Digidexo.com

Muskel og bein sykdommer

Muskler og bein gir kroppen med flere av sine mest grunnleggende funksjoner, inkludert bevegelse, stabilitet, balanse og sirkulasjon. Sykdommer som hindrer en av flere av disse funksjonene kan derfor være helsefarlige og stue. Et par av de mer betydelige bein og muskelsykdommer er listet her sammen med de tilknyttede symptomer og behandlinger.

Osteoporose

Osteoporose er en sykdom av bein som får dem til å bli porøs, svampaktig og sprø. Det finnes ingen symptomer i tillegg til dette, men benskjørhet bryte og brudd med mye større letthet enn normale bein. Personer med osteoporose er på et mye høyere risiko for å skade sine bein og utvikle kroniske smerter, immobilitet og blåmerker. Det er ingen direkte årsak til osteoporose, men faktorer som å røyke sigaretter, kjemoterapi og dårlig ernæring vil øke en persons risiko for å utvikle det.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er preget av en betennelse i bein ledd, kjent som synovium. Det er ledsaget av leddstivhet, rødhet, varme, tretthet og smerter. I ekstreme tilfeller kan revmatoid artritt forårsake bein ledd til å miste sin funksjon og mobilitet. Det er ansett som en autoimmun sykdom; kroppens immunsystem velger å angripe og ødelegge sunt delta vev i motsetning til utenlandske patogener. Den direkte årsaken til revmatoid artritt er ikke kjent, men dens opprinnelse er antatt å være både genetisk og arvelig.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en sykdom i muskler og ledd som forårsaker konstant eller kronisk smerte. Det forekommer i de fleste områder av kroppen, inkludert nakke, rumpe, armer og bryst. Smerte stammer vanligvis fra en overfølsomhet for visse stimuli kombinert med en unormalt lav smerteterskel. Smerte kan bli forverret av flere stimuli, inkludert støy og stress, og ofte reagerer gjennom "triggerpunkter" (sensitive områder av kroppen som reagerer smertelig å berøre og trykk). Årsaken til fibromyalgi er foreløpig ukjent.

Muskeldystrofi

Dette er et uttrykk som er mye brukt for å beskrive en gruppe av muskelsykdommer. Det fører til at musklene til å gradvis bli svakere over tid, ofte blir erstattet av fettvev i den siste fasen. Symptomer inkluderer en manglende evne til å slappe av musklene, dårlig koordinasjon, stivhet, ødeleggende, tretthet og lungekomplikasjoner som følge av svekkede pustemuskulaturen. Årsaken til muskeldystrofi (én eller flere defekte gener eller kromosomer) går i arv fra foreldre til et barn og regnes som helt arvelig.

Behandling

De nevnte sykdommer er alle kroniske, farlige komplikasjoner som kan føre til sterke smerter, tap av mobilitet og død. Behandlingen bør være et overordnet mål hvis du kontrakt noen av disse sykdommene. Avhengig av sykdommen og dens alvorlighetsgrad, vil behandlingen omfatte fysioterapi, cellegift, kirurgi, hjelpemidler som rullestoler, reseptbelagte medisiner, lokale injeksjoner av analgetika eller trening. Snakk med legen din eller en terapeut for å finne den riktige løpet av handlingen, spesielt hvis du opplever noen av de nevnte symptomene.