Digidexo.com

Vitamin D & leverfunksjon

Vitamin D er ikke betraktet som et viktig vitamin for leverfunksjonen, men leveren funksjon er viktig for å gi vitamin D til kroppen. Leveren og nyrene endre vitamin D til en aktiv form, som faktisk er hormonelle i naturen. På grunn av dette, kan personer med leversykdommer utvikle vitamin D-mangel.

Mat Kilder

Matvarer med vitamin D er få, hovedsakelig fet fisk lever, biff lever og egg. Det kan være vanskelig å oppnå tilstrekkelig på denne måten, slik at enkelte matvarer er befestet, inkludert melk, korn og brød. Vitamin D er også lett hentet fra soleksponering, men må fortsatt bli konvertert av leveren og nyrene til bruk.

Vitamin D Konverterings

Konvertering av vitamin D til sin aktive form kalles hydroksylering. Den første hydroksylering inntreffer i leveren og den andre i nyrene.

Fat Malabsorpsjon

Personer som har fett malabsorpsjon, eller problemer med å absorbere fett, kan ha behov for vitamin D-tilskudd, fordi det er fettløselig. Nedsatt leverfunksjon kan føre til malabsorpsjon av fett.

Kronisk leversykdom

University of Tennessee forskerne målte vitamin D-nivåer av pasienter med kronisk leversykdom, som hepatitt og skrumplever, og fant i løpet av 92 prosent hadde noen grad av vitamin D-mangel.

Skrumplever

Alvorlig vitamin D-mangel i Tennessee studien var mer sannsynlig hos personer med skrumplever enn med andre leverproblemer.