Digidexo.com

Hva er Budesonid brukes til?

Budesonid er en reseptbelagte medisiner klassifisert som et steroid. Det fungerer ved å redusere inflammasjon i kroppen. Det kan tas oralt eller via inhalasjon gjennom en inhalator, forstøver eller nasal spray. Det er først og fremst brukes til å behandle tre ulike forhold, inkludert voksen Crohns sykdom, astma og allergier.

Fakta

Budesonid er det generiske navnet på den anti-inflammatoriske medisiner. Ulike former for medisiner er produsert og kan bli kjent med deres merkenavn. Hver form behandler en spesifikk sykdom. For eksempel er den orale form av budesonid for Crohns sykdom, blir inhalert form som brukes for astma og nesesprayen er foreskrevet for allergi.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk tarmsykdom som forårsaker magekramper og diaré. Budesonid i en kapsel form brukes til å behandle mild eller moderat Crohns sykdom. Det er vanligvis foreskrevet i en 3 milligram kapsel tatt tre ganger om dagen, i åtte uker. Det bidrar til å redusere betennelse i tarmen, noe som lindrer symptomer. Bivirkninger kan være tretthet, hodepine og svimmelhet. Ifølge Leger Desktop Reference (PDR) grapefruktjuice kan øke medisinering nivåer i blodet, og bør unngås når du tar budesonid muntlig.

Astma

En annen bruk av budesonid er til behandling av astma, som er en kronisk lungetilstand. Det kan tas av barn og voksne og virker ved å redusere betennelse i lungene. Ifølge Mayo Clinic, kan den redusere hyppigheten av astmaanfall. Det kan enten tas i en pulverform gjennom en oppmålt dose inhalator eller gjennom en forstøver, ved hjelp av den flytende form av medisinen. Bivirkninger kan være mild hoste og sår hals. Det er viktig å forstå at budesonid behandler ikke symptomer på en astma angrep, som tungpustethet og kortpustethet når de begynner. Det er et forebyggende medikament.

Allergier

Budesonid er også tilgjengelig i en nesespray. Den brukes til å behandle symptomer på allergi som lunger og betennelse i nesegangene. Den er beregnet for voksne og barn over 6 år Nedgangen i betennelse hjelper luften flytte inn og ut av lettere nesegangene. Budesonid i form av en nesespray, kan også være foreskrevet å hindre nesepolypper. Bivirkninger kan være en sår hals og nese irritasjon.

Betraktninger

Selv inhalert form av budesonid er godkjent for både barn og voksne, er pilleform kun godkjent for voksne. Siden budesonid er et steroid, kan alle former for medisiner redusere en persons evne til å bekjempe infeksjoner. Hver form for medisinering er klassifisert som en kategori C medisiner for graviditet. Dette betyr at det ikke er konkluderende studier på gravide kvinner for å bestemme effekten av medikamentet på et foster.