.

Oral Swab tester

To typer muntlige penselprøver finnes, OraQuick test og OraSure. Både test for tilstedeværelse av HIV-indikatorer i spytt. OralQuick testene gir resultater på rundt 20 minutter, men anses å være unøyaktig nok til at de krever oppfølging testing for bekreftelse. OralSure tester anses å være så nøyaktig som blodprøver, men krever to uker for resultatet behandling.

Nukleinsyre tester

Nukleinsyre testene er utrolig pålitelig, ettersom de teste for tilstedeværelse av selve genetiske materialet av HIV i en persons kropp. Disse er de mest kostbare typer av HIV-tester, imidlertid, og som sådanne er vanligvis ikke betraktet som et levedyktig alternativ til masse screening-formål.