Digidexo.com

Hva er symptomene på en blodpropp i ankelen?

En blodpropp som dannes i et blodkar kalles venøs trombose. Trombose forekommer hyppig i armer og ben, inkludert lår, legger og ankler.

Typer

Det finnes to hovedtyper av trombose: overflatisk tromboflebitt og dyp venetrombose (DVT).

Symptomer på Overfladisk tromboflebitt

Overflatisk tromboflebitt oppstår i skip rett under hudens overflate. Symptomer inkluderer venøse smerte. Omliggende vev kan være smertefullt, rødlig, varm og øm å ta på. Årsaker inkluderer skade på området, infeksjon, graviditet, bruk av p-piller og sittende / liggende nede i lange perioder.

Dyp venetrombose (DVT)

Dyp venetrombose kan være livstruende og føre til lungeemboli (PE), der en blodpropp i en dyp vene av benet pauser gratis og reiser til hjertet og lungene. Symptomer på DVT inkluderer hevelse i området, smerte, kramper og ømhet.

Behandling

Behandling omfatter medisiner som Heparin å bryte opp blodpropp og holde nye fra forming.

Forebygging

Når du reiser med bil eller fly, ta hyppige pauser for å strekke bena og gjenopprette blodsirkulasjonen. Drikk rikelig med ikke-koffeinholdige drikker å holde deg hydrert. Hvis du er i fare for blodpropp, slitasje komprimering sokker eller strømper når du reiser.

Advarsler

Hvis du har symptomer som uforklarlig hevelse, rødhet eller ømhet i en ekstremitet, se helsepersonell umiddelbart. Mens overfladisk tromboflebitt er ikke farlig, er DVT livstruende og lett å behandle.