Digidexo.com

add hos voksne symptomer

Symptomer på ADD hos voksne kvinner

Fordi ADD mangler hyperaktivitet ADHD, mange kvinner med ADD gå gjennom livet uten noen gang å bli diagnostisert. Voksne kvinner er ofte diagnostisert med ADD bare etter deres barn er diagnostisert med atferdsforstyrrelse. ADD symptomer kan gjøre en voksen kvinne kommer over som selvopptatte, vimsete og ubesluttsom. Lær mer om symptomene på ADD hos voksne kvinner.

Focus Problemer

Voksne kvinner som lider av ADD har ofte problemer med å fokusere på én ting i lange perioder av gangen. De finner det også vanskelig å konsentrere seg om gjentatte eller kjedelige gjøremål som rengjøring.

Disorganisering

Binner med ADD har vanligvis problemer med å organisere sine levende og arbeidsrom. De kommer ofte over så slurvete og spredt.

Vante Tardiness

Voksne kvinner med ADD har vanligvis en veldig dårlig følelse av tid, noe som får dem til å kjøre sent på jobb, sosiale arrangementer og planlagte avtaler.

Emosjonelt Sensitive

ADD kvinner har en tendens til å være ekstremt følsomme for kritikk, følelsesmessig ladet og lett opprørt. Disse trekkene vanligvis forverres i perioder med hormonelle endringen, for eksempel PMS og overgangsalder.

Social Problems

Voksne kvinner med ADD har ofte problemer med å koble med andre på et sosialt nivå. De plumper ut ting uten å tenke, glemmer navn og har en tendens til å være stille ut når andre snakker.

Lav selvfølelse

Symptomene på ADD hos voksne kvinner vanligvis føre til et mønster av svikt, noe som fører til kvinnelige ADD lider å ha lav selvfølelse.

Tester for ADD i Voksne

Tester for ADD i Voksne


Diagnostisering ADHD eller ADD, hos voksne må være grundig og omfattende å få en riktig diagnose. Tidlig barndom atferd, kombinert med utvidet testing, brukes til å diagnostisere ADD hos voksne. Som med mange sykdommer, blant annet nøyaktig testing utelukker andre sykdommer som kan ligne ADD symptomer. Symptomene på ADD kan være irriterende eller livs ødeleggende.

Barndoms Symptomer Aktuelle i Diagnostisering Adult ADD

Ifølge Dr. David B Sudderth, forfatter av "Adult ADD The Complete Handbook", en av de to store atferds avvik må ha vært til stede under barneårene for mer enn seks sammenhengende måneder med den potensielle ADD pasientens liv for å hjelpe til riktig diagnostisering av ADD hos voksne.

Det første kriteriet er merket som uoppmerksomhet. Leger går gjennom en omfattende diagnose for å se om pasienten har en barndom historie av visse faktorer som kan merkes som uoppmerksomhet, som for eksempel manglende evne til å følge instruksjoner gjennom, å miste nødvendige verktøy som trengs for å utføre daglige aktiviteter, eller er regelmessig glemsom hverdagslige aktiviteter.

Det andre kriteriet har å gjøre med de atferdsmessige problemer som handler direkte med hyperaktivitet eller impulsivitet. Konstant uro og vanskeligheter venter tålmodig for å svare på et spørsmål eller stå i kø er eksempler på hyperaktiv og impulsiv atferd.

Det er viktig at atferdsproblemer som er beskrevet ovenfor behovet for å være til stede før fylte syv. Andre viktige faktorer inkluderer atferdsmessige problemer i mer enn ett område av livet, for eksempel jobb og hjemme. Det er nødvendig å konkludere med at eventuelle atferdsproblemer ikke er direkte relatert til psykiske lidelser eller personlighetsforstyrrelser, og at forstyrrelser føre til alvorlige komplikasjoner i sosiale fasetter.

Nevropsykologisk testing for ADD i Voksne

Foruten å gjennomføre en grundig barndom historie av mistanke voksen ADD lidende, er nevropsykologisk testing også gjort hos voksne som antas å være lider av ADD. Den Wender Utah Rating Scale er en spørreskjemaundersøkelse som igjen kaster lys over barndommen oppførselen til mistanke voksen ADD pasienter. Andre questioners er utformet spesielt for voksne og hvordan deres atferd påvirker deres nåværende liv, per American Journal of Psychiatry.

Sykdommer som Mimic ADD

Symptomer på enkelte sykdommer kan etterligne symptomene på ADD, som fører til en unøyaktig diagnose, ifølge Dr. Sudderth. Noen symptomer på post-traumatisk stresslidelse speil de av ADD. Visse nevrologiske sykdommer, slik som frontallapp sykdom og epilepsi kan ha overlappende symptomer, så vel. En barndom historie evaluering er viktig å konkludere med at symptomene har vært til stede fra en ung alder.

Konvensjonelle behandlinger for Adult ADD

Etter en diagnose bestemmes fleste leger fore tradisjonelle medisiner, for eksempel Ritalin, Dexedrine, Adderall og Cylert, de mest populære ADD narkotika, per Dr. Sudderth. I visse situasjoner kan diagnostisering legen valgte å foreskrive en antidepressant, slik som Tofranil, Elavil, Paxil eller Effexor, som har vist seg å være effektive i mange ADD lider. Andre mer ikke-konvensjonelle behandlinger inkluderer innføre antihypertensive medisiner til pasienten, for eksempel betablokkere, eller til og med antiepileptika (Depakote eller Tegretol).

Alternative behandlinger og terapier for ADD

Når en lege eller pasient er motvillige til å engasjere seg i foreskrivende terapi, andre alternativer er tilgjengelige. Ifølge Dr. Sudderth, psykoterapi, gruppebehandling, og biofeedback kan bidra til å gi positive tilbakemeldinger til pasientene. Andre ikke-tradisjonell terapi kan inkludere kosthold intervensjon, vitamin- og mineraltilskudd og kinesiologi.

Utradisjonelle medisiner, for eksempel ginkgo, ginseng, eller grønn te, er spioneringen for å ha visse helbredende effekter. Selv om noen mennesker velger å inkludere disse formene for kosttilskudd ved behandling av ADD, er flere studier er nødvendig for å fastslå deres effektivitet.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne


Alvorlig dehydrering hos voksne er et medisinsk nødstilfelle, men heldigvis det kan forebygges ved å drikke tilstrekkelige mengder væske, som er spesielt viktig for syke og eldre voksne. Alle som opplever noen av de tegn og symptomer på alvorlig dehydrering bør søke akutt medisinsk behandling så snart som mulig.

Endret atferd

Voksne som er alvorlig dehydrert vil ofte vises irritabel eller forvirret, som kan noen ganger forveksles med effekten av aldring. Så når humørsvingninger er ledsaget av andre dehydrering symptomer bør det ikke antas at irritabilitet og forvirring er forekommende på grunn av senilitet. I alvorlige tilfeller av dehydrering, delirium og bevisstløshet kan oppstå.

Tørrhet

Noen som er sterkt dehydrert har veldig tørr hud og slimhinner og tørr munn. Deres hud mangler elastisitet og går ikke tilbake til normal etter å ha blitt klemt inn i en fold. De lider av ekstrem tørste og kan ikke synes å være i stand til å få nok å drikke. Sterkt dehydrert voksne har også problemer med å svette.

Urinering

Sterkt dehydrert voksne har også problemer med vannlating, og produserer veldig mørk væske som kan ha en sterk lukt.

Vital Signs

Varselsignaler inkluderer rask hjerterytme, lavt blodtrykk og en svak, rask puls.

Advarsel

En person som er alvorlig dehydrert ikke lenger har nok væske i kroppen for å opprettholde sine vitale organer, så uten akuttmedisinsk behandling døden kan inntreffe.

Symptomer på ørebetennelse hos voksne

Ørebetennelser, mens mer vanlige hos barn, kan streiken voksne. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt "svømmer øre." Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Bakterier formere seg i slike forhold, forårsaker irritasjon og betennelse.

Typer av øreinfeksjoner

Ifølge American Academy of Øre (AAO), svømmer øre krever behandling for å redusere smerte og forhindre mulig hørselstap. Mellomøret infeksjoner, som er mer vanlig hos barn, oppstår når et virus, som en forkjølelse, skaper en grobunn for bakterier, forårsaker smerte og hevelse som også kan føre til hørselstap. I begge tilfeller vil en lege typisk vil foreskrive en serie av antibiotika for å behandle infeksjonen.

Symptomer

I tillegg til smerter og ubehag --- som kan skarpe eller kjedelig, konstant eller midlertidig --- når du beveger hodet eller tar på øret, folk med ørebetennelser kan ha feber, sier Mayo Clinic. Andre symptomer inkluderer svetting, frysninger, hode og muskelsmerter, tap av matlyst, dehydrering, svakhet og irritabilitet. Voksne kan også oppleve svimmelhet som om verden snurrer, vaklende knær og en generell følelse av ustøhet.

Komplikasjoner

Kortsiktig hørselstap kan skyldes væske fanget i øret, noe som gjør det vanskeligere for vibrasjoner å reise langs de små knoklene i mellomøret. Hvis væske forblir i mellomøret i månedsvis, kan det føre til varig skade på trommehinnen og bein i mellomøret, og langsiktig hørselstap. Noen tilfeller, ifølge Mayo Clinic, kan føre til en bihulebetennelse kjent som mastoiditis.

Tester og diagnose

Under en eksamen, ser legen for rødhet i mellomøret med et instrument som kalles en otoskop og kan bruke en pneumatisk otoskop, som vil forsiktig puff luft på trommehinnen. Dette fører til en sunn trommehinnen til å flytte, men noe væske i mellomøret vil ikke tillate at trommehinnen til å flytte. The Mayo Clinic sier det er to smertefrie tester en lege kan bruke: tympanometri, som måler trommehinnen bevegelse, og akustisk reflectometry, som projiserer lyder inn i øret for å finne ut om det er væske til stede.

Hjem Rettsmidler

Over-the-counter medisiner, for eksempel paracetamol eller ibuprofen og decongestants, kan redusere smerte. Varm komprimerer, foreslår Mayo Clinic, eller en varmepute satt på lav og anvendt over øret kan også være til hjelp.

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne vanligvis begynner plutselig og fortsetter å utvikle seg over en periode på flere timer. Selv om noen kan ha blindtarmbetennelse, det forekommer hyppigst hos personer 10 til 30 år gamle, ifølge National Institutes of Health.

Betydning

Blindtarmbetennelse, hvis den ikke behandles, kan føre til en svært alvorlig tilstand som kalles peritonitt. Bevissthet om blindtarmbetennelse symptomer er avgjørende for å få tidlig behandling.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, den vanligste symptomet på blindtarmbetennelse er magesmerter som vanligvis starter i regionen i navlen. Smerten beveger seg gradvis lavere og til høyre og legger seg i nedre høyre del av magen.

Time Frame

Tiden det tar for den første smerten av blindtarmbetennelse å spre seg og bosette seg i nedre høyre del av magen er vanligvis flere timer.

Betraktninger

Andre vanlige symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer feber, kvalme, oppkast og tap av appetitt. Forstoppelse eller diaré og vanskeligheter passerer gass kan også være til stede, og området der smerten settles kan være øm ved berøring.

Advarsel

Voksne over 50 år og gravide kvinner er ikke sannsynlig å vise de vanlige symptomene på blindtarmbetennelse, ifølge University of Michigan Health System.

Navel brokk symptomer hos voksne

Når kroppens vev eller et internt organ spretter ut av sin normale plass i kroppen, kalles det en brokk. En navle brokk --- også kjent som en navlebrokk - kan ofte sees hos nyfødte babyer, men de kan påvirke folk i alle aldre. De oppstår når en del av tarmen presser gjennom et svakt punkt i bukveggen, forårsaker en bule. Navle brokk symptomer hos voksne er ofte forskjellige fra de i barn.

Årsaker

Noen mennesker er født med svake mage vegger, noe som gjør dem utsatt for brokk. Alder kan også være en medvirkende faktor til veggens svekkelse. Men flertallet av navle brokk er sett hos personer som er overvektige og hos kvinner som nettopp har født. The Mayo Clinic antyder at kvinner som har hatt flere svangerskap kan også være i fare. Ascites, som er en tilstand som fører overskytende fluidum å samle seg i bukhulen, kan også være en underliggende årsak.

Symptomer

Den mest åpenbare navle brokk symptom hos voksne er det uforklarlig bule rundt navlen. Bule kan være mer merkbart når løfte tunge gjenstander, hoste eller på annen måte belastende. Huden kan også være rød eller følsomme for berøring. Hvis du ikke ser klump, kan du føler det når du trykker på navlen din, selv om du kanskje ikke føler det eller se det når du ligger nede.

Diagnose

En lege kan vanligvis oppdage en navle brokk under eksamen. En ultralyd kan også gis for å bestemme det beste løpet av behandlingen.

Behandling

Legen vil legge pasienten på ryggen og prøve å presse, eller redusere, brokk tilbake på plass. Hvis dette ikke fungerer, vil legen vanligvis anbefale operasjon. I løpet av den kirurgiske prosedyren et innsnitt er gjort i bunnen av navlen, og brokk vev er returnert til sin rette plass i magen. Navlebrokk kirurgi er vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Komplikasjoner

Det er alltid en sjanse for at en del av tarmen vil bli sittende fast i den svulmende posisjon. På dette punktet legen ikke vil være i stand til å presse den inn igjen, og det er referert til som en strangulated brokk. Blodstrømmen i en strangulated brokk vil stoppe, forårsaker smerte, kvalme og oppkast. Akutt kirurgi er nødvendig for å behandle dette problemet.

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Tegn og symptomer på separasjonsangst hos voksne

Tegn og symptomer på separasjonsangst hos voksne


Separasjonsangst ble stemplet som en lidelse i løpet av tidlig 1990-tallet, hovedsakelig rammer barn, men sjelden voksne. Symptomene på separasjon angst hos voksne er lik den for barn som lider av denne lidelsen. Forskjellen mellom en voksen lider av separasjonsangst lidelse og en voksen som lider av milde symptomer er avhengig av DSM IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) klassifisering. Voksne med separasjonsangstsymptomer kan være plaget med sykdommen, eller bare vise effekter samtidige med det.

Atferdsendringer

Atferd samtidige med separasjonsangstsymptomer som negativt påvirker en persons daglige liv er ofte funnet hos voksne som lider av separasjonsangst. Overdreven nød når atskilt fra hjemmet eller en vesentlig vedlegget er en markert symptom på separasjonsangst. Bekymring, frykt og nektet å sove er ofte symptomer forbundet med dette problemet. Disse symptomer kan være mild til ekstreme, avhengig av alvorlighetsgraden av individer angst.

Daglige rutinemessige endringer

Den manglende evne til en voksen som lider av separasjonsangst å utføre daglige oppgaver er en sterk og ofte vedvarende symptom. Voksne kan finne virkningen av å gå på jobb for å være til stor risiko, spørre den enkelte til å holde seg hjemme med den vedlagte emnet. Den depressive stemningen tilknyttet dette problemet ber enkeltpersoner til å miste interessen for daglige rutiner, avgrense dem til sine hjem.

Fysiske symptomer

Når det utsettes for separasjon, kan individer som lider av denne spesielle form av angst opplever akutte fysiske symptomer. Disse symptomene er hodepine, magesmerter, oppkast og kvalme. Disse fysiske symptomer kan oppstå før separasjon, strengt stole på i påvente av den fryktede hendelsen. Når kombinert med tegn på depresjon, kan voksne føler seg sliten. Disse symptomene forekommer langs en rekke alvorsgrader, avhengig av fremdriften av den spesifikke separasjonsangst.

Hjernesvulst symptomer hos voksne

Hjernesvulst symptomer hos voksne


Hjernesvulster er masser av celler i hjernen som ikke fungere eller vokse som normale celler. Hos voksne, kan tilstedeværelsen av en hjernetumor resultere i et bredt utvalg av symptomer; Disse symptomer er basert på hvorvidt de voksende cellene er kreftceller eller ikke-kreftceller, i hvilken en del av hjernen tumoren er plassert, og størrelsen av veksten. Diagnosen er delvis basert på forekomsten av visse symptomer og behandlinger for ulike typer hjernesvulster er avhengig av mange faktorer.

Definisjon

Normale celler vokse, dele seg og utføre sine spesialiserte funksjoner for diskrete perioder. Kreftceller skiller seg fra normale celler ved at de vokser unormalt fort, ikke slutte å dele seg og formerer seg inn i nye unormale celler og utføre ingen av de spesialiserte funksjonene i normale celler. Som kreftceller deler seg og vokse til en større masse, de invaderer omkringliggende vev og hindre friske celler fra å fungere ordentlig. I en hjernesvulst, celler som normalt vil fungere som hjerneceller har, vanligvis på grunn av skadet DNA, sluttet å fungere som normale hjerneceller burde.

Typer

Det er tre hovedtyper av hjernesvulster som oppstår hos voksne: glioma, schwannomer og meningeomer. Alle tre typene kan være enten godartet (massene som ikke invadere andre kroppens vev) eller ondartet (masser av unormale celler som aggressivt spre seg til omkringliggende vev og organer). Gliomer er den vanligste formen for voksen hjernesvulst og inkluderer svulster som oppstår i hjernens støttende gliaceller. Menigiomas er svulster i meningial vevet rundt ryggmargen og hjernen. Schwannomer påvirke kappe cellene dekker hjernens nerveceller.

Symptomer

Hos voksne vil hjernesvulst symptomene varierer avhengig av størrelse, beliggenhet og type av veksten. De vanligste symptomene er alvorlige og hyppige hodepine, tåkesyn, oppkast og kvalme. Andre symptomer er avhengig av den delen av hjernen som påvirker tumor; Disse symptomene kan være unormal utvidelse av en elev, nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen, plutselige problemer med balanse og koordinasjon, talevansker, dramatiske personlighetsendringer og plutselig innsettende anfall hos en person som har ingen tidligere hatt epileptiske anfall .

Diagnose

Mens noen symptomer alene kan hjelpe leger med en hjernesvulst diagnose, er en hjerneskanning og biopsi vanligvis nødvendig for å fastslå den nøyaktige plasseringen og type svulst stede. CT og MR skanner brukes til å identifisere svulsten størrelse og plassering, mens en spesialisert biopsi, kjent som en stereotaktisk biopsi, er nødvendig for å fastslå svulstens type. I en stereotaktisk biopsi, blir et lite hull boret gjennom skallen, biopsy og en nål brukes for å oppnå en prøve av tumoren.

Behandling

Det er tre hoved behandlingstilbud for voksne med hjernesvulster: kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi. Pasienter som gjennomgår vanligvis en kombinasjon av disse behandlinger, vanligvis begynner med en operasjon for å fjerne så mye av tumoren som mulig, etterfulgt med kjemoterapi eller strålebehandling for å ødelegge eventuelle gjenværende bremse og unormale celler.

Strep Symptomer hos voksne

Streptokokker bakterier er ansvarlig for tilstanden kjent som strep hals. Mens strep hals er kjent som mer av en barnesykdom, kan det slå voksne også. De Streptokokker bakterier er også funnet i andre deler av kroppen, og mens en strep-infeksjon hos en voksen vanligvis er ufarlig, kan det noen ganger skape komplikasjoner som kan få ganske farlig.

Identifikasjon

Strep er en bakteriell infeksjon forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. De fleste er kjent med begrepet "strep hals", men de Streptokokker bakterier er til stede i tarmer, endetarmen, urinblæren og andre abdominal organer. Symptomene på en strep infeksjon i et spedbarn er det samme som en voksen; forskjellen er at med et spedbarn komplikasjoner fra strep kan være mye mer alvorlig enn for en voksen. Et barn med strep kan utvikle komplikasjoner som revmatisk feber, som kan angripe ledd og hjertet, hvis strep ikke blir riktig behandlet.

Strep Throat

De første symptomene på strep hals er en merkbar rødt utslett i halsen ledsaget av hvite støt. Hvis mandlene er fortsatt til stede, så mandlene kan være dekket i hvite støt eller med pus. Personen vil ha en svært vanskelig tid å svelge, og lymfeknutene i nakken svelle merkbart. Det er mulig at voksne med strep hals kan oppleve noen symptomer i det hele tatt, og kroppen vil kvitte seg med bakteriene på egen hånd.

Abdominal symptomer

Noen av symptomene på en strep infeksjon i mageregionen, eller noen annen del av kroppen, feber, pustevansker, tap av appetitt og magesmerter. I mer alvorlige forhold, kan symptomer som et rødt utslett på huden, smerter eller stivhet i ledd og kvalme være til stede. Disse symptomene på strep bakteriell infeksjon i en voksen er sjeldne, og de bør rapporteres til lege umiddelbart.

Graviditet

En av de mer vanlige voksne grupper som blir infisert med Streptokokker bakterier er gravide. En strep infeksjon i en gravid kvinne kan føre til en urinveisinfeksjon, noe som vil forårsake symptomer som feber og magesmerter. Det er også en mulighet for at infeksjonen vil føre til betennelse i slimhinnen i livmoren, og dette kan resultere i smerter i mageområdet som bør bli sett på av en lege umiddelbart.

Sepsis

Ifølge Mayo Clinic, ca 200.000 mennesker dør hvert år av sepsis. Sepsis er en tilstand av blodet som er forårsaket av en bakterieinfeksjon, så som Streptokokker bakterier. Sepsis er vanlig hos gravide og hos voksne over en alder av 65. De vanligste symptomene på sepsis er feber, rask puls og pustevansker. I noen tilfeller faller blodtrykket så raskt at pasientene går inn i det som er kjent som sepsis sjokk, som kan være en meget alvorlig og potensielt dødelig tilstand. Sepsis er dødelig i om lag 25 prosent av tilfellene.

Symptomer på hjernehinnebetennelse hos voksne

Meningitt er en alvorlig sykdom i hvilken membranen som omgir hjernen (kjent som hjernehinnene) blir betent på grunn av infeksjon. Uten riktig identifisering og behandling, kan hjernehinnebetennelse hos voksne være dødelig.

Identifikasjon

Symptomene på hjernehinnebetennelse hos voksne er ikke lett identifiserbare, som de kan ofte forveksles med symptomer på influensa eller et annet virus. I noen tilfeller kan hjernehinnebetennelse har en rask innsettende, med symptomer dukker opp og topp til livstruende potensial innen 24 timer. Men i nesten tre fjerdedeler av voksne tilfeller, symptomene vises mer gradvis og fremgang i løpet av flere dager til en uke. Tatt alene, kan skiltene være symptomer på andre sykdommer, men når de co-skje, sannsynligheten for hjernehinnebetennelse er høy. Symptomer å se opp for er: nådeløs hodepine ledsaget av en stiv nakke; høy feber, frysninger og kvalme; mental forvirring og søvnighet; anfall; lysskyhet (smertefulle følsomhet for lys); og utslett.

Typer

Det finnes to vanlige typer av sykdommen: bakterielle og virale. Langt, er bakteriell meningitt de mer alvorlige av de to. Det oppstår vanligvis når de samme bakteriene som forårsaker alvorlige luftveisinfeksjoner inn i blodbanen. Fordi denne type av sykdommen er ofte innledes med en annen type infeksjon, kan de hurtig-progresjon symptomer bli oversett. Dødeligheten av bakteriell meningitt er omtrent en av fire. Viral meningitt, på den annen side, er mye mindre farlig. Som et virus, er det et selvbegrensende, antibiotikum ikke-responsiv sykdom. Det klarner vanligvis opp i løpet av to uker, og behandlingen er symptombasert.

Betraktninger

Selv om noen kan kontrakten hjernehinnebetennelse, er det noen risikofaktorer som kan øke sannsynligheten. Voksne som bor i innstillinger samfunnet, som for eksempel studenthjem eller militære installasjoner, har en høyere sjanse for å få sykdommen på grunn av hvor raskt det kan spre seg i nært hold. Veterinærer, rancheiere og melkebønder (som ofte er utsatt for bakterien listeria) kjøre en høyere risiko for å pådra bakteriell hjernehinnebetennelse. Pasienter med nedsatt immunforsvar også kjøre en høyere risiko for å pådra hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Du kan redusere risikoen for å pådra hjernehinnebetennelse ved å ta noen forebyggende tiltak. Studenter, voksne som jobber i barneomsorg innstillinger og pasienter med undertrykt immunsystem bør snakke med legen sin om fordelene av hjernehinnebetennelse vaksinen. Hvis du har vært utsatt for sykdommen, kan du legen også anbefale en forebyggende antibiotikakur.

Advarsel

Hjernehinnebetennelse er en hurtig progredierende, livstruende sykdom. Selv om du ikke er sikker på at symptomene dine passer mønsteret av infeksjonen, er det likevel viktig å oppsøke lege umiddelbart.

Influensa symptomer hos voksne

Influensa kan være dødelig i noen tilfeller, spesielt for de med nedsatt immunforsvar som HIV-ofre, eldre og de helt unge. Influensa skudd er tilgjengelig på visse tider av året for å forhindre influensa eller å redusere alvorlighetsgraden av sykdom. Spotting influensasymptomer når du har dem, kan bidra til å redusere spredningen av influensa ved å bo innendørs, og ta vare på deg selv.

Effekter

Influensa symptomer hos voksne inkluderer høy feber og svett utseende. Influensa lidende kan ha frysninger selv om rommet er varmt. Ekstra tepper kan være nødvendig for å kompensere inntil feber pausene.

Funksjoner

Generelle muskelsmerter og smerter spesielt i ledd og skuldre og rygg. Influensa lidende kan føle lethargic og ønsker å bo i sengen og sove.

Betraktninger

Spyling i ansiktet er et vanlig tegn på influensa sammen med hodepine og sår hals. Øynene kan vises vassen og røde og den lidende ser syk.

Hoste

En tørr hoste kan følge influensasymptomer sammen med en rød rennende nese. Svakhet kan være alvorlig nok til at den lidende kan være ustø på beina og trenger støtte for å gå på do.

Betydning

Influensa lidende kan puste raskere enn normalt grunn til å være febrilsk. Hvis feberen stiger over 102 grader C til tross for at gitte medisiner for å lindre feber, kan en tur til legekontoret være nødvendig. Hvis symptomene varer lenger enn 6 dager uten å få bedre eller hvis kortpustethet blir lagt merke til, er en lege besøk anbefales.

Advarsler

Komplikasjoner kan utvikle seg i visse høyrisikogrupper inkludert de med diabetes, gravide og kroniske sykdommer i lungene som kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Astmasyke og de med cystisk fibrose eller hjertepasienter er i faresonen, og bør sees for komplikasjoner.

Rettsmidler

Plenty av klare væsker bør oppmuntres til å holde influensa lidende hydrert. Over-the-counter midler fungere godt for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Meieriprodukter bør unngås i influensa lider med høy feber.

Tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos voksne

Tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos voksne


Foreldre og medisinske fagfolk ofte fange de tegn og symptomer på høyt fungerende autisme hos barn tidlig, men noen individer når voksen alder før de blir anerkjent som autist. Behavioral sykdommer som svekket sosial, lærings- og kommunikasjonsegenskaper indikerer høyt fungerende autisme eller Aspergers syndrom (en annen form for høyt fungerende autisme) hos voksne. Umiddelbar oppmerksomhet må betales til disse symptomene for å sikre et sunt og balansert liv for autistiske voksne.

Sosial ferdighets Nedskrivning

Voksne med høyt fungerende autisme viser ofte svekkelse eller fullstendig fravær av sosiale ferdigheter. Disse voksne finner sosial interaksjon vanskelig, ettersom de har en manglende evne til å forstå ikke-verbal kommunikasjon og har en tendens til å tolke verbal kommunikasjon bokstavelig talt, som hemmer dem fra å forstå de finere steder av gratis sosial interaksjon. I sosiale situasjoner, kan de avstå fra å innlede samtale, unngå øyekontakt, trekke til ensomhet eller skjerm misliker eller likegyldighet overfor hengiven fysiske bevegelser, for eksempel klemmer og berører. Ifølge Autism Info Guide.com, kanskje Asberger er berørte voksne kommunisere på vanlige måter, men viser ekstrem interesse for spesielle områder, noen ganger engasjerende i avbruddsfri monologer om disse emnene.

Repeterende og eksentrisk atferd

Enten gjentatte ganger resitere linjer fra bøker, stadig gjenta en lyd eller bevegelse eller å gjenta deler av en tidligere samtale, de som berøres av høyt fungerende autisme vise et behov for repetisjon. Noen autistiske individer viser ekstrem og gjentatt interesse for gjenstander, ned til små trivialiteter. Høy fungerende autistiske voksne ofte føler dypt emosjonell, men er ikke i stand til å uttrykke dette ved hjelp av normal atferd, så humørsvingninger ofte oppstår. Dem som berøres av høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom noen ganger opplever sensoriske overbelastning, begrenser deres evne til å konsentrere seg; dette overstimulering kan føre til utbrudd. Asberger er berørte enkeltpersoner kan også mangle fysisk koordinasjon.

Mental Development

Selv ikke en "symptom" av høy høyt fungerende autisme, tegn på tilstrekkelig eller over gjennomsnittet mentale evner skille de med høyt fungerende autisme fra de med lav fungerende autisme. Voksne som er berørt av høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom kan ha IQ på 85 eller høyere; noen har geni-nivå IQ. Når voksen, kan disse personene være i stand til å ta vare på seg selv, stille tilstrekkelige selvhjelpsferdigheter og adaptiv atferd (ikke inkludert sosial atferd). Hodet av de med høyt fungerende autisme eller Asberger syndrom bare operere på en annen måte fra de fleste; disse sinnene ofte utmerke seg på vitenskap og er karakterisert som hardt arbeidende, viet, ekstremt metodisk og i stand til å fokusere på små detaljer intenst.

ADD i Voksne

ADD eller ADHD påvirker voksne også, og barn. Voksne som har ADD mest sannsynlig hadde det som barn, men ble aldri diagnostisert. ADD er et problem med kjemikalier i hjernen ikke fungerer som den skal, og er ikke et spørsmål om viljestyrke.

Likheter

Som ADD hos barn, voksne har overdreven uoppmerksomhet, impulsivitet og hyperaktivitet.

Uoppmerksomhet Symptomer

Voksne med ADD vil ha problemer med konsentrasjon og organisasjon. Dette kan påvirke dem i alle områder av livet.

Hyperaktivitet Symptomer

Voksne med ADD kan finne seg lett lei og irritert med humørsvingninger. De er ofte rastløse med nervøs energi og er ikke i stand til å slappe av.

Impulsivitet Symptomer

Voksne med ADD har ofte et mønster for å gjøre brå beslutninger og har vanskeligheter med sosiale situasjoner og kan ikke følge en samtale fordi de blir så lett distrahert.

Behandling

Stimulerende medisiner som Ritalin brukes hos voksne med ADD og antidepressiva som Wellbutrin blir noen ganger brukt for behandling av ADD. En atferds coach kan hjelpe voksne lære ferdigheter som organisasjon, tid-ledelse og lære dem hvordan å bli motivert for å slutte å utsette ting, som kan være et problem for lider av ADD.

Risikofaktorer

Voksne med ADD er seks ganger mer sannsynlig å ha en lærings lidelse eller en psykisk lidelse.

Årsaker til ADHD hos voksne

Årsaker til ADHD hos voksne

Hva er ADHD?

Attention-Mangel / Hyperactivity Disorder (ADHD) er en tilstand som rammer både barn og voksne. Symptomer på denne lidelsen omfatter impulsivitet, uorden, glemsomhet, konsentrasjonssvikt, emosjonelle utbrudd og opptatthet. Ofte, agitasjon, utålmodighet og rastløshet er felles for de som har hyperaktivitet, i motsetning til de med Attention Mangel Disorder (ADD) som deler de uoppmerksomhet og opptatthet symptomer på sykdommen. For voksne, kan disse atferd utgjøre alvorlige konsekvenser på deres liv, fordi de ofte sliter med sine karrierer, og har problemer med mellommenneskelige relasjoner. Eksperter opprinnelig tenkt at bare barn led av denne lidelsen, men millioner av voksne har ADHD og motta behandling for tilstanden. Eksperter gi en logisk forklaring på hvorfor ADHD er ikke bare en lidelse som rammer barn. Når et barn fyller 18 år, vil ikke uorden ikke systematisk forsvinne. Noen barn inn i de voksnes verden med denne tilstanden udiagnostisert, mens andre utvikler tilstanden senere.

Årsaker til ADHD

Noen av årsakene til ADHD hos voksne inkluderer biologiske og nevrologiske reaksjoner, arvelige faktorer og kontinuerlig og langvarig stress. Biologiske og kjemiske eksempler er egenskaper som glukose, dopamin, giftstoffer og hormoner som spiller en rolle i hvordan hjernen behandler tenkning og oppmerksomhet. Klinisk avbildning viser at hastigheten som hjernen benytter glukose er lavere enn de som ikke har sykdommen, og hjernen har en dysfunksjonell dopaminsystemet. En mangel på dopamin og andre nødvendige sendere påvirker tenkning og konsentrasjon. Giftstoffer som bly kan forårsake kjemiske reaksjoner og hjernen dysfunksjoner. Barn kan utvikle ADHD hvis foreldrene har sykdommen, passerer på genetisk kobling til fremtidig avkom.

ADHD Teorier

En annen årsak til ADHD er en teori gjentatt av Charles Darwins naturlige utvalg forklart i sin bok "Artenes opprinnelse". Darwin antyder at arter overlevde fordi de endret og utviklet seg. Atferd og responser endres i henhold til tilpasning nødvendig, bestemmes av behovene til sine interne og eksterne miljøer. Sult, uforutsigbart vær og andre forhold kan ha tvunget mennesker til å svare med impulsivitet og hyperaktivitet å avverge trusler og sult. Disse atferd kan ha gitt videre til avkom, men mange mennesker ikke finne disse symptomene nyttig i dag. Voksne kan utvikle disse overlevelsestrekk når traumatisk stress eller langsiktig bekymring blir en trussel mot deres overlevelse, slik som å bli overivrig med sin karriere for å støtte sin familie. I usikre tider, som krig og andre verdslige trusler, kan mennesker trenger disse ferdighetene en dag igjen. For nå, gjør arvet eller medfødte egenskaper av impulsivitet og hyperaktivitet ikke hjelpe voksne å tilpasse seg normer for livet i dag. For de som trenger hjelp, den beste rehabilitering for denne tilstanden består av en kombinasjon av behandlinger som støttegrupper, medisiner, kognitiv psykoterapi og livet coaching.

ADD Tegn og symptomer

Ifølge www.thehealthcenter.info, kan så mange som én av 20 barn bli påvirket av ADD, og ​​deres foreldre vet ikke engang det. Altfor ofte, trenger foreldre og lærere ikke vet hva ADD ser ut og derfor merke barnet som "dårlig" eller klager over at han betaler aldri oppmerksomhet i klassen. Voksne kan ha ADD også, og mange barn med tilstanden holde det som de forfaller. Det er tegn å se etter hos barn og voksne som kan hjelpe deg med å identifisere ADD.

Uoppmerksomhet

Voksne og barn deler denne egenskap, selv som voksen, kunne uoppmerksomhet koste "hoggorm" hennes jobb, relasjoner eller begge deler. Hos barn, sine karakterer vanligvis svikte, og deres (hvis de ikke kjenner den) lærerne ofte tror barnet er dum eller lat.

Uorganisert Behavior

Barn med ADD har ofte rotete rom, som de avsky for å rydde opp, eller glemmer hvor noe er fordi de ikke sette den på samme sted to ganger. Dette symptomet strekker seg inn i voksenlivet, som regninger blir savnet, og hele hus eller leiligheter blir pjuskete og strødd med hauger av ting.

Hyperaktivitet

ADD ikke alltid inkluderer hyperaktivitet, men det inkluderer ofte nok symptomer på at det skal være verdt å merke seg. Barn kan ikke fokusere og ofte handle ut, mens voksne rapporterer følelser av å måtte "gå" eller gå lei lett.

Glemsomhet

Den manglende evne til å huske viktige datoer, klokkeslett eller hendelser er ofte sett på som en forlengelse av en hoggorm manglende evne til å fokusere. Foruten fokusproblemer, gjør glemsomhet det lett å miste jobben din, ødelegge ditt forhold (r), eller rett og slett skuffe alle rundt deg.

Overfølsomhet til Touch

Voksne med ADD noen ganger er svært følsomme for hvordan klærne føler. De foretrekker ofte løstsittende klær laget av naturfiber. Klær som er for stramt kan skape klaustrofobiske følelser hos voksne så vel som barn.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.