Digidexo.com

Hva er årsakene til balanse problemer?

Hva er årsakene til balanse problemer?


Balanseproblemer kan være forårsaket av mange situasjoner. De er spesielt plagsom hos eldre, som er på et høyere risiko for å bryte et bein. Men i yngre individer kan de skape problemer på jobb eller i daglige aktiviteter. Balanseproblemer kan variere fra en mild irritasjon til en mer alvorlig og invalidiserende tilstand. Nedenfor er noen grunnleggende informasjon om de ulike situasjoner som kan påvirke din evne til å opprettholde balansen.

Identifikasjon

For å opprettholde balansere hjernen din trenger for å motta informasjon fra dine øyne og ører, og fra presset mot huden og musklene. Du må også ha god muskelstyrke. Alle disse systemene fungerer sammen for å gi informasjon til hjernen om hvor kroppen din er i rommet og hva er nødvendig korreksjoner for å opprettholde balansen. Når noen av disse systemene er påvirket av sykdom eller når de ikke fungerer som de skal, så du kan ha opplevelser av spinning, ørhet og problemer med å fokusere øynene dine. Du kan da miste balansen og falle.

Alder

Som du alder det skjer endringer i dine øyne, ører og hudens evne til å oppfatte press. Alle disse endringene redusere mengden av informasjon tilgjengelig for hjernen å hjelpe deg å opprettholde balanse. I tillegg, er det en tendens til å bli mer stillesittende, noe som kan føre til muskel tetthet og svakhet. Ifølge National Institute on Aging Senior Health Division, om lag 40 prosent av personer over 65 år faller hvert år. Dette fører til enda mindre aktivitet på grunn av frykt for å falle igjen. Dette skaper en nedadgående spiral, der individet blir mer og mer utsatt for å miste balansen og fallende. Delta i en passende styrke trening programmet kan bidra til å motvirke denne prosessen.

Vertigo

Ifølge Vestibulær Disorders Association, er svimmelhet den vanligste formen for svimmelhet. Det finnes forskjellige typer av vertigo, men alle er forårsaket av et problem i det indre øret. Dette problemet kan være inflammasjon, Menagerie sykdom, tumorer eller andre vekster i øret, visse medisiner og mange andre forhold. Når det er et problem innenfor det vestibulære systemet, kan du oppleve symptomer som svimmelhet, vertigo, ubalanse, romlig desorientering og andre symptomer.

Endringer i blodtrykket

Ortostatisk hypotensjon er en tilstand som oppstår når det er et betydelig fall i blodtrykket. Det har en tendens til å skje når stiger fra liggende eller sittende stilling. Komme opp for fort kan føre til at blodtrykket å slippe for lavt og kan bringe på følelser av ørhet eller besvimelse. Hjertesykdommer som aterosklerose, kardiomyopati, arytmi og andre hjertelidelser kan føre til at blodtrykket å slippe. Dette betyr at du vil ikke ha en tilstrekkelig tilførsel av blodstrømmen fra hjertet. Dette kan redusere nivåene av oksygen og føre til balanse problemer.

Sykdommer og behandlinger

The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders sier at balanse problemer kan også være forårsaket av en svulst som påvirker et område av hjernen. Infeksjoner og hodeskader kan også føre til at du føler deg ut av balanse. Medisiner for å behandle disse forholdene og andre medisinske tilstander har ofte en bivirkning av tretthet eller svimmelhet. Det er viktig å snakke med din lege eller apotek for å finne ut hvilken effekt medisiner kan ha på saldoen. Dette kan være spesielt viktig dersom du bruker mer enn én reseptbelagte medisiner eller bruker over-the-counter rettsmidler eller urte-behandlinger som det kan være interaksjoner.