Digidexo.com

Hvordan unngå magekramper

Magekramper er vanligvis på grunn av overdreven trening, dehydrering eller forbruk av krydret mat. Under trening, kan magemusklene krampe hvis de ikke får nok oksygen. Mangel på fuktighet kan også føre dem til krampe. Et par enkle hjelpemidler kan bidra til å forhindre magekramper som oppstår fra dårlig fordøyelse og mosjon, men alvorlige magesmerter, må vurderes av lege.

Hvordan unngå magekramper

•  Unngå å gjøre anstrengende aktivitet på full mage. Ikke drikk store mengder vann eller andre drikker og ikke spise for mye mat før du deltar i aerobic trening eller vektløfting.

Praksis dyp pusting under treningsøkten for å sørge for at fersk oksygen blir fraktet til musklene dine. Pust gjennom nesen og puste ut gjennom munnen mens du teller til to på hver puster inn og ut.

Strekk magemusklene tilstrekkelig før trening. Stå med føttene skulder bredde hverandre og heve armene rett over hodet ditt. Bøy litt til venstre, deretter til høyre, for å forberede dine magemuskler for treningen.

Unngå krydret mat som kan gi deg gass eller oppblåsthet. Også unngå matvarer som har forårsaket kramper i det siste. Hvis du har en krydret måltid, ta en syrenøytraliserende med en gang.

holde riktig hydrert. Slurk vann, en sportsdrikk som Gatorade og andre klare væsker som brus eller lys iste. Unngå tunge drikker som brus, kaffe og kullsyreholdige drikker.

Ta en over-the-counter smertestillende som Advil eller Midol å unngå menstruasjonssmerter. Disse medisinene er sterke nok til å behandle milde kramper i magen og korsryggen som oppstår vanligvis i begynnelsen av en menstruasjonssyklus.

Hint

  • Se en lege hvis kramper ikke går bort i en uke; hvis du har en høy feber følger med smerte eller diaré som varer i fem dager eller mer; blod i avføringen; smerter i brystet, nakken og skulderen; vekttap som er plutselig og uforklarlig; eller en brennende følelse når du tisser. Dette kan være tegn på alvorlig sykdom.