Digidexo.com

Yoghurt Fakta

Yoghurt er en blanding av melk og levende og aktive kulturer. Den kulturer, melkesyre-syreproduserende bakterier, benyttes for å fermentere melk å gjøre yoghurt.

Varianter

Yoghurt kommer i mange varianter, inkludert at laget med hel, redusert fett, lav-fett og ikke-fett melker. Det kan inneholde sukker, honning eller kunstige søtningsmidler og andre tilsetningsstoffer. Typene inkluderer organisk, geit og soya, protein- og fiber-forsterket, og gresk yoghurt. Gresk yoghurt er tykkere og bruker en hundre år gammel belastende prosess for å fjerne væsken.

Ernæring

En gjennomsnittlig 8-oz. servering av yoghurt har 8 til 10 gram protein og opp til 35 prosent av anbefalt daglig inntak av kalsium.

Fordeler

Ifølge en 2000 studie i American Journal of Clinical Nutrition og en 1992 studie i Annals of Internal Medicine, kan yoghurt bidra til å forhindre gjær infeksjoner og øke immunitet. De levende og aktive kulturer i yoghurt kan bidra til å beskytte tarmkanalen, økende motstand mot kreft og infeksjon.

Trender

Yoplait og Dannon er blant yoghurt beslutningstakere som er markedsføring av produkter, som for eksempel Yoplus og Activia, med spesifikke krav for å regulere fordøyelsessystemet.

Fun Fact

Yoghurt er tilgjengelig i nesten 50 forskjellige smaker, ifølge National Yogurt Association.