Digidexo.com

Nye behandlinger for lungekreft

Lungekreft drepte mer enn 170.000 pasienter i 2004, noe som gjør den til en av de mest dødelige kreftformene. Det finnes en rekke behandlinger for lungekreftpasienter som hjelper dem å redusere smerte og ubehag forbundet med symptomer, men legene er raskt å prøve å finne bedre måter å bekjempe lungekreft på annen måte. Disse forskerne gjennomfører kliniske studier som tar for ulike stadier av lungekreft og nye måter å bekjempe den. Denne artikkelen vil utforske noen av disse prøvelsene og teknikker som kan føre til nye behandlingsmetoder.

Lymfeknuter

Leger vanligvis gjør biopsier inn i lymfeknute for å finne ut hvilket stadium lungekreft er i. Det er i dag en klinisk studie som involverer bruk av ultralyd bølger for å få en bedre diagnose. Den endoskopisk ultralyd sonder spiserør og mage, mens en endobronchial ultralyd benytter prober i luftrøret og lungene. Ikke-småcellet lungekreft pasienter blir brukt i denne studien.

Screening

Screening for lungekreft blir også undersøkt. Nye screeningmetoder blir utviklet for personer med høy risiko for lungekreft. Leger undersøker bruken av biomarkører. Biomarkører er stoffer som kan presisere sykdomsutvikling gjennom celleforandringer i prøver av spytt, blod og lungevev. Snarere enn å vente etter symptomer og diagnostisere via en kiste X-ray, kan en lege muligens oppdage lungekreft før det utvikler seg til senere stadier.

Blodprøver

Når kjemikaliene feste til DNA, endres DNA mønster. Legene mener at spesifikke krefttyper og behandlinger lage individuelle mønstre i DNA som kan tilordnes eller spilt inn. Disse mønstrene dukke opp i blod og vevsprøver. For tiden leger prøver å samle prøver etter forskjellige lungecancerbehandlinger for å etablere en database DNA kjent som et epigenetisk profil. Selv om du deltar i en klinisk studie kan ikke endre behandlingsplanen, kan det påvirke planen for fremtidige pasienter.

Vaksine

Stimuvax er en ny kreftvaksine. Det fungerer ved å bedre prepping ditt immunsystem til å bekjempe kreftceller som ikke alltid anerkjent av det. En indikator av kreft er en MU2 molekyl som er unormalt produsert i infiserte celler. Immunsystemet normalt ikke gjenkjenner uregelmessige nivåer, men Stimuvax vaksine kan "utdanne" immunforsvaret til å gjenkjenne den. Legene foreslår å bruke denne vaksinen etter en kombinasjon av cellegift og medisiner i ikke-småcellet lungekreft pasienter. De tar sikte på å se om Stimuvax er effektivt i vedlikeholdsbehandling.

CT Skanner

Nye utviklingen i datastyrte tomografi (CT) skanner kan hjelpe leger diagnostisere lungekreft med mer nøyaktighet. Ikke-småcellet lungekreft pasienter vanligvis gå gjennom strålebehandling for behandling. Å planlegge det, leger bruker CT-skanning. Men CT-skanning er normalt unøyaktig på grunn av den normale pustebevegelser i brystet mens under skanning, noe som gjør det vanskelig å fastslå lungekreft. Denne testen også fag friskt vev til strålebehandling, noe som kan føre til kortpustethet. Med de nye 4D skannere, kan CT-maskiner ta nøyaktige bilder av dine pustebevegelser, og legger nøyaktighet til strålebehandling.