Digidexo.com

Fakta om Hair Lice

Hodelus er små parasittiske insekter som lever blant menneskelige hår. Insektene lever av små mengder blod trekkes fra hodebunnen forårsaker kløe og inflammasjon fra biter. Hodelus, også kjent som pediculosis, er et vanlig problem blant barn i alderen 3 til 12. Ulike symptomer på problemet kan føre til behandling for å kvitte scalps av pesky gnagerne.

Fakta

Hodelus kan overleve på en menneskelig vert i ca 30 dager, og kan vanligvis ikke overleve utenfor verten lenger enn 24 timer. Hunnlus (entall av ordet "lus") legger 4:57 egg om dagen og eggene klekkes i sju til ti dager. Det tar ytterligere sju til 10 dager for lusa å modne og legger egg i hodebunnen av en menneskelig vert. Hodelus er mer vanlig blant jenter enn gutter.

Insektet bite forlater hodebunnen følelsen irritert, forårsaker kløe og inflammasjon. Verre tilfeller føre til hudirritasjon og infeksjon.

Hvordan hodelus Spread

Lus er smittsom og kan spres gjennom direkte kontakt av hår på en person med en lus på sin hodebunn. Lus kan også spres ved å dele børster, håndklær, hatter og andre elementer fra en person med lus. Selv om det er ikke så vanlig, hodelus også kan spres ved å dele puter, hodestøtter og møbler.

Tegn og symptomer

Lus er meget liten, og av og til kan være vanskelig å se med det blotte øye, selv om ikke umulig. Til riktig se hodebunnen, del håret i små seksjoner og se på hodebunnen tett under et sterkt lys. Hvis du er usikker på om du eller barnet ditt har lus, bør du oppsøke lege som har erfaring i å identifisere insekter.

Modne lus legger egg på håret nær hudens overflate i hodebunnen. Lus egg, kalt nits, ligner bittesmå gule, tan eller brune prikker før de klekkes og ofte forveksles med flass. Forskjellig fra flass, kan lus egg ikke fjernes ved å børste håret med en vanlig børste eller ved å riste av eggene fra håret ditt.

En voksen lus er ikke større enn et sesamfrø og er grå-hvit eller brun i fargen. Baby-lus, kalles nymfer, er mindre og blir voksne i en til to uker etter klekking. Det er mer vanlig å se nits enn levende lus krypende på befengt hodebunnen. I ekstreme tilfeller av lus, men kan levende lus være mer synlig.

Kløe og påfølgende skrape vanligvis følger etter en lus bite i hodebunnen. Kløe kan ikke alltid forekommer imidlertid og er avhengig av følsomheten av hodebunnen. Hos barn med nonsensitive scalps, kan de klage over å føle følelsen av krype lus.

Små, røde nupper eller sår kan utvikle seg fra overdreven skrape. I noen tilfeller kan irritasjon forårsaket av skrape forårsake en bakteriell infeksjon, noe som resulterer i sart hud og svellede lymfekjertler.

Behandling

Leger anbefaler generelt over disk medisinert sjampo, kremer og lotion for å drepe lus. Hvis en mer omfattende behandling er nødvendig, kan leger anbefale reseptbelagte medisiner. De fleste medisiner har lykkes i å drepe lus om kløe kan fortsette noen dager etter behandling.

Leger anbefaler produkter som har insektmidler og det er viktig å følge instruksjonene nøye for å oppnå optimale resultater. Etter behandling, kan legen din foreslå gre ut nits og døde lus med en fintannet kam og gjenta behandlingen i sju til ti dager for å drepe eventuelle nyklekte nits.

Forebygging

Vask i varmt vann alle dine sengetøy, utstoppede dyr og klær nylig slitt av noen med en lus. Støvsug tepper og stoppede møbler som en ekstra sikkerhetsforanstaltning. Bløt alle hårbørster, kammer, pannebånd og andre elementer i medisinert sjampo eller sprit, eller hvis det er mulig, kaste disse elementene borte.

Informer dine barn å unngå å dele med klassekamerater sine hårbørster eller pannebånd. Også be dem om å unngå head-to-head kontakt på skolen i sportsaktiviteter.

Sjekk med ditt barns skolemyndigheter for å se om noen barn har nylig blitt behandlet for hodelus. Hvis du oppdager barnet ditt har lus, informere skolens ansatte til å hindre spredning insekter.